Dobrý deň,
chcela by som Vás poprosiť o radu. Meškala mi menštruácia, tak som sa objednala ku gynekologičke, medzičasom mi však prišla a zároveň som začala pociťovať ranné nevoľnosti ( napínalo ma a zvracala som ) a to každé ráno už vyše týždňa. Tehotenské testy sú negatívne a lekárka mi povedala, že nie som tehotná ( no vyšetrenie trvalo len pár sekúnd ), ale na moju otázku či s ultrazvukom vie zistiť aj začiatok tehotenstva napr. 3-4 týždeň mi povedala, že nie. Na moje nevoľnosti mi povedala, že mám pokazený žalúdok. Máte niektorá skúsenosti, že ste boli tehotná ale ani lekár ani testy Vám nič nepotvrdili, resp. potvrdili až omnoho neskôr??
Ďakujem
Už dlho sa snažilkujeme, tak sa chytáme každej nádeje ☹ MS mi meškala 13 dní a pritom beriem duphaston na úpravu cyklu, čiže mi chodila presne ako hodinky. Dostala som ju 30.9.2015 a dnes som bola u lekárky, len bohužiaľ má vždy prístup, že čo ju vôbec otravujem, keď mám neg. tehotenské testy. Ja som len zvedavá na názory, či sa môže aj niečo takéto stať. Ďakujem za odpoveď, jasné že sa budeme snažiť ďalej a bol by v tom čert, aby sa nám to nepodarilo 😀
@bobika18
no ak tam chodis kazdy mesiac aj napriek negativnym testom tak sa lekarke nedivim 😀
Podla mna by mal byt postup nasledovny: par mesiacov skusat len tak, potom skusit ovulacne testy (alebo iny sposob ako zistit ci mas ovulaciu) a ak aj napriek pozitivnym ovu testom nic, tak zacat riesit partnerove spermie, potom tvoj hormonalny profil atd...
Co sa tyka tehu testov tak podla mna su v dnesnej dobe spolahlive a velmi citlive. Bez pozitivneho testu by som k lekarke ohladom tehotenstva nesla.
Este by som mozno pouvazovala nad zmenou gynekologa
Drzim palce! 🙂
a dufík si normalne dobrala na dajme tomu 25 dc ?
lebo ja som ho mala tiez na upravu cyklu .. lebo býval 40-60 dnový ...
1. Cyklus s dufikom od 15 dc do 25 dc ... menzes prisiel na 29 dc
2. Cyklus bol taky ... ze som dostala menzes na 14 dc ( a pritom vtedy by tam mala byt ovulka ) ... a menzes bol dost silny a bolestivy ...
Aj napriek tomu som od 15dc brala dufik .. az do 25 dc ...a zase dalsi menzes na 29 dc ..
Proste ako keby na konci prveho cyklu naozaj nastala moja ovulacia .. a po nej sa prirodzene vdaka zltemi teliesku zvysil progesteron ...cize aj výstelka ... a preto som dostala o 14 dni menzes ( co je bezna dlzka lutealnej fazy )
tak som sa nasrala ... vysadila vsetko .. jedla som len femibion 800
nakupila som si ovulačne testy tu s MK - one step ovulation test za cca 0.40€
Robila som ich poctivo o tom istom case kazdy den ...
A cuduj sa svete ... ovulovala som ... ! I ked na 27 dc ale ovulovala ...
Merals som aj BT ze ci teplota stupla ..ci ovulka prebehla ... a uz sme len cakali ( kedze moj muz mal aj zlý spermiogram)
a ten cyklus bol nás vítazny ! 😀
Takze ja byt tebou skusim ovulacne testy a merat BT ! 🙂 prajem vela stastia ....
Tu su moje testy
27 dc pozitívny ovul.test
29 dc ovulka
8 dpo dusík
10 dpo silnejsi duch 🙂
lebo mne naozaj dufik nepomahal ... on mi iba umelo vytvoril menzes v strede cyklu ..
@bobika18 neni zac ...
Ako ja ta nechcem k nicomu nabádat 😉
Ale ozaj aspon zisti ci ovulujes ..
Co tam po tom ci je ovulka na 14 dc a ci na 27 dc ..
To je fuk ...
Ja som to nevedela a rok som sa napchavala inofolicom ...kyselinou liszovou ...alchemilkou ...este aj na laparoskopii som bola ..
Proste ozaj vsetko mozne ... a pritom stacilo iba zistit ci ovulujem ..
I ked u nas bol problem aj s tymi spermiami ... ale tak vdaka bohu sa jedna našla 😉
mne sa raz stalo to ze tiez mi neskala a tak som isla doktorke ale nic nevidela pichla mi vyvolavacku no neprisli aj tak tak som isla naspat a nakoniec mi povedala ze som v 6 tt a nevolnosti som nemala ziadne
a to ani na laparoskopii nic nenasli ( teda nasli zrasty s prekonanych zapalov co som mala problemi s oblickami... ale tie nijako neohrozovali priebeh ovulacie )
jednoducho dr v nemocnici mi povedal..ze moj stav = dlhy cyklus je sposobeny pravdepodobne tym .. ze som v pomerne mladom veku zacala brat antikoncepcou ... ktoru som brala 5-6 rokov ... a následne po jej vysadeni sa mi nevie "zabehnut" cyklus ..
@safranca15 mne tiež povedala, že nič.. aj keď mne potom s oneskorením mrcha prišla, ale po čítaní všelijakých diskusií, to nie je nič nezvyčajne, že aj v tehotenstve mávajú baby menzes..
A inak moj muž mal vyse 96% spermii patologickych .. cize dobre bolo mozno 1% = 790 000 ...
To uz hned lekári ze to treba ist na umele oplodnenie ... ze to posielaju muzov s 10 milionmi a nie ani nie s jedným milionom...
A ja som sa nedala ... povedala som ze sme mlady ... mozeme pockat .
Kupila som mu iba vitamini A, E, D ...
A vlastne o 2 mesiace na to som otehotnela ... 😀 cize ani tie vitamini urcite nestihli poriadne pomoct 😀
proste v ten cyklus sme mali kazdx druhy den styk .. lebo ja som povedala ze ani za nic nemozeme ovulku prepásnut ... a vyslo to 😉
@bobika18 jaj, to mna tiez posielali na umele a uz cakam 2. prirodzene 🙂
pri tomto 2. tehotenstve mi menstruacia meskala asi tyzden- test mi vysiel negativny a dostala som MS- velmi nezvycajnu-trvala asi 9 dni, s minimalnym krvacanim- (neskor mi endokrynologycka povedala, ze to bolo kvoli nedostatocnej funkcii stitnej zlazy)- spravila som si dalsi test- po tych 9 dnoch a uz boli dve ciarky, hned som zacala uzivat euthyrox-na stitnu- mala som ho este doma nedobraty z predchadzajuceho tehu, krvacanie prestalo a odvtedy je vsetko ok..
dieta je mensie, nez by malo byt podla poslednej MS asi o tyzden, pravdepod. som mala neskor ovulaciu- co vysvetluje aj prvy negativny tehu test.
obyc. sa da tehu potvrdit aj vysetrenim krcka maternice- mozno preto ti dr. povedala hned, ze nie si, aj ked skoda ze nerobila aj krvne testy..citala som prispevky od bab, ktore hovorili, ze test im potvrdil tehu az v nejakom 7.-8.tt- ale to su skor vynimky..
pozri sa na toto: http://www.rodina.cz/clanek5211.htm - nieco o cipku, mozes skusit aj samovystrenie, mozno pomoze 🙂
Baby, ja by som tie centrá nepodceňovala...tiež som po niekoľko ročnom snažení, stresoch a skoro rozpadu vzťahu nakoniec išla do iscare a podarilo sa..teraz ľutujem, že som to nespravila už skôr, ušetrilo by mi to nervy a peniaze na milion ovu a tehu testov, mala som ísť už po roku..nie sú to žiadne svetaborné vyšetrenia a niekedy býva príčina úplna blbosť, ktorú keď odstránia, nemusí prísť ani k umelému oplodneniu a podarí sa prirodzene ako nám..nech to pre vás nie je zbytočné trápenie ak sa snažíte už dlho...poradila som tak aj kamoške, tej žiaľ zistili, že nemôže mať deti vôbec (vo viacerých car), ale aspoň vie na čom je a môže sa skôr zariadiť podla toho.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ak takto rezolútne vyhlásila, že nie si tehotná, tak pravdepodobne nie si. Už okolo termínu pripadnej MS by videla aspoň zhrubnutú sliznicu maternice. Navyše nepíšeš nič o dátumoch (ako dlho meškala MS, kedy prišla) a MS si mala. Asi ti pomôže, ak ti tu niekto napíše to, co chceš počuť, ale to samozrejme neznamená, že aj tvoj prípad bude rovnaký. Len snazilkujte ďalej, jedz kys.listovú a buď v klude 😉