Progestenalle 200 mg a ovulácia

5. okt 2021

Ahojte prosím vás , mám polycystické vaječniky a sa snažíme o dieťatko 7 mesiacov, z toho už druhý mesiac (po Tom čo mi DR predpísala progesterón) užívam Progestenalle 200mg od 18 DC. Nespomenula mi však doktorka to, že užívanie progesterónu, môže ovplyvniť aj ovuláciu a zablokovať ju. Keďže mám PCO, tak mám aj nepravidelný cyklus (po užívaní dvoch mesiacov Progestenalle 200mg sa mi upravil úplne meškala mi MS len 1 deň, inak aj mesiac) a niektoré cykly mám anovulacne si myslím. Ale nechápem teraz ako mi mohla doktorka predpísať Progesterón na podporu tehotenstva bez toho, aby sa odsledovala ovulácia. Čo ak ovuláciu mavam niekedy napr. 23 DC (čo je pri nepravidelnom cykle normálne) a keďže od 18 DC užívam tie lieky , tak mi tie lieky ovuláciu zablokujú. Neviem teraz čo mám robiť... Mám tie lieky radšej vysadiť? Jedno dieťatko už mám a to sa nám podarilo po 7 mesiacoch snaženia . Ďakujem. vám vopred za vaše rady 🙂

ailiba
5. okt 2021

Áno, progesteron sa ma užívať hneď po ovulke, inak blokuje ovulku. Máš pravdu. Neviem, prečo ti to tak predpísala. Skus brat inofolic, alebo Nosifol. Počula som, že to niektorým s PCO pomohlo (sú to len vitamíny). A nevieš si ovulku vysledovat sama? A brat ten progesteron po nej? Napr. Meraním teploty, ovu testy

autor
5. okt 2021

@ailiba no ja si môžem napr. aj tymi testami odsledovat ovuláciu, ale to si môžem sama zmeniť ten deň kedy začnem užívať progesterón tých desať dní? 🙂

ailiba
5. okt 2021

Keď tak nad tým rozmýšľam, podľa mňa ti lekárka chce za stabilizovať cyklus tým, že budeš pravidelne užívať progesteron v ten istý cas. Neviem, ako dlho to už berieš.... Tých 7 mesiacov? Anovulacne cykly môžeš mať aj kvôli PCO. Skus sa o tom porozprávať s lekárkou. Ak to už robis 7 mesiacov a nemá to efekt, asi by mala zmeniť liečbu... Sama si radšej nič nemen, ale tu ovulku si skus odsledovať, aby si aspoň vedela, ako si na tom.
Písala sa, že posledné 2 mesiace, si mala ms pravidelnú... Možno to lekárka myslela ako 1.krok a potom ti nasadí, clostylbegid 🤷‍♀️.
Radšej chod na kontrolu a opýtaj sa jej. Nie je dobre uprostred liečby niečo meniť....

autor
5. okt 2021

@ailiba nie nie ja užívam 2 mesiace tento progesterón , predtým 5 mesiacov sme sa snažili bez progesterónu a neúspešne. No a obidva mesiace čo som teraz užívala tento progesterón tak mi prišla MS takmer úplne na čas (1den meškala).
Pri prvej dcérke som nemala žiadny progesterón , len som užívala Inofolic a po 7 mesiacoch som otehotnela. 🙂

autor
5. okt 2021

@ailiba a keď sa mi stabilizuje cyklus , že sa mi upraví , je možnosť vyššej sance, že prebehne ovulácia ?

ailiba
5. okt 2021

😅... Tak super, ze sa ti tak rýchlo za stabilizoval cyklus. Asi ti lekárka kázala ísť na kontrolu. Zrejme zhodnotí potom ďalší postup, či ti nepridá niečo na vyvolanie ovulácie. Berieš ešte ten inofolic? Skus si merať tu ovulku... Možno ti nabehla a ak nie, sú na to lieky.

autor
5. okt 2021

@ailiba no že v decbri mám prísť na kontrolu ale aki tieto lieky blokujú ovuláciu tak ich zbytočné budem brať do decembra, a zbytočne sa budeme snažiť o dieťatko. Radšej dám asi na tvoju radu odsledujem ovuláciu 🙂

veronikaa006
5. okt 2021

Ja som tiež mala taký problém. Dr predpísala progesteron a bolo jej jedno či mi to zablokuje ovuláciu alebo nie. Tak som to vyriešila tak že som zmenila dr za takú ktorá bola ochotná robiť folikulometrie a progesterón som brala stále až po odsledovanej ovulácii. Takže ti radím zmeniť lekárku... Pre teba to je strata času užívať ten progesteron keď ani nevieš kedy je ovulácia a či si ju neblokujes.

esquilla
5. okt 2021

Baby ak by niektorá potrebovala náhodou Progestanelle, tak mne ostala takmer plná škatuľka, 4 chýbajú. Posuniem za 10 eur.

autor
5. okt 2021

@veronikaa006 a to si každý mesiac potom začala užívať progesterón v iný deň cyklu? Vtedy keď ti bola odsledovana ovulácia? Myslíš že nestačí si robiť ovulacne testy alebo merať bazalku teplotu a hneď po potvrdení začať brať prvú tabletku Progesterónu?
Takže myslíš že to zbytočne uzivam však ? Asi prestanem lebo vidím že to nejako nemá zmysel, keďže ja môžem mať ovuláciu hociktorý iný deň počas toho ako u progesterón užívam. 🙂

veronikaa006
6. okt 2021

Áno ja som chodila každý mesiac na folikulometrie. Lebo my sme sa snažili s manželom už dlho. Ale ty môžeš kľudne skúsiť tie ovu testy alebo merať bazalnu teplotu ale ja som podľa teploty ovuláciu nemala ale v skutočnosti som ju mala... neviem mne tá bazalna nevychádza ale viem že ovu bola lebo som bola na tej folikulometrii.

autor
6. okt 2021

@veronikaa006 a ani ovu testy ti nevychádzali správne? 🙂

veronikaa006
6. okt 2021

Tie mi vychádzali

autor
6. okt 2021

@veronikaa006 oki tak vyskúšam ich tento mesiac robiť 🙂 ďakujem ti krásne

arexka
13. sep 2023

@esquilla dobrý deň mam zaujem

kristina_gas
31. jan 2024

Ahoj 🍀 mala by som jednu otázku pre autorku … prosím ta 🙏🏼 …síce pre teba to už nieje aktuálna situácia ale ja riešim momentálne presne to iste , co píšeš v tejto diskusii . Žiaľ , tiež neviem , čo robiť …ci zmenit doktora alebo vydržať a užívať progesteron napriek tomu , že mi očividne blokuje ovulacia nakoľko ju mávam určite až neskôr ako je bežne skrz nepravidelný menzes a progesteron beriem od 16 DC …čiže zrejme si ju každý mesiac blokujem no robím to čo mi bolo odporúčané …prosím ta, ako si dopadla a túto situáciu vyriešila ? Zmenila si DC pri užívaní progesteronu alebo nie ? Podarilo sa vam vytúžené bábätko ? Môžme si napísať aj súkromne bola by som ti vďačná nakoľko neviem čo robiť a naše vidím sa presne v tomto príspevku …ĎAKUJEM ❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre