Ahojte žienky, prosím vás už 2 mesiace užívam Progestenalle 200mg, lebo mám nepravidelný cyklus (PCO) a ovuláciu nemám pravidelnú, niekedy mám aj anovulacne cykly. Chcem sa vás spýtať, či ten progesterón podporuje ovuláciu, že ju nejako privodi? Chcela by som vedieť Vaše osobné skúsenosti s týmto liekom, a že ak sa vám podarilo dieťatko s užívaním progesterónu, tak po akom dlhom snažení sa? Mne sa teraz cyklus po týchto liekoch upravil (a to ho mám zatiaľ len 2 mesiace) , vždy mi MS meškala aj 2-3 týždne, a teraz oba cykly len jeden deň mi meškali. Ovuláciu si nesledujem testami , takže neviem či bola či nie, je teda možné že s takouto veľkou úpravou cyklu príde aj ovulácia? 🙂 Ďakujem vám vopred za odpovede. 🙂
@andrea_prestastna veď ani ja ho nemám na úpravu cyklu ale dr mi povedala že je to skvelá cesta k otehotneniu tak ja neviem no. A tie gynex kvapky myslíš že môžem užívať spolu s týmto progesterónom? To su kvapky voľnopredajné? 🙂A ďakujem
@summersunny94 ano su na prirodnej baze, mam tri kamosky zo do pol roka otehotneli, treba hlavne ukludnit psychiku a vsetko sa podari, bude tak ako ma byt🙂
@andrea_prestastna oki ďakujem ti za radu 🙂
@summersunny94 progesteron nenapomaha k ovulaciu. Práveže ju blokuje… Treba vždy nasadiť progesteron až po ovulacii. Vtedy môže dopomôcť vajíčku sa krásne uhniezdit
@summersunny94 prigestanelle sa musi nasadit az po ovulacii inak ju blokuje.
@miskamicha dnes som 19DC a vyšiel mi pozitívny test (včera som si mala dať prvu tabletku Progesterónu, ale mala som pocit že mi naozaj blokuje ovuláciu tak som si ho nedala , a aha dnes hneď test pozitívny) otázku mám , že či Mám teraz po ovulácii , teda napríklad pozajtra, užiť ten progesterón aby predĺžil lutearnu fázu , alebo je to dostačujúca dĺžka tej fázy na uhniezdenie (ak by sa nám konečne zadarilo, keďže ovulaciu pri mojich PCO som nemala ani nepamätám) ? Cyklus mávam dlhý aj 40 dňový aj viac. Aj keď po pravde, teraz tieto mesiace ako som užívala progesterón, sa mi cyklus upravil na nejaký 31 dňový. Lenže teraz som si ten progesterón nedala , tak neviem či sa tento mesiac zase luteárna fáza nepredĺži, možno mi zase budú meškať dlhšie svoje dni. Ach neviem teraz či si mám dať ten progesterón, alebo či radšej nemám robiť hlúposti a nedať si ho tento cyklus vôbec 😔
@summersunny94 skus aspon 48 hod.po poslednom pozit.teste. ak mas cykly nepravidelne je otazne ktory den mas ovu. V tvojom pripade by bolo fajn aspon 3 mesiace sledovat rast folikulov sonograficky. A nieze sa spoliehat na testy.
@summersunny94 ja som si vždy progesteron nasadila na 3dpo. takze ak rátame, že ovulacia prebehne cca dnes alebo zajtra tak nasadila by som si progesteron na 10 dni od pondelka/utorka. Ak by si náhodou mala potom pozitívny tehotenský test tak progesteron stále užívaj
@barus26 takže podľa teba je najlepší nápad pokračovať v tých tabletkách, akurát že až po tej ovuláciu keď úplne skončí áno? Neuškodim niako tomu prípadnému uhniezdeniu?
@barus26 takže si si ho nenasadila keď ti povedala DR ale proste keď ti prebehla ovulácia?
@summersunny94 áno až keď prebehla ovulacia, aj v mesiac kedy som otehotnela to tak bolo. Mne kázala dr brat od 18 dc a ja mávam ovulaciu neskoro, keď vôbec. Takze som sa vykaslala na jej rady a nasadila az po ovulacii… Progesteron je hormón ktorý stupa po ovulacii takze nijako ti neuškodí, naopak môže pomôcť k lepšiemu uhniezdeniu.
@summersunny94 progesteron napomaha udrziavat sliznicu maternice..robi ju "kyprejsou" takou aka ma byt pre spravne uhniezdenie. Ja som v 31tt a uzivam progestanelle uz od sameho zaciatku...
Len ani pozit ovu test nezarucuje,ze ovulacia prebehne. Tu treba najlepsie odsledovat sonograficky alebo odberom krvi na 21.den cyklu
@barus26 @miskamicha a vôbec nevadí teda že to mám ten Progestenalle 200mg na vkladanie tie kapsule, či to je jedno? Tak mi dr povedala že to mám brať 🙂 a teda keď mi vyšli také pozitívne testy , mala som 2 dni fest veľkú bolesť v podbrušku a mala som taký tahavy vytok, tak môžem predpoklad že ovu bola a teda v nedeľu alebo v pondelok môžem začať 10 dní užívať ten progesteron? A MS by (ne)mala prísť až po vybratí tých 10 kapsúl však? Skôr by nemala prísť aj keď som si teda oddialila prvý deň uzitia tabletku (až po ovulácii) ? 🙂
@barus26 a zbytočne je robiť test ešte počas vkladania tých kapsúl progesterónu však? Asi až po tých 10 dňoch čo budem ich užívať
@summersunny94 nie nevadí, ved progesteron sa vkladá veľakrát aj počas tehotenstva… Najskôr rob test po 10 dňoch od styku/ovulácie..
@barus26 oki takže netreba čakať až kým doberiem poslednú kapsulu 🙂
@miskamicha ahoj prosim ta budes ho brat az do porodu ? Ja som 21tt a berem vrla liekovo kvoli MA len sa pytam ci nahodou do 36tt max a potom staci
@barus26 a ty si užívala ten progesterón ešte ak v tehotenstve? 🙂
@summersunny94 áno aj v tehotenstve
@barus26 oki takže myslíš že keď som mala pozitívny test vo štvrtok tak v nedeľu -zajtra mám si dať prvu tabletku? 🙂
@andrea_prestastna uvidim dokedy mi dr povie...asi uz po 36tt nebude nutny. A ked porodim skor, co mi aj hrozi tak uzivanie asi nebude nutne🙄
@summersunny94 Cize uz na dalsi den pozit nebol? Ajo podla mna v nedelu vecer mozes uzit 1.tbl.
@miskamicha drzim palce nech to dobre dopadne
@andrea_prestastna napodobne😊 dakujem
@miskamicha na druhý deň už boli len rovnako slabé tie čiarky, dnes je už slabšia 🙂
@summersunny94 tak zajtra vecer...resp.pondelok ráno. Vyber si. 🙂
@miskamicha radšej večer v nedelu , lebo mám tie kapsule na vkladanie, tak buď sro asi komfortnejšie. 🙂
@summersunny94 áno môžeš zajtra večer
@barus26 ďakujem. 😘
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@summersunny94 tento liek som mala nasadaneny od zaciatku tehotenstva kvoli urdzaniu kedze som predtym v 18tt potratila, na upravenie cyklu som ho nechcela kupila som si gynex kvapky a do troch mesiacoch som otehotnela ,drzim palce