Príznaky v prvých týždňoch

sabilindura
16. máj 2019

Ahojte, aké ste mali príznaky tehotenstva v úplne prvých týždňoch? Všimli ste si nejaké hormonálne zmeny? Alebo pravidelné bolesti hlavy? Podbruška? Slabšie nevolnosti?

martinenka886
16. máj 2019

@sabilindura no zacala mi meskat MS :D, priznaky som mala ako keby som mala MS dostat, ale nedostala som a ked som si robila test hned boli krasne vidiet dve ciarky. Potom uz zacali aj nejake nevolnosti a prestali asi v 4mt 🙂

nika3136
16. máj 2019

Do pôrodu žiadne.
Jediný príznak boli kontrakcie 😄
Ešte ani MS nemeškala, testovala som v deň očakávanej.

sabilindura
autor
16. máj 2019

@nika3136 wow! tak to je krása, po tom snáď sníva každá žena 😃

nika3136
16. máj 2019

@sabilindura
Ale zato kopance som dostávala riadne a odkedy sa narodila, je to riadny živel 🙂 čiže som si asi ešte počas tehotenstva oddýchla a pripravila sa na to, čo má čaká 😄

blumie
16. máj 2019

Ja som v 5tt zistila, ze som tehotna. MS mi meskala 1,5 tyzdna bola som nonstop smadna a vecer som mala zimnicu, pozakryvana 2 dekami a aj tak mi bolo zima, cize som si myslela ze som chora 😄

nini1010
16. máj 2019

Ozajstne priznaky zacinaju az okolo 6tt a neskor.od 3-5 tt som citila okrem meskajucej ms iba pichanie pichanie v pravej dolnej casti bruska pri obidvoch tehotenstvach.nie je to spolahlivy priznak tehotenstva ale h mna sa objavoval vzdy v uplnych zaciatkoch,podla toho skm vedela ze sa nieco deje.

mmoni89
16. máj 2019

Ja som uz par dni po oplodneni vedela pri tomto tretom ze som tehotna(predtym az ked vysiel test).Prsia ma boleli plus menstruacne krce) ,vlci hlad a hroznAaa chut na klobasu som mala a mam stale uz som 29tt 🤣

sabilindura
autor
16. máj 2019

@mmoni89 haha sranda 😂 nech ste hlavne zdraví 😘

mmoni89
16. máj 2019

@sabilindura dakujem pekne🙂🌹

c_est_la_vie
16. máj 2019

Ja som pri prvom tehotenstve mala priznaky od zaciatku, len som si myslela ze je to PMS. Najprv nafuknute brusko na cca 20 den cyklu, potom male krce, zacal mi smrdiet vlastny moc. V posilke na pase ma tak boleli prsia pri skakani ze sa to nedalo vydrzat. Rano som si dala kavu a uz mi bolo zle. A test som si urobila na 32 DC po tom, ako mi jedlo pocas jedenia zacalo smrdiet. No a postupne sa pridruzila aj unava a nevolnosti. Babatko som ale potratila.
Pri druhom tehotenstve som mala taky iny pocit hned po sexe. Na 6-7 den sa mi o coslo zvacsili prsia a zacala citit pichanie v brusku, zostala nafuknuta. A potom opat nastupila unava, chute atd, cize som este pred terminom ms vedela ze som v tom. Test uz mam pozitivny, aktualne 5 tyzden a vcera som sa uz zacala bozkavat so zachodovou misou...😀

lenulka_14
16. máj 2019

@sabilindura ja to mám ešte celkom čerstve lebo som 12 týžden☺️ Príznaky -iba meškajúca ms a bolesť krížov
Ale kríže ma zvykli aj predtým trápiť 😞😞 Keby na ultrazvuku nevidím bábo tak ani neviem že som tehotná 😂

sabilindura
autor
16. máj 2019

@c_est_la_vie jej gratulujem, tentokrát snáď bude všetko v poriadku. Držím palce

sabilindura
autor
16. máj 2019

@lenulka_14 gratulujem 😘

adka6666
16. máj 2019

Po dvoch týždňoch meškajúcej menštruácie, kedy som ju stále očakávala a ani ma v celom vianočnom zhone nenapadlo, že by som mohla byť tehotná ma v jeden deň začala páliť záha, ale tak neskutočne že som nemohla zjesť vôbec nič len som myslela, že sa povraciam. Potom mi to začalo už vŕtať v hlave a všetko sa spájať, v ten deň som si kúpila test a na druhý deň ráno som si ho spravila a tam vykukli na mna čisté koľajnice.

sabilindura
autor
16. máj 2019

@c_est_la_vie registrovala si aj nejaké zmeny v močení okrem zápachu? Chodila si častejšie cikať napriek tomu, že si veľa nepila? Alebo niečo podobné?

barbor29
16. máj 2019

@blumie pane boze tu zimnicu mam aj ja kazdy vecer 😫 a MS mi meska tyzden ale dva tehu testy co som si robila su negativne

diaalex
16. máj 2019

@sabilindura v prvé dni ma bolelo podbrusko ako keby som mala dostať, potom to prešlo, prišla poobedná únava, po práci som si vždy dala hodinku slofika, trvalo to asi 2 týždne a okrem toho nič 🙂 žiadne nevoľnosti alebo niečo 🙂

c_est_la_vie
16. máj 2019

@sabilindura prave castejsie mocenie som si nevsimla, u mna slo skor o zadrziavanie vody a asi aj preto bol moc vyraznejsi. Ale je to uuuuplne individualne, drzim palce ;)

janynyna
16. máj 2019

@sabilindura mňa hrozne ale prehrozne boleli prsia nič viac. Dokonca som ešte aj dva dni spinila. A tu som si už asi aj istá bola, že asi budem tehotná.

blumie
16. máj 2019

@barbor29 mozno este pockaj a ked sa nic nebude diat tak by som skocila k doktorke, lebo to fakt moze byt aj nieco ine. Drzim palce. Insk ja som bola tiez velmi unavena a spala som po praci, na to som uz aj zabudla. 🙂

macko1007
17. máj 2019

@sabilindura ahoj mne na 11dpo vysiel pozitivny test..ale od ovulacie mi bolo dost divno..lezala som ..pichalo ma v maternici a vajecnikoch ,krutila sa mi hlava mavala som take mdloby a posledne dva dni je mi tak divno zle ako po opici ked sa zobudim :D ale negrcam zatial🍀

macko1007
17. máj 2019

@sabilindura a hlavne to ze chodim castejsie curat...aj rano sa budim skoro a musim ist cikat ..

slavuska1506
17. máj 2019

Ja som zostala PN s "chrípkou". Teplotu som mala 5 dní 37,2, stále som spala a vtedy sa ma partner spýtal, či nemôžem byť tehotná. Snažili sme sa o bejby dlhšie, ale tentoraz som mala pochybnosti, že by to klaplo, lebo vtedy sme tomu moc nedali. A bol tam duch 😍
Potom začla nespavosť, smädy, prsia vybuchovali, sem-tam migréna, stále čúrať. Ale všetko až po cca 5 dňoch meškania menzes (test som si robila ešte 1-2 dni pred meškaním a už ukázalo).

sabilindura
autor
17. máj 2019

@macko1007 aj ja teraz chodím stále cikať aj keď nepijem, mávam bolesti krížov, pichanie a bolesť v maternici vo vaječníkoch tiež a od žalúdka mi býva slabo takisto, žalúdok ako na vode ale ja som len 12.deň od oplodnenia, neviem či by som už niečo cítila a myslím že na test je ešte skoro

sabilindura
autor
17. máj 2019

@slavuska1506 a kedy bolo oplodnenie? koľký deň ti vychádza ten 5ty deň meškania... myslím koľko dní to je od oplodnenia

macko1007
17. máj 2019

@sabilindura moj dnes ❤️❤️❤️

sabilindura
autor
17. máj 2019

@macko1007
@slavuska1506
@blumie
@c_est_la_vie myslíte si že by to mohlo byť ono?Keď mám také príznaky? Aj napriek tomu že je to len 12-13.deň?

macko1007
18. máj 2019

@sabilindura ja som bola natom ako ty..a este som mavala take mdloby ze som az nevidela...inak ja chodim castejsie cikat od nejakeho 5dpo

c_est_la_vie
18. máj 2019

@sabilimdura moze aj nemusi, kazda sme individualna ci uz v priznakoch alebo senzitivite na ne.
Ja ked som tu toto pisala tak ma baby vysmiali ze si to nahovaram, ale prisaham ze ja som to vedela od 6-7 dna po sexe podla prs, krcov v brusku a naduvania.
A uz mam dve ciarky. Aj ked aj vykaslanie na sebasledovanie ma svoje caro, lebo teraz sa trapim zas ci test silnie 😀

slavuska1506
19. máj 2019

@sabilindura Asi za dva tyzdne od styku. 17.01. posledny menzes, 30.01. sme sa milovali a 15.01. uz bol pozitivny test

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre