Prerušovaný styk a možnosť otehotnenia

5. jan 2024

Dobrý večer mamičky, viem, že je tu takýchto tém viacero, a viaceré som si prešla, no predsa si niesom istá, tak sa radšej opýtam/poradím s Vami.
Jedná sa mi o možnosť otehotnenia z tzv. kvapôčiek lásky (resp. z predejakulačnej tekutiny) pri prerušovanom sexe v prípade, že sex bol “len raz”, a teda - že nebolo druhé kolo, pokračovanie.
Viem, že v prípade druhého kola môžu spermie po predchádzajúcej ejakulácii ostať v močovej trubici, ale je tu možnosť otehotnenia aj v prípade, že prerušovaný styk bol “len raz” ? Máte s tým prosím niektorá skúsenosť, prípadne, otehotneli ste tak ?
Ďakujem veľmi pekne za Vašu odpoveď, radu.

vanilkovazmrzka
5. jan 2024

Logicky mi zo slova “predejakulacny” vychadza, ze je to moment pred ejakulaciou. Teda aj pred tou z “prveho kola”.

nevenka
5. jan 2024

Ja nie, takmer 20 rokov, takto aj pocas ovulacie a nic. Vzdy som otehotnela len zo styku naplno.
Ale ze to tak je u mna, neznamena, ze bude aj u Teba.

rebrambora
5. jan 2024

U nas prerusovany styk funguje 11 rokov, aj viac kol po sebe. Ale muz citi svoje spermie. Nie kazdy to tak ma a mas tu milion tem, kde sa z toho co pises otehotnelo. Cize ano, je to mozne.

slovakboy
5. jan 2024

Je tam určitá pravdepodobnosť, ale veľmi malá.

lindous
5. jan 2024

My tak funugujeme a zatiaľ úspešne, ale s tým, že vieme, že to nie je na 100% a vieme, že keby sa zadarilo zvládli by sme to… kamoška s partnerom tak fungovala cca 7-8 rokov a už kočíkuje 😅… pravdepodobnosť nie je veľká, ale ani nulová a niekto to malé percento byť musí, kľudne aj ty…

zobaka
5. jan 2024

otazne je, ci si vie davat pozor, lebo 99,9% ludi otehotnelo nie z nejakych kvapiek lasky 😂

mikasa_ackerman
6. jan 2024

@lindous pravdepodobnosť je dosť veľká, prerušovaná súlož končí okolo 30% tehotenstvom. Osobne poznám veľa žien, ktoré takto otehotneli. Takže byť tebou sa považujem za tých šťastných 70%😆

diewcatqoo
6. jan 2024

Fungujeme takto xy rokov. 3x som otehotnela - vzdy to bolo planovane, vzdy po niekolkych mesiacoch snazenia.
Sme si ale vedomi toho, ze toto nie je 100% ochrana a ak by sa aj zadarilo, tak sme s tym ok. Ak by som bola s muzom kratko alebo v situacii, ze by sme nechceli/nemohli si dovolit mat dalsie dieta, chranili by sme sa pre istotu aj inak.

bytc20
6. jan 2024

Fungovali sme tak roky a nic, ale zase znama tak otehotnela 🤷‍♀️ Asi podstatne bude ako sikovny je partner.

lindous
6. jan 2024

@mikasa_ackerman vďaka za info, číslo som nevedela, súdila som len na základe svojho okolia, ale fakt rôzne zdroje, ktoré som našla uvádzajú 22-27% 😅 ale my by sme boli šťastní aj medzi nimi, inak by sme takto nefungovali, takže autorka s partnerom už si musia zvážiť ako sú na tom sú oni

jaja391112
6. jan 2024

My s mužom sme tiež tak fungovali a vždy som otehotnela až keď sme sa naplno snažili 🙂 ale kamarátka otehotnela z prerušovanej súlože.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre