Prečo za nesmie odčítať výsledok tehotenského testu po limite?

21. aug 2024

Baby prečo? Som zmätená, lebo do 5 min bol čistý a po polhodine tak vidím len takú trsoku šedú čiarku druhu ale neobsahuje farbivo, čiže nie je slaboruzova ani náznakom. Čiže je negatívny?

Som.v tomto nováčik. Mešká mi menštruácia 3 deň, dnes som 32DC a cyklus mam 28-35. Ráno som si z ranného mocu robila aj digi aj Rapidclear palickovy a nič. Všetko negatívne ani náznak ducha. A teraz pred hod ten vyššie uvedený.

Tak to mam brat ako definitívne? To už by mi test ukázal?

autor
21. aug 2024

Ešte podotýkam ze okrem digi boli všetky testy 10tkove.

nikoleta999
21. aug 2024

Šedá čiarka je len kanálik, čiže presne ako píšeš, test je negatívny ...

ns994
21. aug 2024

Lebo vyrobca garantuje vysledok takto. V casovom limite. Po sa to robit nema lebo test sa moze rozmocit atd. A vysledok moze byt skresleny. A presne niekedy ta ciarka presvita potom a to je kanalik. Tak ked su vsetky negatívne malo by to tak byt. A ten jeden je neplatny lebo az po limite to ukázalo a aj to len zrejme kanalik. Takze negativny

barka1
21. aug 2024

Definitivne nie je nic, ked máš cykly aj 35 dnove a teraz si 32dc. Takže este ti vlastne nemeska.
Vieš, kedy si mala ovulaciu?

yonce
21. aug 2024

Ja ked som aj odcitavala po case tak bud bol test uz uplne napity alebo bol stale rovnaky.

h2
21. aug 2024

Lebo tie testy fungujú tak, že sa na nich nanesie látka, ktorá v prípade tehotenstva a reaguje s prítomným hormónom HCG tak, že zmení farbu. Ale tá látka tam prítomná je a aj keď nezareaguje, lebo nemá s čím, tak pôsobením vlhkosti môže byť po čase vidieť to miesto, kde je nanesená (vo forme tej čiarky).

januska12323
21. aug 2024

Ako ti môže meškať keď máš ešte 3 dni normálne do ms? Čakaj ďalej a keď ani po týždni nič otestuj

ns994
21. aug 2024

Teraz citam, ze sak vlastne ti mzono ani nemaskaju , ked mas dlhe cykly. No tak este pockaj. A pre istotu otestuj aj potom. Nech mas dusu na mieste

autor
21. aug 2024

@januska12323
@ns994 lebo minulý cyklus som dostala na 29DC. Takže som si myslela, že aj tento mesiac. Podľa toho meskaju. Držala som sa minulej menstruacie.

maminkadeticiek
21. aug 2024

Ja som odcitala test asi 15 minut po,ked uz bol hodeny v kosi a prisamvacku v limite bol negativny.Nakoniec pozitivny.Takze ja neviem,tazko povedat.

lussinka309
21. aug 2024

Treba sa držať ovulácie. Ta bola kedy? Ak to nevieš, nemôžeš vravieť o meskani. Príklad, ja dostanem menzes vždy 14 dni po ovulacii čiže ak je ovu 14dc,menzes mám 28dc. Ak mám ovulaciu neskôr napríklad 18dc, menzes príde 32dc. Ale to neznamená, že mešká 4 dni. Každopádne ešte testujes skoro.

ysseba
21. aug 2024

Tam, kde má byť čiarka keby si bola tehotná obsahuje test chemikálie, ktoré reagujú s hCG. Po určenom limite môžu tieto chemikálie zareagovať aj s inými látkami alebo so samotným testovacím povrchom. Inak táto čiara sa nevolá ani duch, ani kanálik, ale odparovacia čiara.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre