Prosim vas vysvetlite mi tuto zahadu. Som tehu a podľa poslednej menštruácie by plod mal byt v 10/11 tyzdni . Ale na sone sa zistilo že plod je velky na 6 tyzden . Podľa doktorky sa to mohlo uchytiť až v nasledujúcom menštruačnom cykle, teda o mesiac neskor. Ale ja tomu nejak nechapem ako je to mozne? O mesiac neskor som len trosku spinila . Ako je mozne to že plod sa ujme až o mesiac neskor? znie to ako z sci fi. To akoze ta spermia bola vo mne mesiac ?😀a vajko prišlo k tomu až o mesiac ? Alebo ako? Od oplodnenia som pohlavný styk nemala.
@lamonila mohla si mať posunutú ovu
@lamonila mohla si mať posunutú ovu
Baby, ale keď autorka odvtedy nemala sex, tak ako???
@h2 musí ona vedieť kedy mala poslednú ms a kedy styk
Autorka, kedy si mala sex?
Ako moze mat posunutú ovulaciu o mesiac? Srdiecko bilo?
O mesiac určite nie.
Ja nechcem malovat certa na stenu, ale je ovela vacsia pravdepodobnost, ze je to neprosperujuce tehotenstvo, nez ze sa plod ujal mesiac po sexe.
@lamonila ani ja nechcem malovat certa na stenu, ale presne tak som aj ja bola 10tt a plod zodpovedal nieco cez 7.tyzden a skoncilo to Ma :( mna dr presviedcal ze som mohla mat neskor ovulaciu, aj kes som vedela ze isto nie kedze som ju mala odsledovanu :( bolo vidno srdiecko? Alebo co etse povedala dr?
mas viacero moznosti.
- moze ist o neprosperujuce tehotenstvo
- moze ist o posunutu ovulaciu
- mohla si mat napriklad jedno tehotenstvo ktore hodilo // ale potom odislo bez krvacania a ty si v dalsom cykle otehotnela... (to je za usi pritiahnute ja viem)
ale teda ked si myslis, ze ta spermia v Tebe ostala mesiac (mimochodom maju zivotnost tak 5 dni max) tak budem predpokladat, ze odvtedy si sex nemala a bohuzial by som sa priklonila k prvej moznosti.
Mohla si mat velmi dlhy cyklus, kde bola ovu napriklad az okolo 40dc (ale museli by ste mat vtedy styk). Alebo moze byt problem vo vyvine plodika.
No v stredu idem na vysetrenie , vtedy by plod mal mat 7 tyzdnov a uvidime ci sa ukaze akcia srdiecka. Mesiac ta spermia fakt nemohla ostat , tiez o tom pochybujem . No uvidime co v tom vlastne je . Kiezby uz bilo srdiecko.
@lamonila budeme držať prsty daj vedieť ❤️
Baby tak uz mam po vysetreni . Plod sa nevyvinul , nenarastol vobec, nebola akcia srdiecka. Takze skoncilo to uz v 6tyzdni , prestalo sa vyvijat . No co som sa docitala tak väčšina zamĺknutých potratov je v dôsledku chromozomálnych abnormalít plodu, ktoré neumožňujú pokračovať v tehotenstve. V preklade to znamena ze chyba nastala v chromozomoch a pravdepodobne by sa babo nenarodilo zdrave.
Neviem co je z toho lepsie lebo ja by som chcela to babo aj keby bolo chore, ale stalo sa to co sa stalo plod odmurel uz v maternici cize mam zamlcany potrat a mala by som ist na kyretaz.
No toho sa mega obavam . Bola tu niektora z vas na kyretazi?
Aspon ze mam doma jednu zdravu 20m dcerku ze ma stale nejak rozveseli.
@lamonila to mi je ľúto, pričin môže byť zig nielen len chromozóm, môže byt chyba aj u teba alebo v spermií. Držím palce
@lamonila to mi je veľmi ľúto 😢
@lamonila je mi luto, ale neviem co si predstavujes pod "chorobou" ale vo vacsine pripadov je mala pravdepodobnost, ze by to bolo zlucitelne so zivotom... ja som kyretaz nechcela a cakala na samocistenie, ale teda mala som nesmierne stastie, ze sa podarilo. Mne tiez starsi drobec pomohol prekonat tieto chvile. Zelam vela sil.
@lamonila je mi to luto :( ja aom bola na kyrete koncom maja. Kludne sa pytaj ak nieco chces, nieje to nic strasne, horsi je ten pocit prist o babatko o ktore sa clovek dlho snazi :( zakrok trva cca 10 minut, vela papierovaciek je predtym, vysetrenia predoperacne. Po zakroku pustia donov po 2 hodkach. Trosku som spinila ale nejak ma na dalsi den dost silno zacalo boliet brucho tak som sa sla radsej ukazat a zistili ze na nevycistili dorbe takze 2 dni po kyrete som sla znovu na dalsi :( ptoom uz nastastie vsetko v poriadku. Po tyzdni som dostala normalne ms lebo som zas sla do nemocnice s aukazat ze ledva som spinila a zrazu som zacala krvacat tak vraveli ze to je uz ms 🙂 momentalne cakam na dalsiu akurat dnes/ zajtra ju uz asi dostanem lebo uz citim trosku a ideme sa snazit 🙂
@lamonila ahoj, ja som v maji 21 mala MA a nasledny kyret. Mne sa spustil potrat, tak som v strasnych bolestiach prisla do nemocnice. Operacia je v plnej anesteze, poobede ta poslu domov. Nemusis sa bat. Po zakroku sme dodrzali 600nedelie a potom 4 mesiace po sme pocali zdravu dcerku. Uz ma rok. Drzim palce a zaroven je mi luto co sa ti stalo, posielam objatie.
baby dakujem za podporu ❤ no dnes sa mi to spustilo, uz krvacam ale nie nejak extra len tak ako pri kramoch. ale aj tak chcem ist na kyret aby vo mne nieco neostalo, aby som ostala cista. Najradsej by som tam nesla, ale mam pochybnosti zeby vo mne este nieco nebodaj ostalo. Tak radsej tam pojdem. U nas to oplodnenie nebolo nejak planovane , skor by som povedala ze to bolo o nahode, ale chceli sme to babo samozrejme 🙂 No uz sme si nejak tak zvykli ze bude 4ia , no ostali sme nemilo prekvapení ze to skončilo uz v 6. tyzdni . Bolo nam to dost luto, ja som bola vcera cela uplakana. Dnes je to uz o cosi lepsie, ale aj tak je to priserny pocit , ked to babo je chcene a vitane.
@lamonila drzim palce. Ano je to strasny pocit prist o chcene babatko. Nie si v tom sama 🩷
Baby tak idem sa s vami podelit o moju skusenost . Spustilo sa mi to same vo stvrtok. Bolesti neboli najprv nejake silne, nieco ako mierne kramy. Ale v piatok sa to riadne nastartovalo. A hlavne v noci z piatka na sobotu . Ja som mala priserne krce v intervaloch ktore sa postupne stale skracovali a krvacanie silnelo. Ja som od bolesti zvracala 4x. Dost som sa bala aby som nedostala krvacanie do brucha alebo nejaku infekciu , tak sme sli rychlo na urgent porodny prijem.
Bolo mi povedane ze to su kontrakcie tie krce (ja som totiz netusila co su kontrakcie lebo malu som porodila cisarskym, bez kontrakcii) . Bolo som z toho totalne v soku ale davalo to zmysel ved som mala krce kazde 2 minuty uz. Ja sprosta som si este v piatok davala tabletky od bolesti a cudovala sa preco mi to nezabera ach .
No nic prijali ma v nemocnici , dali mi infuzku, injekciu proti krcom ale to zabralo len na nejaku hodinku , potom som ich zase mala az pokial ma nevzali na kyret , teda na vycistenie . Pre mna to bolo vykupenie od tych bolesti . Anestesia bola fajn , ked mi to pichli to zily tak po par sekundach sa mi zacalo tocit v hlave akokeby som bola opita :D a zaspala som krasne, este sa mi aj snivalo ze som bola na Mallorke pri mori :D no co vam poviem .
Po zakroku ma vobec nic nebolelo, ale ze absolutne nic, krvacala som trosicku , fungovala som hned po zakroku, ziadne bolesti . Ale este si ma tam nechali par hodin , dali mi postupne 3 injekcie na stiahnutie maternice. Mala som velmi prijemnu babu na izbe cize mi to preslo velmi rychlo.
Neviem si predstavit zeny, ktore zazivaju taketo kontrakcie doma pri samocisteni , ved moze sa stat ze aj odpadnu , je to dost nebezpecne , bala by som sa o svoj zivot .
Mne doktorka povedala ze gestacny vacok bol velky na 12t a uz sa z neho stavala placenta, ze to museli zo mna tahat, ale plod bol na 6t vtedy sa prestal vyvijat. Maternica sa to snazila vylucit z tela von ale ze to bude take drasticke som si nemyslela.
Tak teraz uz viem co su to kontrakcie . Ked som mala rodit malu klasicky tak kontrakcie mi vobec neprisli a naopak pri potrate mi naskocili, uplne naopak.
Inak personal bol uzasny , vlastne mi to robila doktorka ci mi odrodila aj dceru takze bola to celkom dobra nahoda , sestricky tie boli zlate.
Za mna len tolko ze pri takychto hroznych bolestiach fakt treba ist do nemocky na cistenie lebo clovek moze byt doma vazne v ohrozeni zivota a to len kvoli tomu ze sa chce silou mocou vycistit doma. Pri obrovskych krcoch tak ako som to mala ja, nevahajte ist do nemocnice.
Dufam ze nabuduce sa plod udrzi v maternici a pekne sa vyvinie aj s aktivnym srdieckom.
@lamonila presne takto podobne som to mala aj ja. Myslela som ze rozskrabem okno na mieste spolujazdca, nedokazala som ani sediet... drzim palce nech je vsetko nabuduce ok. 🫶 kedze uz dieta mas, vies ze dokazes otehotniet aj uspesne donosit ❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lamonila asi skôr myslela že ovulacia bola posunutá a bola neskôr…