Prečo sa nesmie odčítať výsledok tehotenského testu?

magica78
17. feb 2013

ahojte baby ,viete mi niektora povedat preco sa nemoze odcitat vysledok po uplynuti casu napr .po 5 minutach?
bola som na KET ,mamatest mi neukazal nic ale ked som ho isla poobede vyhodit bola tam slaba ciarka
dakujem

zivika
17. feb 2013

toto by, ale aj mna zaujimalo, lebo vzdy, ked som si robila test, tak ked bol raz negativny, tak ostal negativny stale a ked bol pozitivny, tak je pozitivny aj po dvoch rokoch (som si nechala na pamiatku) 😀 mozno aj na tom tvojom bola od zaciatku aj druha ciarka, len casom trosku zosilnela, tak si ju zbadala...

marthuska
17. feb 2013

no znie to nadejne🙂 ale treba pockat, skus si spravit dalsi test tak o tri dni, rano.

1234lubka
17. feb 2013

pretoze moze navlhnut zo vzduchu a vtedy moze ukazat hocico urob si dalsi test

avion
17. feb 2013

Moj pribeh 🙂
asi 5 dni pred ocakavanou menstruaciou som si spravila test, bola som na 100 % presvedcena ze som v tom. Kupila som si test ktory reaguje uz 10 dni po oplodneni. Bol negativny. Ale nevyhodila som ho. Manzelovi som hned isla oznamit, ze nic nebude. Ale ako sme tak potichu sedeli na pohovke a rozmyslali, mne nieco nedalo; ako mohol byt negativny test? Mala som velmi silny pocit , ze som tehotna, a tak som sa isla ese raz pozriet na test, asi po 30 min a boli tam 2 ciarocky, ta druha taka slabia ale videla som ju tam. Po 3 dnoch som si urobila zase test a vtedy sa druha ciarka objavila trochu rychlejsie. Treti test som si robila ked mi uz meskala par dni menstruacia a ten hned ukazal 2 ciarky.

katy1979
17. feb 2013

Ja mam skusenosti ze aj ked sa ukaze pozitivny vysledok po urcenej dobe tak pozitivny je. Hcg predsa nelieta vo vzduchu .vyskusaj test o den ci dva a hned rano. Budes mudrejsia

macusik007
17. feb 2013

...ja som mala test negativny (bola nedela) v pondelok som sla na krv a poobede mi volali, ze som tehotna...robila som si test len tak, po dalsich 3 tyzdnoch, stale negativny...a to som uz mala vypisanu knizku a videla som , ako biju srdiecka mojich dvojiciek.... a moja kamaratka mala podobnu skusenost....robila si test -negativny, o tyzden dalsi - negativny,.... znova.....nakoniec bol pozitivny, sla hned k lekarke a bola v 7.tyzdni.... pockaj a urob si ho opat, pripadne chod na krv k lekarovi .-)

sehra78
17. feb 2013

ja som sa tiež testovala a po uplynutí určenej doby nič. Manžel si to išiel overiť po niekoľkých hodinách a čiaročka tam bola. Bolo to na samom začiatku a keď som išla ku gynekológovi, tak na sono nevidel nič a smial sa, že som prišla priskoro a o pár dní to už na sono videl aj on. Pri druhom bábätku som si oplodnenie odsledovala presne na deň a tak som vlastne presne vedela ako dlho som tehotná.

awalancha3
17. feb 2013

@magica78 ..............ide o to, ze vyrobca testu garantuje tehotenstvo do isteho casoveho limitu- vtedy je už "istota"....že sfarbenie sposobuje hcg; ale su nekvalitne testy, napr pepino, ktore robia "duchov" na teste, zvacsa po limite.....Po limite sa duch zjavuje aj pri uzivani istych hormonalnych liekov. Slabucky duch sa po limite ukazuje aj v pripade istych typov cysty a rakoviny. V 90% prípadov, su aj polimitne čiarky sposobene HCG, a tu polimitnost sposobuje ranne stadium tehotenstva. Ak sa druha ciarka ukaze do 5 minut, a je citatelna, tak sa povazuje za iste, že ju sposobilo HCG. Poviem to inak, ak trebars na 10 den po oplodneni si urobis test a po 30 minutach sa tam objavi slabucky duch, tak je to v poriadku.... nemozu vtakom rannom stadiu vyskocit kolajnice Ak si trebars uz mala pozitivny test a urobis si dalsi po par dnoch a ciarka nabehne slaba a po limite...... je to signal, že slo o biochemicke tehotenstvo a plod sa neudrzal.
V každom prípade, ak si po KET, tak si lieky na stimulaciu uz nebrala, cystu nemas, to by zistili a rakovinu tiez nie. Mama test je jeden z najlepsich a najspolahlivejsich. Neviem kolky den si po KET, ale ak si 9-11 den, tak je polimitna slaba ciarka v poriadku a tak tichucko gratulujem. Rob si test kazdy den a davaj si ich pod seba, za par dni krasne uvidis ako tehotnies a ako sa hcg zosiluje.

mia_31
18. feb 2013

pridám moju nedávnu skúsenosť...mala som pocit ,že som v tom ako to už býva 🙂 únava, dokonca slabé nevolnosti, bolenie vaječníkov, urobila som si test 2 dni pred ms , negatívny ale po pol hodine sa objavila čiarka. Ja som tomu strašne verila, že som tehu ale mrcha prišla o tie 2 dni presne, potom som si už robila test a ten bol negatívny a taký aj ostal. Takže vylučujem možnosť cysty a pod. lebo to by mi test ukázal aj po mrche. Skrátka neviem či ten test som si zle urobila alebo aký vplyv malo to odčítavanie testu neskôr. Ale je vela prípadov, kedy sa čiarka ukázala po limite a bolo to tehu, ten moj to žial nebol.

kupcovak
7. dec 2015

Baby mala uz niektora z vas na teste toto? Robila som si ho 5. Den meskania test je z tesca zn.pepino teraz neviem co si mam mysliet.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre