Ahojte,stretli ste sa prosím s niečím podobným?
Poslednú menštruáciu som mala 15.9., mávam nepravidelne cykly. 11teho októbra som čakala ďalšiu ms. Mala som len trocha krvi na papieri každé ráno po utreti ( mylslela som že sa to rozbieha)a potom spinenie. Ms sa nespustila. Spravila som si test a bol pozitívny. Keďže som spinila chcela som ísť čím skôr k dr,termin som dostala na24 .10., videla len malú guličku. Vzali mi krv ,tá vraj zodpovedala 4 tému týždňu na ten deň k 24. ,ďalšia kontrola bola31. , videla opäť len guličku- vak. Nič viac. Povedala ,že to nevyzerá dobre a že mám prísť o týždeň,zas vezmú krv a uvidí na sone či už niečo vidno. Viem že všetko je 50/50. Ak ste to dočítali až sem,pomôžu mi vaše skúsenosti.. dostala som utrogestan ktorý som už dobrala(7dni) ,už nič neužívam ale našťastie nespinim. Povedala že je to zrejme mimomaternicové tehotenstvo a k tomu že je to prosperujúce tehotenstvo sa moc nepriklanala.mame šancu ? Neviem hodnoty ale gestacny vak narástol oproti minulému týždňu.neviem v akom som týždni,možno som mala posunutu ovuláciu - tým sa upokojujem ,že možno je to preto... Ďalšiu kontrolu mam opat o týždeň. Ďakujem
@aliaray1 do mailu mi napísali že 4ty týždeň polda hodnoty a keď osm v poradni niečo podpisovala tak tam tuším bolo uvedené číslo 441 ale nie osm si ista.. v Tom zmätku som sa zabudla presne opýtať 😟😟
Chapem. 4 tt je strasne skoro, sak tam nevidno nic! Ak by si spinila hned by som sla na urgent, tiez spravia sono. Sono sa nerobi kazdy tyzden a v tak skorom stadiu. Hcg na SR rataju debilne, maju tam mat 2 parametre ale beru len 1...vsetko som to zistovala a mala konzultaciu online s usa - takze to ber orientacne. Lebo zena v 5tt s 10.000hcg po 2 dnoch nevyskoci tak ako zena co ma len par tisic...tam sa ma brat vyska prveho nameraneho hcg a v ktorom tyzdni to bolo a az tak je dana ina tabulka pre take jak som bola ja. Hcg by som si uz merat nedala...radila som sa pred 2r s klinikou agel a ze raz namerat staci, ze to potvrdzuje tehu a smitec a ze dalsie sono az o neviem kolko tyzdnov. Sla som ale uz k tomu novemu a tomu skoro oci vypadli ze ved to je krasne tehotenstvo.
Cize ak zacnes spinit isla by som smer pohotovost a ani nerozmyslam a oni ti aj povedia ci mas mimomaternicove (2.nazor), lebo to je nebezpecna vec ak to tak vobec je v tvojom pripade.
A zatial by som si pustila fajnu romantiku vypodlozena vankusmi, nasla sukromnu gyndu na 2.nazor a mala vylozene nohy.
To by som spravila ja.
Ako mohla povedať, že je mimomaternicove, keď videla v brušnej dutine gestacny vak?
@natalia956116 neviem. 😑 na sone bolo vidno malý vak,väčší ako bol pred týždňom. Povedala že o týždeň keď neuvidí nič tak diagnóza bude mimomaternicové tehotenstvo alebo zamlcany potrat. 😥 hcg mi už namerali druhý krát potom že či narástlo..
Tak to mimomaternicove nie je určite. Môj dr keď videl prázdny vak, iba malíčku bodku na sone, hneď vylúčil mimomaternicove, v takom prípade by v brušnej dutine nevidel ani náznak. Niekto tu píše, že na hcg nechodiť, ja som bola ako samoplatca 3x po sebe kazde dva dni a z vlastnej skúsenosti poviem, že mi to psychicky veľmi pomohlo. Keď som 3x videla, že hcg stúpa, nemala som už obavy..týždeň by som asi nevedela v takom strachu z neistoty žiť
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Si v 7tt podla poslednej MS. Hcg hodnota by napovedala viac, to ti nemerala? Ja by som cakala a asi v 9tt by malo byt vidno vsetko, objednala by som sa sukromne na sono a konzultaciu inde.
Nas pribeh:
Mna v 5tt+0 (podla kalendara) nemocnica Ruzinov poslala na potrat, lebo som spinila, robili hcg a bolo cez 10.000 a nasledovalo sono kde mi povedal doktor, ze mam hematom, ze plod nezije, tehotenstvo nie je prosperujuce (videl ma 1.raz), a ze mam opuch plodu. Pytala som sa, ci sa da nieco robit a ci podat progestoreon. Vraj nie, do rana mozem zomriet, rano na 7 mam dojst na potratove. Sla som rano k ambulantnemu. Este aj moj ambulantny z procare ma odmietol vysetrit, vraj som k nemu nemala co chodit a nech idem do Ruzinova lebo potrat. Vymenila som ambulantneho a novy mi nasadil utrogestan. Porod sekcia, mame nadherne 1.5 rocne dievcatko v posteli.
Oni ma poslali na potrat, ja ich do riti.
Oni su vraj lekari, ja ze ano...a ja zasa trestny pravnik...otocila som sa na opatku a dnes sa tesime zo zdravej krasnej dcerky.
Nemusi to byt tvoj pribeh, no mas vlastne srdca, hlavu, dala by som sa neskor asi o tyzden vysetrit inym na sono.