Prázdny vak

1. nov 2023

Ahojte,stretli ste sa prosím s niečím podobným?
Poslednú menštruáciu som mala 15.9., mávam nepravidelne cykly. 11teho októbra som čakala ďalšiu ms. Mala som len trocha krvi na papieri každé ráno po utreti ( mylslela som že sa to rozbieha)a potom spinenie. Ms sa nespustila. Spravila som si test a bol pozitívny. Keďže som spinila chcela som ísť čím skôr k dr,termin som dostala na24 .10., videla len malú guličku. Vzali mi krv ,tá vraj zodpovedala 4 tému týždňu na ten deň k 24. ,ďalšia kontrola bola31. , videla opäť len guličku- vak. Nič viac. Povedala ,že to nevyzerá dobre a že mám prísť o týždeň,zas vezmú krv a uvidí na sone či už niečo vidno. Viem že všetko je 50/50. Ak ste to dočítali až sem,pomôžu mi vaše skúsenosti.. dostala som utrogestan ktorý som už dobrala(7dni) ,už nič neužívam ale našťastie nespinim. Povedala že je to zrejme mimomaternicové tehotenstvo a k tomu že je to prosperujúce tehotenstvo sa moc nepriklanala.mame šancu ? Neviem hodnoty ale gestacny vak narástol oproti minulému týždňu.neviem v akom som týždni,možno som mala posunutu ovuláciu - tým sa upokojujem ,že možno je to preto... Ďalšiu kontrolu mam opat o týždeň. Ďakujem

aliaray1
1. nov 2023

Si v 7tt podla poslednej MS. Hcg hodnota by napovedala viac, to ti nemerala? Ja by som cakala a asi v 9tt by malo byt vidno vsetko, objednala by som sa sukromne na sono a konzultaciu inde.

Nas pribeh:
Mna v 5tt+0 (podla kalendara) nemocnica Ruzinov poslala na potrat, lebo som spinila, robili hcg a bolo cez 10.000 a nasledovalo sono kde mi povedal doktor, ze mam hematom, ze plod nezije, tehotenstvo nie je prosperujuce (videl ma 1.raz), a ze mam opuch plodu. Pytala som sa, ci sa da nieco robit a ci podat progestoreon. Vraj nie, do rana mozem zomriet, rano na 7 mam dojst na potratove. Sla som rano k ambulantnemu. Este aj moj ambulantny z procare ma odmietol vysetrit, vraj som k nemu nemala co chodit a nech idem do Ruzinova lebo potrat. Vymenila som ambulantneho a novy mi nasadil utrogestan. Porod sekcia, mame nadherne 1.5 rocne dievcatko v posteli.
Oni ma poslali na potrat, ja ich do riti.
Oni su vraj lekari, ja ze ano...a ja zasa trestny pravnik...otocila som sa na opatku a dnes sa tesime zo zdravej krasnej dcerky.

Nemusi to byt tvoj pribeh, no mas vlastne srdca, hlavu, dala by som sa neskor asi o tyzden vysetrit inym na sono.

autor
1. nov 2023

@aliaray1 do mailu mi napísali že 4ty týždeň polda hodnoty a keď osm v poradni niečo podpisovala tak tam tuším bolo uvedené číslo 441 ale nie osm si ista.. v Tom zmätku som sa zabudla presne opýtať 😟😟

aliaray1
1. nov 2023

Chapem. 4 tt je strasne skoro, sak tam nevidno nic! Ak by si spinila hned by som sla na urgent, tiez spravia sono. Sono sa nerobi kazdy tyzden a v tak skorom stadiu. Hcg na SR rataju debilne, maju tam mat 2 parametre ale beru len 1...vsetko som to zistovala a mala konzultaciu online s usa - takze to ber orientacne. Lebo zena v 5tt s 10.000hcg po 2 dnoch nevyskoci tak ako zena co ma len par tisic...tam sa ma brat vyska prveho nameraneho hcg a v ktorom tyzdni to bolo a az tak je dana ina tabulka pre take jak som bola ja. Hcg by som si uz merat nedala...radila som sa pred 2r s klinikou agel a ze raz namerat staci, ze to potvrdzuje tehu a smitec a ze dalsie sono az o neviem kolko tyzdnov. Sla som ale uz k tomu novemu a tomu skoro oci vypadli ze ved to je krasne tehotenstvo.

Cize ak zacnes spinit isla by som smer pohotovost a ani nerozmyslam a oni ti aj povedia ci mas mimomaternicove (2.nazor), lebo to je nebezpecna vec ak to tak vobec je v tvojom pripade.

A zatial by som si pustila fajnu romantiku vypodlozena vankusmi, nasla sukromnu gyndu na 2.nazor a mala vylozene nohy.

To by som spravila ja.

natalia956116
1. nov 2023

Ako mohla povedať, že je mimomaternicove, keď videla v brušnej dutine gestacny vak?

autor
1. nov 2023

@natalia956116 neviem. 😑 na sone bolo vidno malý vak,väčší ako bol pred týždňom. Povedala že o týždeň keď neuvidí nič tak diagnóza bude mimomaternicové tehotenstvo alebo zamlcany potrat. 😥 hcg mi už namerali druhý krát potom že či narástlo..

natalia956116
1. nov 2023

Tak to mimomaternicove nie je určite. Môj dr keď videl prázdny vak, iba malíčku bodku na sone, hneď vylúčil mimomaternicove, v takom prípade by v brušnej dutine nevidel ani náznak. Niekto tu píše, že na hcg nechodiť, ja som bola ako samoplatca 3x po sebe kazde dva dni a z vlastnej skúsenosti poviem, že mi to psychicky veľmi pomohlo. Keď som 3x videla, že hcg stúpa, nemala som už obavy..týždeň by som asi nevedela v takom strachu z neistoty žiť

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre