Pred dvomi týždnami som isla k dr.pretože som nedostala menzes a mala som 2 pozitívne testy.. prišla som na vyšetrenie, kde bola iba vysoká sliznica. Objednal ma o dalsie 2 tyzdne.
Posledna ms bola 7.10.2020 ( včera to naznačovalo 8+6tt)
Včera na sone bol iba prázdny vačok.. dr mi povedal, ze to nezodpoveda tyzdnu, mam prist zajtra a pravdepodobne bude cistenie.
Kedze 7.10.bola posledna ms a plodne dni mavam koncom mesiaca, podla mna toto je iba zacinajuci 6tt :(
Určite by som chcela este 2 tt počkat.. poradte ...
Stale na to myslim, nemam ziadne problemy.. citim sa ako tehu, točieva sa mi hlava a bolieva žaludok...
Bojim sa
@anjelicek26 mám prísť na kontrolne sono, ak nič, čistenie :(
@timtim2 podľa mna lekár bude mat pravdu... keď si mala pred 2 týždňami pozitívne testy a podľa tvojho “výpočtu” si mala byt v 4tt a včera v 6tt, tak by tam už lekár určite videl niečo ... inak by si v 4tt nemala jasne tehu testy, ale duchovalo by ti to alebo keď mas ovu na konci cyklu ako píšeš, tak by ti tehu testy ukázali 2 čiarky az neskôr ...
@timtim2 nemôžu ti urobiť čistenie, lebo neviem co... Ja som bol tehotná, išla som skôr, lebo som mala zdr. Problémy... Nebolo vidno nič, iba vysoko sliznicu, zobrala mi krv na hcg, ďalší krát, iba vacok, zas hcg. Bola tam nová Dr. Už mi hovorila ako mam ísť do nemocnice v piatok, aby som mala kyret pred víkendom, prišla som vo štvrtok a už to tam bolo.. Teraz mam 17m princeznú, takže neviem kam sa niektorí lekári ponáhľajú.. A ja som vďačná mojej "starej" Dr., že nie je taká hlúpa ako ta mladá, ktorá ju občas zastupuje a posiela ženy na kyret..
@timtim2 a čiarky si mala silnejšie na druhy krát? ... lebo ak hovoríš ze si bol v 4tt ked si si robila test tak by ty malo ukazovať len slabučke čiarky .. kedy si si spravila druhý? Ak si si ho robila uz v 6tt tak by ty malo jasne krásne 2 čiarky ukázať keby bol ešte stale len slabé čiarky tak to znamená ze hcg nestupa..
Mne videl iba vačok do 7. týždňa, takisto ma chcel poslať na vyčistenie...nakoniec to tam bolo a videl čo mal...
A čo hcg ?
@timtim2 zial ak si mala zaciatkom novembra takyto test, to si uz bola minimalme 4tt...takze teraz to vychadza na ten 8-9tt...a ano, mozes byt 6 tyzdnov od ovulacie, ale to je 8.tyzden tehotenstva, kedze tehotenstvo sa rata od poslednej menstruacie, takze cca 2 tyzdne pred ovulaciou...a ano, to uz by mal byt krasny plodik cca 2cm aj so srdieckom...zrejme ide u teba o anembryomolu...😔
Suhlasim s nazorom vyssie. Ak si mala pred mesiacom taketo testy (co by bolo minimalne 12dni po ovu), uz musi byt vidiet o takomto case embryo aj s akciou srdca. Na tvojom listku mas napisanu velkost gestacneho vaku a zltkoveho vaku. Pri takej velkosti uz proste musi vidiet embryo alebo je doktor neschopny. Pred kyretom ti to urcite skontroluju este na sone, ale ja osobne by som to uz brala ako fakt, ze toto poradene tehotenstvo nebude -> anembryola. Ale tu na koniku sa vzdy najdu fantasticke pribehy. 🙄
@timtim2 Moje terajšie tehotenstvo začalo tak, že som ešte dva mesiace po menštruácii mala na sone len prázdny gestačný vačok. Mala som tu o tom založenú aj diskusiu, keď si ma dáš do vyhľadávača tak ti ju asi aj nájde. Vtedy to vyzeralo tiež na anembryolu, ale mňa poslali na kontrolné sono až s odstupom pár dní a sledovali mi aj hladinu hcg. HCG pekne stúpalo a aj na sone už bolo o pár dní vidieť plod, a potom aj srdiečko, takže mohla byť aj ovulácia posunutá, ja som ju mala až v čase keď už som mala mať menzes a teraz mám už polovicu tehotenstva za sebou. Keby ma hneď poslali na čistenie, tak by som určite nešla.
Nedovolím si tvrdiť, že dr. je neschopný ale sledovanie HCG je SAMOZREJMOSŤOU ! Žiadaj o to !
Ja som chodila na sledovanie HCG každý druhý deň
existuje anembryomola, presla som si tym. Ale mas nepravidelny cyklus, cize nevies kedy doslo k ovulacii. A okrem toho gynekolog napisal ze gestacny vacok meria 18mm a je v nom zltko... takze nie je prazdny. Ale preco pise kontrolne sono 10/11 na GPK ked sme v decembri? V kazdom pripade existuje viacero kriterii, pokial si pamatam. Napriklad vacok musi byt vacsi ako 2.5cm a prazdny. Alebo musi byt pritomne embryo min 7mm bez srdecnej aktivity. Ale zltko vacsie okolo 7-8mm naznacuje ze nepojde bohuzial o zivotaschopne tehotenstvo. Ono sa zltko zastavi na cca 5mm. Zazraky sa deju a viem, ze chces verit a drzim Ti palceky, ale priprav sa aj na tu horsiu alternativu... Drzim palce
@timtim2 ja som mala pri dvoch tehu posunuté týždne, mala som byť 8tt A bola som len V 6tt, tiež nebolo vidno srdiečko, iba žĺtkov vak A jedno bábo bude mať už rok A druhé je pod srdcom , som V 30 tt. Podľa sona mi potom aj posunul termíny pôrodoV. Mala som posunutú ovulácii. Takže všetko je možné.
@timtim2 HCG v tomto tyzdni lekarom nepovie absolutne nič preto možno nebudú chciet. Iba píšem aby si potom nebola sklamaná. HCG u kazdej zeny ma uplne odlisne hodnoty, neda sa ani priblizne povedat ci je ta alebo ta hodnota OK. A uz vobec sa neda urcit podla nej anembryomola. Pomaha urcit mimomaternicove alebo skory potrat. U teba sa zatial nejedna ani o jedno.
@timtim2 je mi to veľmi ľúto 😔 podľa testu, robený zač. novembra mi tiež vychádza, že by si mala byť min. 8tt. Určite choď na kontrolu, keď tak povieš, že chceš počkať, nikto ťa nedonútí, ale asi ťa budú presviedčať. Drž sa ✊
Pravdepodobne to bude anembryomola mám s nou skúsenosti .. je to tehotenstvo bez plodu , v 6 tt by mal už vidieť aj plod v niektorých prípadoch už aj bije srdiečko ... ale pre pokoj v dusi ešte počkaj ( pripadne môžeš si na odber krvi hcg a zistiť či sa ti obden zdvojnasobnuje ak áno malo by to značiť prosperujúce tehotenstvo ) držím palce
Ahojte
Bola som na sone, žial bez zmeny, plodík tam nieje..
V pondelok ráno mám kontrolne sono, ak nič, tak v ten deň ma budú čistiť.. dala som si spravit už preistotu predoperačné... teraz po vyšetrení som začala špiniť... neviem, bojim sa, ale nevidím v tom nič dobré. :(
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@timtim2 to mas taky dlhy cyklus? Kazdopadne tyzden pockat ano, dlhsie asi uz nie, ale zajtra nechod nikam. Je to cisto tvoje rozhodnutie, na cistenie ta nikto nemoze nutit ist.