Pravdepodobnosť otehotnenia

lillinka999
28. aug 2013

Ahojte baby ,potrebovala by som vediet vas nazor.Cez vikend som mala nechraneny sex, ovulka mi vychadza cca na od soboty do dnes, no vtedy este som nepocitovala tie typicke ovu priznaky. Dneska uz ale ano,takze som zvedava na vas nazor ci je vysoka pravdepodobnost na tehotenstvo ked sa to stalo cez week ale podla mojich pocitov ovulujem az teraz. Dakujem za vase nazory

ematko29
28. aug 2013

Spermie dokážu prežiť v tele ženy aj3až4dni takže podla mna,by kludne mohlo dôjsť k otehotneniu 🙂

natalienka12
28. aug 2013

@lillinka999 No, keby sa spamätáš aspoň v pondelok, ešte by sa dala u gynekológa postkoitálna antikoncepcia, alebo teda najneskôr v utorok, no zajtra je už štvrtok, takže ak došlo k otehotneniu, vajíčko už je v maternici a uhniezdené. Urob si teda aspoň dnes ovulačný test a uvidíš, či ovuluješ práve teraz alebo už si po. To veľa napovie. Spermie síce prežijú v tele ženy aj 3 dni, avšak 3 dni po styku ich je oplodneniaschopných už len mizivé % takže šanca, že by si otehotnela je maličká, no ak si napr. ovulovala v pondelok a styk bol v nedeľu a ste obaja mladí a zdraví, tak pravdepodobnosť je dosť vysoká. Už asi nič, len čakať na čiarky na teste tak za 2 týždne.

lillinka999
autor
28. aug 2013

Dakujem za nazory,uvidime ako dopadneme,len s tou mojou ovulaciou je to tak ze niekedy citim pichanie v podbrusku inokedy ako skoro nic tak tazko posudit bez ovu testu kedy to je vlastne. Mohlo to byt uz v pondelok a neska mám len mylne pocity

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre