Baby chcem sa avas mamiciek hlavne opytat..pocula som ze 4 dni pred menzesom a 4 dni po menzese su najrizikovejsie ze vtedy je najvecsia pravdepodobnost otehotnenia..noo tak sme to riskli..a cakam a zatial kramy nikde..aj chceme aj nechceme mame uz 3 deticky. viete mi prosim Vas poradit???
@tonjadabik2 ahoj to nieje pravda,4 pred a 4 po niesu vobec plodné ;)
Aleee tehotná byť mozes pretože veľmi vela ženám sa to uz stalo ;)
Ako dlho ti to mešká ? Skús teda test ;)
@missy1989 teraz som citala prispevky a varj sa da ten tyzden otehotniet ako ma zena mat menzes. zatial nestresujem kratucko.. len som sa chcela poradit..mala som dva rizikove..a syncek bol velmi tazky a mala som problem ho donosit tak neviem.. tak cakam ci teta dorazi alebo nie..
@tonjadabik2 otehotnieť sa dá aj počas mrchy. záleží od organizmu. čakať, popr. testnúť a budeš múdrejšia
my mame to iste ale my sme sli do toho s tym ze chceme ale tiez sme sli iba raz potom sme si uz davali pozor a teraz cakam ci ano alebo nie ale ako si ma zacina pobolievat brucho tak hadam aj ano ale to budeme vediet az 25.8 kedy by som mala dostat co je este velmi daleko.
a ked som otehotnela s druhym synom bolo to takmer cez menstruaciu teda uz mi koncila este som spinila.a tiez stacilo iba raz.
@tonjadabik2 nemusi to byt 100% pravda ze pred a po menstruacii su plodne dni, kazdy organizmus je iny, kazda zena ma inak plodne dni- niektora v strede cyklu ina na zaciaktu ina priamo cez mezns 😉 kolko ti meska?
skus spravit test a budes na istom.
Pri pravidelnom cykle bo mala byť ovulka na štrnásty deň cyklu, plodne dni plus - mínus 3 okolo ovulky. Ale existujú aj nepravidelné cykly s nepravidelnými ovuláciami, cykly bez ovulácie, cykly s viacnásobnými ovuláciami, extraovulácie, pár dní po už prebehnutej ovulácii... jednoducho ľudské telo nie je stroj a ja osobne považujem pojem plánované rodičovstvo za veľmi vtipný. V každom prípade, tehotná byť môžeš, ak sa zadarilo, tak gratulujem. A ak nie, nuž ešte nie je všetkým dňom koniec. Ja tomu rozumiem tak, že bábo by ste aj chceli, len sa bojíš ďalšieho ťažkého tehotenstva.
@tonjadabik2
@tonjadabik2 Ak máš pravidelný cyklus, tak ovuláciu by si mala mať na 14.deň a pár dni okolo toho. Vtedy by mala byť najvyššia šanca otehotnenia, ale ako píšu vyššie, organizmy sú tak rozdielne, že s určitosťou Ti to nik nezaručí. Dá sa jedine tak, že si budeš merať a tak zisťovať svoje ovulačné dni, podľa toho sa to celkom dá. Aj to sa využíva pre plánované rodičovstvo. 100% záruku Ti asi nik neposkytne. Chápem aj Tvoj strach, keďže to predtým nebolo ideálne, na druhej strane nesmiernu radosť z očakávania bába. Držím palce, nech si spokojná, nech už to skončí tak či onak. Ináč viem, že ešte existuje jedno meranie, využíva ho moja kamoška. Ona si ráta podľa ovulačných pásikov dni, kedy môžu. Má 4 detičky a viac nechcú a jej to fakt vychádza podľa toho merania už niekoľko rokov, že nepočala. Asi fakt veľa záleží od toho, či Ti niekedy mešká, či máš pravidelne a pod....
wouw ludia, ze 4 deti..to sa da v tejto dobe aj financne utiahnut? a este taka mlada 30rocna a uz stvrte dieta! wouw..to ja som taka stara ako ty a este len prve cakam.. 😀
Pokial uz nechcete dalsie dieta, tak sa velmi neoplati riskovat podla priruciek 🙂 Pokial by som nevedela, kedy presne mam ovulaciu, tak by som sa na to, co niekde pisu vobec nespoliehala. Skor z toho co pises, mam opacny dojem, ze by ste aj dalsie privitali, len to chcete nechat akoze "na nahodu", ci? 🙂
@iwesska takto..chceli sme aj nechceli.. a asi to takto malo byt ze z toho nic nieje.. niesom tehotna. Dakujem Vam baby.. nevadi..neako sa s tym zmierim..
baby da sa otehotniet hned po kramoch? ci az na plodne dni?
@tonjadabik2 mam kamosku, ktora otehotnela pocas kramov... takze asi tak 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Mas tri deti a nevies, kedy ma zena plodne dni? To co pises, je uplne naopak. Plodne dni mas v polovici cyklu, medzi dvoma menzesmi a nie tesne pred a tesne po menzese. A co ti ma kto radit? Ci mat ci nemat stvrte dieta, ci si ci nie si tehotna? Urob test a mas to iste....