Ahojte... Nie som tu uplny novacik - ved nakoniec, mam 2-rocnu dcerku. Ale: moj cyklus je cca 25-27 dni. Ked mi menzes neprisiel ani na 33. deň, spravila som si test, kedze s manzelom sa nebranime dalsiemu dietatku (i ked sa nejako zvlast nesnazime). Vysiel pozitivne s tym, ze druha ciarka bola slabunka... ale to je asi klasika. Avsak na 34. den prislo mierne krvacanie - ale iba malo. 35. deň nic - bez spinenia, krvacania. A dnes - 36. deň - cely den krvacanie ako ked mam normalny menzes, akurat tak o polovicu slabsie.... Neviem, ci mam ist vobec zajtra za lekarom. Vysetri ma aj ked budem krvacat? Spravi mi sono v takomto stave? Alebo sa mam na to vykaslat a pockat? Zase sa bojim, ze ked pockam do vikendu, tak sa nieco zle zomelie (ako napr. zistenie mimomaternicoveho tehot.) a budem musiet ist na pohotovost... Poradte mi. Nemali ste niektora nieco podobne? Ako ste postupovali? Dakujem vam velmi pekne.
@janicka tak ja teda skusenosti nemam ale ficim na MK forach a viem ti povedat tolko: mierne krvacanie na zaciatku tehotenstvs je "normalne" resp dost caste... aa lekar by ta mal resp mohol vysetrit aj pocas krvacania ak je to nevyhnutne.... v kazdom pripade k lekarovi by som na tvojom mieste urcite isla...
myslim, ze ak by nedajboze to bol samovolny potrat tak si ta vezmu len na pozorovanie a iba v pripade potreby "docistia"
ja som bola tehu s druhým a mala som menzes ,ono niekoľko dní trvá kým sa oplodnené vajíčko dostane z vajcovodu do maternice a zahniezdi sa ,to môžeš mať aj menzes a stáva sa ,že žena má slabý menzes prvé mesiace tehu..počkaj až ti prestane krvácanie a choď k dr. a ak to neprestane choď k dr....inak nestresuj...možno si tehu neni a doktor to v rannom štádiu nezistí a zbytočne by ťa posielal na kyret
moj zaciatok tehu bol velmi podobny, meskala mi menstruacia, na 32. den test pozitivny, 33. -36. den krvacanie (dost silne) Vtedy som volala mojmu gynekologovi ze co mam robit, sama som si uz myslela ze som potratila (co samozrejme po rocnom snazeni nie je nic moc), nooo a doktor mi povedal ze mam este dva tyzdne pockat, ze teraz s tym aj tak nic neurobi, ze to je este veeeelmi skoro, ze je to cele na prirode! Ze teraz by tam aj tak este nic nevidel. Tak som pockala dva tyzdne a v 6. tyzdni som isla na prve vysetrenie. Bolo vsetko v poriadku. Ak sa to ma udrzat, tak sa to urdzi, v tych skorych prvych tyzdnoch s tym fakt nic neurobia..na tvojom mieste by som sa len setrila, ak robis, hod sa na marodku a polez si jeden - dva tyzdne. to krvacanie ustupi, neboj.. 😉 prajem nech vsetko dobre dopadne.
Dakujem vam babule. Kedze sa mi spustil klasicky menzes, pockam a v piatok idem ku gynekologovi. Potom vam dam hned vediet!!!
@janicka aj ked si tehotna mozes dostat miernejsie krvacanie, takze nie je vylucene ze si tehotna..poznam dievca ktore malo normalne menzes ale slabsi a menej dni a bola v tom
@pocahonntas no ja mam bezne veeelmi silny menzes a trva az 5-6 dni. Teraz je sice o nieco slabsi, trva zatial len 3 dni a zda sa, ze ustupuje, ale i tak si myslim, ze ak som aj tehotna bola, tak uz nie som. Zajtra idem ku gynekologovi nech ma vysetri, ci treba docistit, alebo je to vsetko ok...
@pragmaticka to si fakt silno krvacala? 4 dni? Ja uz to mam 3 dni a este stale krvacam... Ale uz nie tak silno. Bolesti nemam ziadne , myslis, ze mam chodit zajtra k dokimu? Alebo mam radsej pockat este? Vysetri ma aj pri menzese?
@janicka ak si aj bola tehotna tak uz nie si? to ako myslis? 🙂
@janicka ahoj, ja som mala to iste.. tiez tehotensky test po meskani menstruacie, druha ciarka slabulilinka a naslene krvacanie.. hned treba ist na pohotovost kde ta vysetria a hospitalizuju, alebo ak si na tom ako ja ze som si nemohla dovolit ostat tam kedze mam doma male dieta tak mi dali inekciu na zastavenie krvacania, tabletky a cipky a pokoj na lozku doma.. treba vsak ist... mne to pomohlo, o dva mesiace uz budem mat doma svoje miminko..:D drzim palce
@pocahonntas ze to bol mozno velmi skory spontanny potrat..
@janicka je to mozne...to by som ja potom tych potratov mala uz viac kebyze je to tak :-/
Ahojte, ozyvam sa vam aktualne z nemocnice (snad ma uz dnes prepustia)!
Moj gyn mi bral 2x krv, hcg sa furt mierne zvysovalo a nalez v maternici ziadny. V pondelok poobede som nastupila do nemocnice, 2 dni ma sledovali a brali krv na hcg+robili sono! V stredu padlo rozhodnutie po dalsom miernom zvyseni hcg (zacinala som na 106, skoncila na 200).
Laparoskopia so zaverom mimomaternicove tehotenstvo, museli mi zobrat pravy vajickovod. Oba vajecniky a lavy vajickovod su ok. Takze sa onedlho pustime do snazilkovania o druhe babo.
držím palce, prajem skoré zotavenie no a šup - šup snažilkovať 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
jednoznačne navštív gynekológa, resp. nejakú pohotovosť. môže ísť aj o samovoľný potrat. nechcem strašiť.....