Pozitívny test a návšteva gynekológa

19. feb 2024

Ahojte baby, MS mi meška iba 2 dni, ale vyšli mi pozitívne testy. Písala som gynekológovi, pretože mám za sebou 1 zamlčaný potrat a potrebovala som vedieť, ako pokračovať v dávkovaní lieku Progestanelle po pozitívnom teste. Mám aj problém so štítnou zľazou, tam idem na krv tento štvrtok, ci mám v poriadku TSH alebo bude treba navýšiť dávku.
Gynekológ mi však povedal, že mám čo najskôr prísť k nemu na USG aby potvrdil tehu. Ale ja sa strašne bojím ísť tak skoro. Som v prebiehajúcom 4tt. Na USG určite neuvidí nič. Ako mi teda chce potvrdiť tehotenstvo cez USG keď v takomto štádiu nie je nič vidieť. Som na nervy lebo aj minulé tehotenstvo ma takto skoro zavolal, nič nebolo vidieť a chodila som tak každý týždeň na sono.

alka97
19. feb 2024

Ja som to mala presne ako vy, 2.deň meškania som písala lekárke, dala mi termín myslím o nejaké 4 dni, dokonca medzi dverami mi povedala, že je dosť možné že ešte nič neuvidíme a nemám sa báť ale potrebuje vylúčiť mmt. Na ultrazvuku bolo vidno maličký GV s náznakom niečoho, nevedela povedať či to je žlté teliesko alebo už malý plodík. Ja som po anembryomole+2 biochemické tehotenstvá, ihneď progestanelle a preventívne pichať Clexane. Avšak mňa lekárka nestresovala, objednala ma až o 3 týždne kde bol už krásny plod aj so srdiečkom❤️ Držím Vám veľmi palce

dadka1997
19. feb 2024

4tt je velmi skoro .. najneskor bude vidiet 5+2 aj to iba nejaku škvrnu v maternici .. čiže zbytočne ideš skoro, a zbytočne sa len vystrašiš

selena_luna
19. feb 2024

Ano, je skoro, mohol by ti vziat krv na hcg, a skontrolovat aspon hrubku sliznice a dufat, ze sa mu podari potvrdit tehotnost v maternici a nie mimo. Ono je to zlozite, mnohe rizikove maminy sa hnevaju ze lekar ich objednava prineskoro, u teba zas priskoro.... no nevyberies si. Ver dr, asi nechce nic podcenit. Nestresuj sa a drzim palce.

maciatkolulu
19. feb 2024

Ja neviem,keď lekár niečo tvrdí,asi študoval a vie čo robí,či dievčence na MK vedia viac? Ja som bola u gynekologa pred dvomi rokmi,teraz som bola na kontrole a bum,úplne nové stroje,iná citlivosť,všetko.... Takže ,pokiaľ lekár niečo chce,povedal,skôr by som dôverovala jemu,ako tunajším mudrlantkam. A keď nedôverujes svojmu gynekologovi,urob zmenu.

vierkaa0
19. feb 2024

neviem, povedal ti, ze mas prist, tak chod. keby ti povedal, ze mas pockat a prist neskor, tak by si tiez na tom nasla nieco. zbytocne sa asi nad tym zamyslat viacej.

rybkoava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
19. feb 2024

Baby bola som, videl zatial iba zhrubnutu stenu maternice a vzal mi krv na HCG.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre