Ahojte baby, MS mi meška iba 2 dni, ale vyšli mi pozitívne testy. Písala som gynekológovi, pretože mám za sebou 1 zamlčaný potrat a potrebovala som vedieť, ako pokračovať v dávkovaní lieku Progestanelle po pozitívnom teste. Mám aj problém so štítnou zľazou, tam idem na krv tento štvrtok, ci mám v poriadku TSH alebo bude treba navýšiť dávku.
Gynekológ mi však povedal, že mám čo najskôr prísť k nemu na USG aby potvrdil tehu. Ale ja sa strašne bojím ísť tak skoro. Som v prebiehajúcom 4tt. Na USG určite neuvidí nič. Ako mi teda chce potvrdiť tehotenstvo cez USG keď v takomto štádiu nie je nič vidieť. Som na nervy lebo aj minulé tehotenstvo ma takto skoro zavolal, nič nebolo vidieť a chodila som tak každý týždeň na sono.
4tt je velmi skoro .. najneskor bude vidiet 5+2 aj to iba nejaku škvrnu v maternici .. čiže zbytočne ideš skoro, a zbytočne sa len vystrašiš
Ano, je skoro, mohol by ti vziat krv na hcg, a skontrolovat aspon hrubku sliznice a dufat, ze sa mu podari potvrdit tehotnost v maternici a nie mimo. Ono je to zlozite, mnohe rizikove maminy sa hnevaju ze lekar ich objednava prineskoro, u teba zas priskoro.... no nevyberies si. Ver dr, asi nechce nic podcenit. Nestresuj sa a drzim palce.
Ja neviem,keď lekár niečo tvrdí,asi študoval a vie čo robí,či dievčence na MK vedia viac? Ja som bola u gynekologa pred dvomi rokmi,teraz som bola na kontrole a bum,úplne nové stroje,iná citlivosť,všetko.... Takže ,pokiaľ lekár niečo chce,povedal,skôr by som dôverovala jemu,ako tunajším mudrlantkam. A keď nedôverujes svojmu gynekologovi,urob zmenu.
neviem, povedal ti, ze mas prist, tak chod. keby ti povedal, ze mas pockat a prist neskor, tak by si tiez na tom nasla nieco. zbytocne sa asi nad tym zamyslat viacej.
Baby bola som, videl zatial iba zhrubnutu stenu maternice a vzal mi krv na HCG.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja som to mala presne ako vy, 2.deň meškania som písala lekárke, dala mi termín myslím o nejaké 4 dni, dokonca medzi dverami mi povedala, že je dosť možné že ešte nič neuvidíme a nemám sa báť ale potrebuje vylúčiť mmt. Na ultrazvuku bolo vidno maličký GV s náznakom niečoho, nevedela povedať či to je žlté teliesko alebo už malý plodík. Ja som po anembryomole+2 biochemické tehotenstvá, ihneď progestanelle a preventívne pichať Clexane. Avšak mňa lekárka nestresovala, objednala ma až o 3 týždne kde bol už krásny plod aj so srdiečkom❤️ Držím Vám veľmi palce