Pozitívny tehotenský test deň po menzese

nev80
24. aug 2023

Ahojte. Mam otázočku. Je možné že mi naozaj vyšiel test hneď po MS pozitívne? Môžem mať posunutu ovuláciu a mohla som počať tesne pred MS. Posledná MS bola iná. Skoro žiadne bolesti a miesto obvyklých 3 dní som krvacala 2 dní a oveľa slabšie. Zacala mi prekážať vôňa jasminovej ryže a káva mi chuti nejak kyslo. Urobila som si už 3x mamatest. Vyšli tak nejak pozitívne podľa mňa. Aký je váš názor. Ďakujem.

zafir01
24. aug 2023

@nev80 gratulujem .. zrejme posunutá ovulácia .aj ja som otehotnela v čase ocdkavenej menštruácie ,ktorá prišla len ako dpunenie s oneskorením .a potom pozitívny test

taktotedanie
25. aug 2023

Skus iny test
Videla som mamatesty este viac pozitivne a tehotenstvo to nebolo

anjelicek26
25. aug 2023

Mozne to je.. Ale nie vsetky moznosti su dobre.. nedavno tu kocka mala mimomaternicove.. preto aj normalny menzes asi...

lilope
25. aug 2023

@nev80 je to možné, ja som mala po otehotnení ešte menštruáciu ako opisuješ, inú než obvykle. Skús iný druh testu na potvrdenie.

petra92
25. aug 2023

Tiež som mala ms (dosť silnú) a som tehotná. Test som si robila asi po týždni ms lebo mi bolo ráno zle. Ovulácia bola úplne normálne ako vždy v strede cyklu aj veľkosť mimina sedí podľa poslednej menštruácie. Takže nič nebolo posunuté.

any_soj
25. aug 2023

@nev80 a pred ms si mala negatívny?

nev80
autor
26. aug 2023

@petra92 aj ja si idem dnes kúpiť test. Myslela som ze tie pozit. mohli byť iba omyl alebo vadne kusy ale tano som sa zobudila a bolo mi na vracanie. Zjedla som len na jeden hryz kolacik a išli sme s mužom niečo vybaviť a v aute ma začalo napinat na vracanie. Muž mi dal radšej igelitku na kolená nech mu nezaspinim auto ale prešlo to. Som vážne zvedavá co dnes povie test.

nev80
autor
26. aug 2023

@any_soj iba na dvoch bol duch.

any_soj
26. aug 2023

@nev80 tak to si bola tehotná už pred ms, a ako mnohé iné ženy (napríklad aj moja mama), si mala krvácanie aj v tehotenstve... Tesne pred MS sa počať nedá. Mohla by si samozrejme mať v danom cykle posunutú ovuláciu na neskôr, ale menštruácia by následne v tom cykle prišla neskôr, ak by nedošlo k tehotenstvu. Totiž čas od ovulácie do ms je štandardný v cykloch akejkoľvek dĺžky - dlhý cyklus znamená, že je neskôr ovulácia, ale čas do ms je rovnaký - 12-16 dní po ovulácii príde ms. V prípade, ak je táto fáza kratšia, je to chorobný stav, ktorý vedie k skorým potratom (žlté teliesko zanikne a prestane produkovať progesterón skôr, než sa embryo uhniezdi a začne produkovať vlastný progesterón - a práve tento hormón zabraňuje menštruácii - preto začne ms a embryo žiaľ vyplaví.) Tie krvácania v tehotenstve sú niečo iné, nie je to menštruácia, lebo to by znamenalo odlúčenie celej výstrelky maternice aj s embryom.

elenita
26. aug 2023

@nev80 a robila si si potom dalsie testy?

nev80
autor
27. aug 2023

@elenita pozitívne vyšli ešte 3 ale už sú žiaľ negatívne

nev80
autor
27. aug 2023

@any_soj mne doktor povedal ze budem mat posunutu ovulku nakolko mam 41r už. Aj s tými duchmi som mala dokopy asi 5-6 testov. No musela som o to prísť nakolko už sú len negat. a ani hcg z krvi nevyšlo

any_soj
27. aug 2023

@nev80 mrzí ma to :( 🙏 v tomto prípade, čiže táto skúsenosť, plus vek, by som trvala na odberoch pred a po nasledujúcich ovulaciach, najmä kvôli hladine progesterónu - môže byť, že naozaj máš krátku tú lutealnu fázu a pomohlo by do budúcnosti podporiť podávaním progesterónu hneď po ovulácii. Nie až po pozitívnom teste, ale hneď. Ja som napríklad tak brala, vždy keď bola možnosť, že by som otehotnela, tak po ovulácii progesterón, lebo som mávala hodnoty nižšie než by mali byť. Ak by tvoj doktor nechcel riešiť, odporúčam doktorov z plodar.sk, aspoň konzultáciu. Oni riešia NaPro technológiu, čo je liečba problémov pred a počas tehotenstva, liečba neplodnosti, nie jej obchádzanie (na rozdiel od CAR).

nev80
autor
28. aug 2023

@any_soj ďakujem

nev80
autor
11. sep 2023

Prešiel ďalší mesiac a snažilkujeme. Vlastne už len cakame ci sa zadarilo. Je to týždeň od ovulky. Myslim ze sa tam niečo ukazuje. Dva rôzne testy. GS MAMATEST a SLUNÍČKO

nev80
autor
14. okt 2023

Ahojte. Aký máte názor na tieto testy. Mamatest vyšiel pekne a clearblue je to plusko také nejasne. Dnes som ocakavala MS. Zatial nič.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre