Ahojte babulky. 24.10 som dostala menzes, nie taký ako zvyčajne, mám slabé špinenie a uplne minimálne, a niekedy slabú krv tiez nič extra a trvá to do dnes. Robila som si 4 testy a vyšli mi pozitívne. Z toho bol jeden clearblue na ktorom bolo + 1-2 .. dnes som bola u gynekologičky, ktorá nemá ani ultrazvuk ani sono a povedala mi, že to nevidí na tehotenstvo, že sa jej to nezdá, že skorej by povedala potrat alebo mimomaternicové. Ale čo som si čítala tak proste mi tie priznaky nesedia. Ale bola taká pomýlená, 4x som jej hovorila, že kedy som dostala menzes, potom písala čosi na PC a pýtala sa či teda som mala negatívny test pritom som jej hovorila, že mi vyšiel 4x pozitívny..
Nemáte niektorá skusenosť s týmto? Bojím sa veľmi lebo neviem čo somnou je, čo mám čakať. 😔
Už som objednaná na ultrazvuk tak som zvedavá čo mi povedia.
Ultrazvuk a sono je to iste.
A ako robí preventívky?
@bilberryday zobrala mi iba citológiu, a klasické vyšetrenie rukou, nahmatala maternicu, že tá je v poriadku, ale že na tehotenstvo to nevidí. Nebrala mi krv ani nič. Inokedy ma vyšetrovala 20min a dnes tak 5minút cca
@simaxxx7 hlavne nestresuj, lebo to nemusi nic znamenat, kazda zena je ina, ma ine priznaky atd. je bezne,ze na zaciatku mozes spinit lebo sa uhniezduje vajicko...sice tebe to trva uz vlastne skoro mesiac, ale aj tak pokial si roadne nekrvacala, hlavne sa nestresuj, je dobre,ze si sa objednala inde lebo ta lekarka by nemala mat ani jedineho pacienta, ale teda kedy si objednana? Vezmu ti krv,urobia ultrazvuk a budes hned vediet co a ako
@nikitta17 no mne pani doktorka aj stláčala brucho, kontrolovala vaječníky a povedala mi, že to na tebotenstvo nevidi aj keď mám všetko v poriadku.. lebo už len to, že špinim tak dlho nieje priznak tehotenstva.. následne mi povedala že buď som potratila alebo prebieha potrat a keď nie tak mimomaternicové, ale že na tehotenstvo to nevidí.. ako hovorím, vyšetrenie 5 min iba rukou nič viac.. nekrvácala som moc, také slabunké úplne niekedy to je ako spinenie niekedy krv ale vôbec nie silno, že kludne by som mohla mat 1 vložku aj cely den a skoro nič na nej nieje iba trochu ..
@simaxxx7 ahoj, v dnesnej dobe mat takto vybavenu ambulanciu.... skratka dobre, ze si zmenila lekara.
mala ti zobrat aspon krv na hcg, a nie povedat, ze to na tehotenstvo nevidi.
to krvacanie moze a nemusi byt hematom, ale bolo by to treba pozriet, keby to bolo mimomaternicove, tak by si mala zrejme aj nejake bolesti, ak by slo o potrat, tak by si uz asi silnejsie krvacala, kazdopadne to treba diagnostikovat trochu presnejsie, nez uvedena pani doktorka.
drzim palce, nech su to dobre spravy.
@simaxxx7 a co takto ist do nemocnice na vyšetrenie? Povies ze mas pozitívny tehu test ale ze krvacas... ja som tiež bola (okolo 23.00 to bolo), normalne na vyšetrili a potvrdili tehotenstvo. Bola som 5-6tt. Btw, robila mi lekarka normalno sono, lebo predpokladám, ze tvoja gynekologicka nema röntgenové oci aby videla dnu 🤦♀️
O zvyšku pomlcim, metódy ako v stredoveku.
@simaxxx7 Nagyova?
Objednaj sa Vavrovi do Skalice.
@simaxxx7 ako mne sa už stalo že zastupujúci všeobecny lekar ma popočúval troma prstami 😂 ale žeby gynekologička zisťovala tehotenstvo prstami a stlačanim brucha je podľa mňa gól 😂
Mala si utekať niekde na pohotovosť, tam by ti hneď urobili usg a pripadne dali niečo aby sa udržalo... ak by sa mne toto stalo a naozaj sa niečo pokazilo nedajbože, tá doktorka by mala po pi.... ano čo sa ma stať sa stane aj tak, ale toto je zanedbanie lekarskej starostlivosti... možno ak by vyšetrila poriadne a jednala promptne tak by to zachranila...... dufam že to nebude tvoj pripad....každopadne držim palce aby bolo všetko ok 🙏🏻
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Noo a nechcela by si zmenit gynekologicku? 🤔 Lebo ako prepac, ale toto mi príde akoby tam sedel niekto bez znalosti odboru 🙄 ja vždy ked som sa objednala a dosla s tym,ze mi vysiel pozitivny test tak automaticky lekar pozeral na sone aby to mohlk potvrdiť alebo vyvratit,..zisti sa cinnost tyzden atd. Ved si mala styri testy pozitivne a to,ze slabe spinenie nemusi nic znamenat 😉 niektoré aj menzes dostali..ja som pri druhej dcerke tiez chvíľku mala spinenie a to som uz tym padom hned vedela kolka bije ked to neslo ani za nic spustit poriadne...takze len klud a pokoj aa urcite zmen lekara