Ahojte chcem sa vas spytat ci ste mala niektora podobny problem...maleho plne dojcim a v poslednych dnoch zaznamenavam pokles tvorby mliecka a maly ked ma ist spinkat a uspavam ho tak neskutocne placka,tak sa chcem spytat ci mozem byt tehu?...ci moze byt priznakom pokles mliecka ?
@enanena Tazko povedat na 100%, ale to urcite vies. Za seba mozem povedat, ze ked som 4m po porode otehotnela, prvym priznakom bol pokles tvorby mlieka 🙂 Tiez som malu plne kojila na poziadanie, zrazu vypadok mlieka, ani mi nenapadlo, ze by to ^mohlo byt ono, dala som si homeo, do 1 dna sa to upravilo. Potom citlive prsia, nafuknute brucho a zas pokles mlieka, tak uz mi zaplo a urobila som test. Drzim palce, nech to dopadne tak ako si zelas
@enanena ak si tehu tak nejde o pokles tvorby mlieka, ta sa tvori pravidelnym kojenim (mliecko sa tvori pocas kojenia nie medzi kojeniami) skor sa pri tehu meni chut mliecka a preto ho dieta odmieta papat, to sa stalo aj mne a po 2 mesiacoch zistovania som zistila ze som tehu. ale pokladas otazku o poklese tvorby mliecka a zaroven o placi maleho ked ide spat? ma to nieco spolocne? uspavas ho kojenim? ako mozes vediet ze ti klesa tvorba mliecka? ja som napr. pri 2 detoch vobec nedokazala odsavat mlieko ale kojila som dokedy som chcela a mlieka bolo dost. alebo maly chudne? a to vecerne zaspanie nemusi byt s mliekom spojene. proste stresy cez sviatky, delobuchy cez silvestra, navstevy.... tak moze byt vycerpany vonkajsimi zazitkami a tak to prejavuje placom ked sa pokusa zaspat - proste vycerpansot, az nevie zaspat. skus napisat nieco viac preco si mysli ze stracas mliecko a maly place
@alenka600 ja by som sa potesila keby som tehu 🙂
@kacena4 ja kojim na poziadanie...maly si potiahne ale skoro nic nejde a potom len cumle bradavku...a vecer pred spanim sa napapa normalne nejakej kasicky alebo vyzivy a potom sa zvykol docucnut mliecka.a doterazsom mala prsia naliate a teraz ich mam jak handru...tak neviem ono je to tazke 😒
@enanena chut mlieka sa obvykle meni okolo 16tyzdna, ak si spravne pamatam, ale vies ako to je - v tehotenstve nic nikdy nie je na 100% a presne podla tabuliek. Na zmenu chute dcera nezareagovala, kojim ju raz denne doteraz. Ale ten pokles mnozstva mlieka bol uplne ocividny, ja neviem ako ostatne baby, ale ja som citila prsia presne ked zacalo tiect pri kojeni, resp. ked netieklo, taky iny pocit. A podla spravania dcery som to videla tiez, aj podla hladu, aj podla odsavacky.
@enanena v nejakom case (ja som mala okolo roka tiez pocit ze su "prazdne", "ovisnute") sa prsia zmenia (medzi 6 a 12 mesiacom, ked dieta zacina prechadzat na tuhu stravu) nie nedostatom mlieka ale pomerom potreby dietata, takze neboj ze nemas mliecko urcite tam je. maly mozno potrebuje len cuckat nie papat. potrebuje tvoj kontakt, pritulkat sa a mat ta pri sebe.
a ak si tehotna a tesis sa z toho gratulujem sprav si test
@alenka600 vsak uvidime zajtra rano ...priala by som si // ale ak aj nebudu tak mozno nabuduce 🙂
@kacena4 len on papa strasne malo prikrmov on stale len mliecko pyta a teraz mam malo a on je mozno aj preto taky placlivy...a este raz vdaka za radu a tie // by som si priala ale ked nebudu tak snad nabuduce 😉
@alenka600 moze byt, kazde dieta je ine, prvy sa sam odstavil od mlieka ked som otehotnela, a tie dalsie som kojila aj s rocnym odstupom a nevadolo im mliecko 😉 tlak v prsiach kolisal hocikedy, len len tehotenstvom, ale aj castym kojenim, ci nekojenim
@enanena sprav si test a budes vediet ci to moze byt tehu a ak chces kojit dalej snaz sa obnovit si tvorbu mliecka 😉
@enanena Ked som 2x otehotnela tak som mala tento problem. Samozrejme som si to dala do suvislosti az ked som si urobila test. Dceru som kojila casto aj ked uz bola na tuhej strave, ale aj napriek tomu som si vsimla, ze akosi malo pije. Ja som totiz stale pocula ked este tahala a potom to vyzeralo tak, ze nieco vypila a po chvili uz tahala na prazdno. Takze nebolo to chutou mlieka ale jednoducho mi klesla produkcia az nakoniec som mlieko stratila. Vtedy mi ani nenapadlo brat nieco na tvorbu mlieka, pila som akurat caj pre kojacie mamicky.
V kazdom pripade az ked si urobis test budes mudrejsia.
@enanena ja som uzivala ricinus sommunis, ale ako som vedela, ze som tehotna, tak uz som nechcela brat nic na podporu laktacie. Aj ked som sa radila s laktacnymi, ze teoraticky je to ok, ze laicky povedane "tehotenske hormony" su silnejsie nez "kojace" hormony, no ale nechcela som riskovat a vidis, odvtedy to tahame s dcerou v pohode az dodnes, neodstavila sa, uz si nepyta ani zdaleka tolko, ale este vzdy je na prso navyknuta, a kedze ma este len rok, po porode ak bude mat zaujem, budem ju kojit. Neboj sa
@enanena mne mlieko doslova zmizlo asi az okolo 4 mesiaca tehu. nemusi to byt tym ale moze 🙂 mozno sa maly naozaj len vecer dost naje a ked mliecko netaha poriadne tak po par dnoch ta tvorba vecer klesne. ak aj papa malo prikrmov, ako pises a stale cuca mliecko tak nemusis uz citit prsia take naliate, lebo sa vlastne nestihnu naplnit. mliecko sa ale tvori v priebehu kojenia, tak ak cika normalne, urcite mu nic nechyba. sprav si ten testik 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
nie je tu nikto kto by mi poradil?tehu test budem robit az niekedy buduci tyzden ale aj tak som nesvoja ci to mohlo vyjst alebo nie ☹