Po akom čase ste zistii tehotenstvo?

karabashka
15. jan 2014

Ahojte. Chcem sa opýtat na vaše skúsenosti so zistením tehotenstva. Po akom čase ste to zistili? až ked vám meškala ms? či ste aj niektoré mali ms aj napriek tomu že ste boli tehotné?Či vám bývalo zle, alebo ste pocitovali nejaké iné veci, ako citlivosť prsníkov, alebo proste nejaké zmeny hned od oplodnenia aleboo po akom case. Je vobec možné aby bolo žene zle ešte predtým ako jej vymešká ms? Ďakujem za vaše príspevky.

oktobermimi
15. jan 2014

@karabashka v 17tt po 2týždnovom meškaní ms...

michaleja_west
15. jan 2014

ja som najprv nemala menzes ,čo bolo normálne ,že meškal ale potom keď meškal dva týždne sa mi spravili hrozne silné žilky na prsiach a napuchnuté celé boli ,to som brala ako znak ms a neriešila som ,potom mi hrozne začali vadiť pachy ,maso nemôžem cítiť absolutne ,zmenili sa mi chute na jedlo a potom som už mala podozrenie a už mi to doktor potvrdil 🙂

karabashka
autor
15. jan 2014

@oktobermimi takže predtým si mala ms aj ked si uz bola tehu?

luba28
15. jan 2014

@karabashka este pred maskanim ms som spala,kde som sadla a prestala mi chutit kava

ajsenz
15. jan 2014

ešte mi ani MS neprišla a už som to vedela 😀 K doktorovi som došla keď som bola podľa jedného v 4-5týždni a podľa druhého v 3-4tt 😀

dankariska
15. jan 2014

Ja som sa celkom sledovala,ale ked som otehotnela, nemala som ziadne priznaky a preto som sa to dozvedela az po meskani ms.

mauzi
15. jan 2014

ja som tušila hneď ako mi meškala, lebo inak som mávala pravidelne, ale v 6tom týždni som išla k dr a ten mi potvrdil... inak som nemala žiadne príznaky 🙂

lutia
15. jan 2014

@karabashka ked mi zacalo byvat zle a bolo to v obdobi ked som mala dostat menstruaciu...a kedze mi bolo zle viac dni za sebou doslo mi to....

karabashka
autor
15. jan 2014

ja som mala ms 30.12 ale taku neobvyklu, slabu a kratku..a už cca 2 týždne mi je cele doobedia zle, predtým som jedávala šunku a teraz mi nechutí, ale zato pijem kyslomliečne výrobky, co som predtým nikdy nechcela, ani jogurty som nejedla. Mám velmi citlivé až bolestivé prsia a celkovo sa citim inak. Ale len podla výpoctov, nie sledovania teploty alebo tak by som mala mat ovu teraz..Na testy je dost skoro..ale no neviem..nedávam tomu velke sance že by to vyslo...

majka99999
15. jan 2014

Ked mi meskala viac ako 1 tyzden, lebo mne bezne meskala tyzden, tusim 37my den. Snazili sme sa, tak som sa sledovala. Ale ziadne nevolnosti, napnute prsia, nic... Robila som si test a ani som nedufala, ze to vyslo. Iba som bola strasne unavena, ale tak to som bola aj tie mesiace predtym kvoli praci.

chokma
15. jan 2014

ja som mala uplne slabunku menstruaciu, par kvapiek krv, ale skutocne len trosku - v termine ocakavanej menstruacie, nebolo mi to cudne... a este predtym som asi dva tyzdne dozadu mala krce a bolesti krizov ako pri menstruacii (to bolo asi to povestne uhniezdovanie - nastastie som to netusila, inak by som traposila, ci bude vsetko v poriadku). no a par dni po tej slabej menstruacii, ci co to bolo som si len tak spravila test a dve ciarky, tak som letela do lekarne, kupila este iny test a tiez dve ciarky. tak som sa nahlasila dr. a o dva tyzdne som mala termin, kde mi potvrdil, ze som tehotna, bolo vidno vacok, o dalsie dva tyzdne fazulku a potom uz hybajuci sa plod... a prednedavnom uz chlapceka, riadne extrovertneho - ked doktor namieril ultrazvukom na jeho tvaricku, otocil sa a cumel na nas, ze co chceme a nozky tiez riadne rozkrocil, aby sme vedeli, ze ruzovu kupovat nemame. 😀 inak som ziadne velke nevolnosti a chute nemala, takze na to sa spoliehat netreba. ak by som si nespravila test, tak to zistim az neskor, odvtedy som totiz uz vobec nespinila, nekrvacala...

patusha282
15. jan 2014

ja som vedela ešte pred vynechanim MS..v noci ma začalo pichať pri vaječníkoch, a už som vedela, lepšie povedané malá som silný pocit že budem maminkou a potvrdilo sa..pár dni pred očakávanou menštruáciou som mala taký svetlunký výtok a test už len potvrdil tehotenstvo..teraz už mi v postielke spinká skoro 7-týždňový anjelik Timotej 🙂 tak držím palčeky 🙂

siska53
15. jan 2014

Nuz,ja som to pri prvom dlho nevedela,dake signaly boli,az v dakom 6.tyzdni,nejak som tie signaly pripisovala niecomu inemu na zaciatku,az potom,ked ma dva dni,po sebe natahovalo,tak,som si testka a neveriacky hladela na kolajnicky 🙂)
pri druhom som too vedela hned,ako mi neprisla,lebo mi chodila ako hodinky.ale s testom som este 4dni pockala a tam,mi vlastne zacalo byvat zle uz asi 2dni,pred (ne) ocakavanou ms.

kajus7
15. jan 2014

Ja som to zistila až v 9tt, meškajúcu ms som pripisovala prechladnutiu...až keď som začala byť stále unavená a spavá, a prestala mi chutiť káva tak som si spravila test(4) 🙂 a všetky boli pozitívne, o 2 týždne som sa objednala k dr, kt. to len potvrdil..🙂

ervenka
15. jan 2014

@karabashka u prostred decembra 2010 cestou do prace som tak rozmyslala, a uvedomila som si, ze sa so mnou nieco deje. Taky cudny pocit ze nieco je inak... NA vianoce som prisla do Ziliny, moja mama- pozrela sa na mna, usmiala sa a povedala- a teraz si odrataj 40 tyzdnov. Poznavacie znamenie- nechut ku kave, ku cokolade, ale polkilovu horcicu som zjedla za tyzden. Ale inak mi nic nebolo. Po Vianociach som kupila test- a tadaaa ||

maddalenka
15. jan 2014

my sme to zistili v 5 tt. kedze sme skusali 5 mesiacov tak uz som moc neverila tym ,,naznakom,, ale nakoniec to boli 2 ciarky. a citila som sa podobne ako pred menstruaciou aj ked teraz spatne ked rozmyslam maly kusok vo mne to tusil ze sa podarilo 🙂

euka210
15. jan 2014

po vymeskani ms v podstate hned na druhy den...pri prvom to boli citlive prsia, pri druhom nevolnost, ktora potom presla a naplno prisla o par tyzdnov a test ktory bol pozitivny.

sisilili
15. jan 2014

Nemala som žiadne príznaky, test som si robila na tretí deň meškania menštruácie a čiaročky nabehli asi za 30 sekúnd :D inak som ju mala vždy presnú.

andynika
15. jan 2014

@karabashka ja som zistila tak ze mi meskala ms a ked som bola u ginekol.tak som bola b 10 tyzdni

tamarka9
16. jan 2014

@karabashka na ake testy myslis ze je dost skoro? neviem ci si myslela na ovu, kedze si ju tam spominala alebo tehu. Ak tehu tak skoro urcite nie je, mala si tu divnu ms 30.12, ak si tehu ciarky uz by mali byt uplne jasne, ja uz som mala v den ocakavanej ms slabu ale viditelnu ciarocku- takze nevahaj a testni sa. Priznaky mas podobne ako ja, jedine prsia bolia a chute sa zmenili na slane, sladke mi je blee. No neostava ti nic ine len skusit test, aspon budes vediet na com si...

23petka
16. jan 2014

ahojte, viem, že to sem možno nepatrí, ale chcela by som sa spýtať, myslíte,že je normálne keď som tehotná 6tt+1 a som unavená z všetkého zachvíľu, ale nemôžem zaspať či už je to večer alebo poobede, hocikedy???vždy dlho ležim na posteli...prosím o odpovede

klaudulenka
16. jan 2014

ahoj-ja som otehotnela 6.12.2013 a za 5 dní ma začalo hrozne smediť-už som mala tušenie....na 11-ty deň po oplodnení sa mi na teste ukázal duch a potom som si robila testy vždy na daľší deň a čiarka sa zvýrazňovala-tak je to už isté....

hviezdicka111
16. jan 2014

40dc na zaklade testu 😀 (kedze sme sa snazili, testovala som uz par dni pred ms cize skor ako na 28dc...a prvy pozitivny bol az 40dc....) potom postupne az prisli nevolnosti, zapcha, obcas zas naopak hnacka....a nenormalna chut na kukuricu 😀 😀 😀

ynett
16. jan 2014

mne začala menštruácia, stále bola slabá takmer žiadna a nie a nie sa rozbehnúť. a keď to tak bolo už 3 týždeň, tak som poňala podozrenie či nie som tehotná. predtým som mala MA a celý čas som krvácala tak som si to myslela aj teraz. a boli dve čiarky. k lekárovi som nešla, nechala som to na prírodu. to som bola v cca 3 tt. v cca 8 tt som už išla k lekárovi lebo som už nekrvácala a strašne mi bolo zle. a on to len potvrdil🙂 odvtedy som už nekrvácala a všetko je oka. síce som preventívne na rizikovom ale i tak pevne verím, že už to dotiahneme do úspešného konca.

ichbinich
16. jan 2014

Prve tehotenstvo: otestovala som sa, az ked mi tyzden meskala menstruacia, co som dokonca sama prehliadla, ze som ju mala mat 😅 Manzel ma na to upozornil 😀

Druhe tehtotenstvo: tiez mi asi tyzden meskala mestruacia, ale to som mala tusaka, ze som tehotna, tak som test robila s uplnym kludom a vedela som, ako dopadne 😀

Priznaky: pri prvom neustale mocenie, vo dne v noci, prislo neskor. Ale bolo jednym z prvych priznakov. Pri druhom prisli celodenne nevolnosti asi v 8 tyzdni. Ani v jednom naliate prsia a pod.

bajana
16. jan 2014

@23petka ano, je to uplne normalne 🙂

tamarka9
16. jan 2014

@23petka ahoj ja som dnes 6+1 tt takže sme na tom uplne rovnako ako ty a so spankom tiez presne tak. Nemozem spat hoci som nenormalne unavena, budim sa stale, mavam zle sny, uz to trva od nedele a neviem dokedy vydrzim, mam pocit ze mi hlava padne na stol v praci a ked pridem domov, lahnem pred telku a nic, zaspat nehrozi. V noci tak isto 😠 Ale snad ma to unavi ma maximum alebo to prejde nejako same. Jeden den som si dala vecer teple mlieko s medom a mala som pocit ze je to lepsie, ale vcera som zabudla. Skusim to este aj dnes 🙂

23petka
16. jan 2014

@tamarka9 ja presne to isté, aj tie zlé sny stále mám...vyskúšam to teplé mlieko s medom,snáď to pomôže...Ďakujem za odpoveď a radu 🙂

23petka
16. jan 2014

@tamarka9 a kedy si bola na poslednom vyšetrení??už ti bolo niečo vidieť???som rada, že je tu niekto kto je presne tak isto na tom ako ja, teda myslím s tým 6tt+1

dada7701
16. jan 2014

..ešte pred MS, plánovali sme to,takže aj čakali 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre