Po akej dobe je možné zistiť tehotenstvo po uhniezdení?

silvia662
26. jan 2015

ahojte baby možno je to blbá otázka ale chcem sa opýtať po akej dobe od uhniezdenia je možné zistiť tehotenstvo ultrazvukom??poslednú ms som mala 27.11.2014 u dr som bola 13.1.2015 ale ešte nebolo nič vidno a povedal že mám prísť za 2 týždne ale včera večer a dnes doobeda som mala sem tam také bledo ružové špinenie ale len keď som sa utrela tak neviem či by mohlo byť zajtra niečo vidno ale asi skôr nie ako ano čo myslíte? dakujem za odpovede

lavinis
26. jan 2015

ja som mala posledný menzes 8.12., doktor videl v 6tt + 2 dni zatiaľ len gestačný vačok (na kontrole som bola predminulú stredu), povedal, že je to ok a mám prísť o 2-3 týždne, že už niečo uvidíme 🙂
ono ale závisí aj od dĺžky cyklu, ktorý žena má.

nikitavb
26. jan 2015

Ja som mala poslednu 15.6. a 19.7 ked som meskala cca tyzden som bola u dr. Test som mala negativny aj mi prehmatala brucho a povedala ze jej to nepripada na tehu. Ale ma poslala na sono pre istotu a uz tam bola sosovicka 🙂

noemi1988
26. jan 2015

Ahojte, mám otázku. Asi 3 roky som brala antikoncepciu Maytalon. V novembri som ju vysadila 8.11.2014 som dostala menštruáciu. Ďalšiu som dostala o 40 dní teda 40 DC t.j. 17. decembra. 5.01.2015 sme s manželom spolu spali bez ochrany ale prerušovane, druhykrat sa neumyl ani nevymočil. Je 26 januára a ešte nemám menštruáciu, všetky tehotenské testy až na prvý robený 13.1.2015 vyšli úplne negatívne, na tomto jednom bol nejaký duch. Lenže je 26.1.2015 a ja stále nemám menštruáciu ani výrazné príznaky. Viem, že to môže byť z vysadenia antikoncepcie ale navyše mám už tretí týžden zvýšenú teplotu, najprv to bolo ráno potom večer a z krvi u všeobecného vyšlo všetko v poriadku. Či som mala 05.01.2015 ovuláciu netuším nakoľko som brala dlho antikoncepciu ani neviem ako vyzerá. Prosím nepozná niekto podobný prípad?

lavinis
26. jan 2015

ja keď som vysadila antikoncepciu, tak mi meškal menzes asi 2 týždne,
zbehni si k lekárovi, ten ti jediný dať odpoveď ;) boli kočky, čo mali negatívne testy a boli aj tak tehotné.

somtoja13
26. jan 2015

@silvia662 Ahoj ja som mala podobne ako ty poslednú MS 29.11 bola som u lekara 5.1 uz bolo vidno gestačný vak a ďalšiu kontrolu som mala 12.1 a už bolo srdiečko. to som bola presne v 6tt.nechcem ťa vyplašiť takto ale u mňa bolo.Ja som mala ale ovulku presne ako bola vypočítaná na 12 . deň čiže ty si ju mohla mať posunutú. Len sa mi zdá že v potencionalnom 6tt by už malo byť niečo vidieť. Držím palce aby si bola tehu.Brala ti krv na HCG? a testy si robila?

lavinis
26. jan 2015

keď som prešla fóra, tak veľa báb písalo, že mali plod vidno aj neskôr ako na začiatku 6 tt, kamoška dokonca až v 9 tt, píše sa, že plod začína byť vidno od 6 tt, nie že u každého je vidno v 6 tt.
Takže sa zbytočne nestresovať ;)

lavinis
26. jan 2015

@somtoja13 inak ja nechápem, jak sa to počíta, lebo ja som mala posledný menzes 8.12., ciže 10 dní po tebe, na kontrole som bola 14.1. čiže 2 dni po tebe a mne napísal, že som 6 tt + 2 dni a tebe, že si presne v 6 týždni, pritom si otehotnela určite skôr....som z toho jeleň :D

somtoja13
26. jan 2015

@lavinis vieš čo ja som podľa MS bola o pár dní ďalej ale on to meral podľa veľkosti bábätka a naskočilo 6tt a termín bol 8.9 a dnes som bola až zajtra by som mala začať 9 tt a dnes podľa veľkosti malého sa to zase posunulo a vypočítalo 8tt+2 a 5.9 termín tak aj ja som z toho bola zmätená ale on povedal že sa to ustáli. 🙂

noemi1988
26. jan 2015

len mňa mýli po prvé tá antikoncepcia môže to byť celé kvoli nej ako meškanie, a za ďalšie boli to len kvapky lasky, za tretie len jeden test skoro ano a dalsie nie. a ta teplota. A nechcem byť za blbú že idem hned k doktorovi ked viem ze po antikoncepcii to meská ☹ neviem čo urobiť, ale už mi z toho celkom šibe, aj by som ho chcela aj manžel ale je to skôr nemožné ako možné ☹

lavinis
26. jan 2015

@somtoja13 aha...jasné 🙂 lebo mne to povedal len podľa poslednej MS a bol vidieť len vačok zatiaľ v 6tt + 2 dni a on mi povedal, že je to absolútne v poriadku a mám prísť o 2-3 týždne, že už niečo uvidíme 🙂
tiež ma to trocha znepokojilo, prečo už nebol plod a srdiečko, ale keď som si o tom niečo prečítala, tak som sa ukľudnila, lebo baby to mali rôzne, od toho 6tt - 9 tt. Samozrejme, všetky by sme to chceli číms kôr, tým lepšie :D tiež som nervózna pred ďalšou kontrolou 🙂 pôjdem až v 9tt (dnes som podľa jeho výpočtov a poslednej MS začala 8tt, ale ako píšeš, môže sa to ešte zmeniť )

somtoja13
26. jan 2015

@lavinis to máš pravdu s tým ultrazvukom zo mňa asi len zlá skúsenosť hovorí dva krat som potratila a ani raz nebolo nič vidno a plus spinenie k tomu i keď ho majú často nieje až také dobré. Ale pokiaľ je to len málo a tmavá krv to nieje až také zlé. ;)

lavinis
26. jan 2015

@noemi1988 mne keď meškali 2 týždne, tak som šla k lekárke a basta 🙂 tiež som mala negatívne testy a v deň, ke´d som sa k nej vybrala ráno mi došli krámy 😀 ale už som k nej išla, že sa aspoň popýtam, čo to malo znamenať to meškanie. aspoň sme si pokecali 😀

lavinis
26. jan 2015

@somtoja13 ja som zatiaľ vôbec nešpinila, len keď mi mala dôjsť mrcha tak troška...som si myslela, že dojde a nič, došli potom // na teste 🙂

noemi1988
26. jan 2015

ok tak sa skúsim objednať, ak dovtedy náhodou príde tak to zruším. Už som ju mala raz antiku vysadenú a prišla mi menštruácia normálne.

lavinis
26. jan 2015

@somtoja13 tak hlavne, že teraz už je všetko ako má byť 🙂

lavinis
26. jan 2015

@noemi1988 jasné, určite sa objednaj a možno dovtedy príde a keď nie, tak ťa aspoň môže hneď vyšetriť 🙂

noemi1988
26. jan 2015

ďakujem slečny 🙂 a vám krásne tehotenstvo 🙂 hádam sa teraz alebo skoro pridám

lavinis
26. jan 2015

@noemi1988 tak antikoncepciu si už vysadila, takže si na najlepšej ceste, by som povedala 🙂)

noemi1988
26. jan 2015

Jo 🙂

somtoja13
26. jan 2015

@lavinis Neboj všetko dobre dopadne môj lekár povedal že aj spinenie aj bolesti môžu byť to je normálne jedine čo je zlé keď začne žena krvácať.A toho sa ja držím. 🙂 oni si to niekedy merajú ako chcú. včera som bola naaahodou pre alergicku reakciu v nemocke a robila mi aj ultrazvuk a včera namerala že malé má 1,07 cm a začala keci že to nevychádza podľa týždňa a dnes môj gynekológ nameral 1,76cm no tak mi to povedz ako to merajú 😀 máš aj nejaké bolesti? pŕs alebo ti býva zle?

lavinis
26. jan 2015

@somtoja13 ano, prsia ma bolia už 10 dní statočne...a zle mi býva celý deň, nevraciam ale strašne ma to vyčerpáva, asi pôjdem na 10 dní na PN, lebo to sa nedá, že niečo zjem a je mi na zvracanie.

somtoja13
26. jan 2015

@lavinis ti verim je to riadne nepríjemné ja to vďakabohu nemám ale stačí raz za čas že sa mi pri niečom zdvihne žalúdok a nie ešte celý deň. A tak vari to prejde...doporučuju viac ráz a po menej jesť keď býva zle.

lavinis
26. jan 2015

@somtoja13 no dnes už mi bolo lepšie....len tie prsia stále...normálne idem v buse, ktorý keď sa natriasa, tak ja zatínam zuby, čo ma to bolí....ja mám väčšie prsia ešte k tomu, takže aj večer mám problém sa uložiť spať a nájsť takú polohu, kde byt to nebolelo 🙂

somtoja13
26. jan 2015

@lavinis ani nehovor ja mam to iste akurat som dnes pozerala na nete tie tehotenské vankúše lebo ani na bokoch spať nemôžem. Čítala som že pomáha keď spíš v podprsenke ale tiež im raz za čas " dám vydýchnuť" a už fakt neviem ako si ľahnúť. Som zvedavá dokedy bude toto trvať.

lavinis
27. jan 2015

@somtoja13 ja som ťava, som si pozrela lekársku správu a ja som tam bola v 5tt + 2 dni, nie jv 6 tt + dva dni...tak teraz to začína sedieť 😀

somtoja13
27. jan 2015

@lavinis no to znie hneď lepšie ;) neboj nabudúce bude už určite aj malé vidno.

lavinis
27. jan 2015

@somtoja13 no to ti poviem 🙂) to by som mu/jej radila! 🙂

somtoja13
27. jan 2015

@lavinis kedy presne mas ďalší termin? robili ti už aj dake testy či ešte nie

lavinis
27. jan 2015

@somtoja13 no tento alebo budúci týždeň, idem budúci.
Testy mi zatiaľ nerobil žiadne, podľa mňa sa čaká na srdiečko a potom sa to rozbehne 🙂

somtoja13
27. jan 2015

@lavinis No to môže byť. Tak držím palce a príjemné tehotenstvo ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre