Baby možno vám to príde smiešne ale mám 2 deti a s manželom sa snažíme o tretie a neviem či už si ja idem nahovárať niečo alebo by naozaj bolo možné že sa nám to podarilo ? Prvé tehu som mala úplne bez príznakov a prišla som nato až v 10tt( mala som normálne ms) akurát som bola veľmi unavená tak som išla k dr a ta má poslala na gynekológiu kde mi povedali že som tehotná 🤣. Proste žiadne príznaky. Druhé tehu bolo neplánovane kedy som mala zavedené teliesko cca mesiac a pol, nemala som ms jeden mesiac mi vynechala no zase na mňa prišla veľká únava taká ako prv tak som si urobila test a bol pozitívny. Hneď k dr a potvrdila mi 6tt . Ale otehotnela som vtedy až keď mi jeden mesiac vynechala ms .Proste nepamätám si žiadne príznaky len veľkú únavu. A počas oboch tehu som nemala ani nevoľnosti ani citlivý nos proste nič. Teraz sa snažíme od leta o tretie dieťa a bezúspešne. Poslednú ms som mala 26.12. čiže teoreticky by som teraz mohla ovulovat no ide o to že zase pociťujem neskutočnú únavu kedy si musím poobede ľahnúť na hodinku napr.dnes som vypila kávu a proste musela som si ľahnúť pospat lebo mi úplne padala hlava. Mám bolesti pravého vaječníka akoby mi mala prísť ms a plus kríze má veľmi bolia. Na wc chodím častejšie ako inokedy. Mám aj biely výtok bez zápachu a bradavky má akoby stipu. Predtým som nikdy nič také nepociťovala pri ovulácii a zase nechcem si hneď nahovárať že to vyšlo no mám taký pocit. Myslíte si žeby to naozaj mohlo byť tehu? Kedy si robíte tie včasné digitálne testy ? Viem že vám to príde asi na smiech ale veľmi túžime ešte po jednom dieťati a ja sa bojím že si to všetko len nahováram, no možno sa tu nájde taká mamička čo to mala podobne. Ďakujem 🙂
@marttinaa Ja len zo zvedavosti, ako vyzerala MS keď si už bola tehotná?
@medda_beda úplne normálna ako stále , prišla načas a presne 5 dní ako stále preto ma vtedy ani nenapadlo že som tehotná a dr mi hneď NATO dala tabletky progestanelle do pošvy ktoré zabránili tomu aby som mala zase ms
@marttinaa No ak ti nevadí odpovedať na otázky lebo fakt ma to zaujíma, že aká MS to bola lebo niektoré ženy majú slabú MS bez zrazenín a bolestí.To by som si len ťažko všimla rozdiel, ale ja mávam bolestivú, intenzita sa mi mení aj dĺžka.
@marttinaa Mne tento mesiac meškala niekoľko dní, bola krátka a iná, ale bolesti ma neobišli a teraz ma občas pobolieva maternica tak ma to tak zaujíma, že možné je všetko.
@medda_beda nie v pohode tak ja mávam tak že prvé 2 dní bolesti a je silná a postupne slabne a na piaty deň je už taká slabá že viem že už aj skončí a presne takúto som mala aj v tehu že nič nebolo iné preto som si to ani nevšimla
@marttinaa Takže je to vlastne nerozoznateľné.
Waau :D ani prsia ťa neboleli nič?
@medda_beda nie vôbec ani nevoľnosti nič akurát strašná únava na mňa vždy prišla poobede a musela som si hodinku pospat
@marttinaa Tak to je zaujímavé naozaj 🙂 ďakujem za vysvetlenie.Nemala som ešte príležitosť sa to opýtať ženy ktorá by menštruovala ako tehotná.
A k téme 🙂 tak ovuláciu som cítila asi 4krát po vysadení HAK inak ju necítim a bola to iná bolesť ako pri MS alebo pred MS.
Bolo to ako nepretržitý kŕč na jednej strane, také nepríjemné ťahanie.Úplné odlišné od PMS u mňa.
Asi deň ma to bolelo max dva.
@medda_beda môžem ti napísať aj moju skúsenosť s menštruáciou v tehotenstve 🙂Mala som ju teraz v treťom tehu. Bola úplne ako vždy, prvé 2 dni silnejšia, aj bolesti riadne, potom 2 dni slabá a na posledný deň piaty už len špinenie. O týždeň po skončení mi začalo byť zle celodenne, potom jedno ráno som robila desiatu a zacítila som šunku, letela som na WC a vtedy mi došlo, že asi sa niečo deje. Samozrejme na teste koľajnice jak svet. Ovulku som mávala takú, že som myslela, že budem od bolesti steny skriabať, aj som vedela z ktorého vaječníka ovulujem podľa bolesti, otehotnela som presne podľa tabuľky a ms prišla tak ci tak napriek tehu.
@petra92 Mne sa teraz stala taká vec, že som mala 32 dňový cyklus, najdlhší aký som kedy mala.
Prsia ma zvyknú bolieť po ovulácií alebo vôbec.Začali ma bolieť až na 29DC.
MS sa omeškala o cca 4/5 dní kedže môj cyklus zvykne byť max 29 dní.
Čakala som horšiu kedže raz mi prišla na 31DC a boli hrozné.Na prekvapenie prišli slabšie, a boli dosť krátke.Cca 2 dni 3 deň sa už končili, ale boli bolestivé.Test som nerobila, načo keď prišli.
Tak ma tak zaujalo, že ženy menštruujú v tehotenstve lebo väčšinou tu ženy napíšu, že to bolo určite len špinenie a nie krvácanie.Asi sa nejednalo o normálnu MS, ale vizuálne to tak vyzerať evidentne môže.
@medda_beda Áno, tiež som bola dosť prekvapená, že mala rovnakú intenzitu ako inokedy. Špinenie pred očakávanou menštruáciou som mala pri druhom tehotenstve, to bolo ale 3 dni pred, trvalo len 2 dni ale to bolo naozaj slabé len po utretí. To som vedela, že je implantacne. Pri prvom tehotenstve mi ms meskala normálne, 5 dní a robila som test lebo to sme sa snažili a bolo to prvý x čo mi meškali, neskutočne ma boleli kríže a v kuse som behala na WC. Vtedy som aj krvacala, ale neskôr v čase kedy by som normálne mala mať ms, nie veľa ale predsa. Dr mi dal duphaston a všetko bolo ok. Takže 3x tehotná a vždy iné príznaky 🤷♀️
@marttinaa toho sa nemozes báť, veď deti uz mas, cize aj keby sa nezadarilo svet sa nezruti, ale chapem, tiež som 3x tehotna a je to nehorazny kazdodenny strach, ci je vsetko ok a podobne ..
Naozaj skus ten test mozno bude pozitivny mozn onegativny, .. ale skor by som predpokaldala ze mas stavy ako na ovulku, preto je dobre sa teraz snažiť
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@marttinaa ako sama pises; od poslednej ms si cca v polovici cyklu, čiže môžeš mať ovulaciu, z čoho môže byť bolest na vaječníku..
.. ale ak by to vyšlo ešte z predchádzajúceho cyklu, a mala si napriek tomu ms, tak tehu test si kludne sprav a vobec netreba kupovat drahé digitálne zbytočné testy.. tu by to už krasne ukázal aj obyčajný paličkový test