Otehotnela som cez menštruáciu?

20. okt 2024

Ahoooj 🙂 nakoniec mi zblbol cyklus a ovulaciu som mala dva alebo tri dni pred menstruaciou. Proste myslím ze 3dpo som začala krvacat, normalne, slabo, bez bolesti. Trvalo to 7 dni, z toho krvacanie asi 4...no aaaa.... na 10dpo mi napadlo urobiť si test, v posledný deň, kedy som už len spinila, a je pozitivny. No a nejak tomu nechapem :D. Ako sa mohlo vajicko uhniezdit pocas krvacania? Akože krvacala som bez zrazenin, a nejakej viditelnej stielky ale aj tak. Proste to nebolo ovulacne krvacanie ani implatancne. To sa ako fakt da takto otehoteniet počas menstruacie? Wtf? Tehotná dlhšie určite nie som.

zuzanockamt
20. okt 2024

Nie, nedá. LF nemôže trvať len 3 dni. Niekde v tých tvojich výpočtoch je chyba. Ovuláciu máš čím potvrdenú?

autor
20. okt 2024

@zuzanockamt nie nemám, lekarom. Tak zrejme moze.

zuzanockamt
20. okt 2024

Ja týmto príbehom neverím. V realite som sa s tým nestretla, len tu na MK.

h2
20. okt 2024

Skús si urobiť ešte jeden test. Podľa návodu, čiže po uplynutí času, kedy sa odčítava výsledok, test vyhoď a neskôr už naňho nepozeraj.

klip0
20. okt 2024

Mohlo to byť ovulacne krvácanie, krvácanie z uhniezdenia atď. Nie menštruácia

januska12323
20. okt 2024

Ovuláciu si mala skôr, na 10 deň by ešte nebol viditeľne pozitívny podľa mňa.

alchemilkazltozelena
20. okt 2024

Máš foto testu?

sara07
20. okt 2024

mohla si otehotnieť , skus si urobiť další test
plodne / neplodne ni ano funguje to ale len ked si robiš testy že vieš kedy ich máš alebo podla sona

sara07
20. okt 2024
autor
20. okt 2024

@zuzanockamt áno aj mne to príde mimo tabuliek a bežného cyklu ale pokiaľ viem ovulacia môže nastať kedykoľvek.

zuzanockamt
20. okt 2024

@sara07 Ona opisuje úplne inú situáciu.

sense
20. okt 2024

A aký test si robila? Máš foto? Skús spraviť digitálny a uvidíš... Ak by si mala ovulaciu 3dni pred ms, tak by aj ms prišla neskôr....jedine žeby si mala nejakú hormonálnu poruchu, lebo pri LF 3dni by sa vajíčko do maternice ani nedostalo, nieto žeby sa začalo uhniezdovat.

sense
20. okt 2024

@sara07 toto čo si sem vložila nie je autorkin prípad

simca06022011
20. okt 2024

Ak si mala ovulaciu 3 dní pred MS.. co mne nepríde tak, tak pochybujem ze by si už mala na konci ms riadne pozitívny test.. ale tak ty vieš ☺️

lejllamt
20. okt 2024

Môže sa otehotnieť aj takto... ako sa rodia dvojváječné dvojičky?....sú tam 2 vajíčka predsa...niekde počas cyklu nastala chyba a miesto jedného sa vylúčili 2 - nemuselo to byť naraz... s jedným sa spustila menštruácia ale druhé sa mohlo uchytiť

kiki68
20. okt 2024

Mohla si otehotniet vtedy, ked uz to bolo len spinenie c ten posledny den, presne takto som otehotnela aj ja. Proste sa stalo, nikto nevie preco. Ale zodpoveda to tomu, ze ovulacia moze prist kedykolvek po uz zacati menzesu, je to novy cyklus a tak je tam vzdy sanca. Ja som mala ovulaciu dokonca sledovani gyn, tu poslednu videl na usg, ked uz bolo po nej teda. Takze vzdy to ide. Teraz po porode mam po par rokoch ovulaciu na 5-8 den po ms. Ale to neni nejaka rarita zase

sense
20. okt 2024

@lejllamt ale tie sa vylúčia s odstupom niekoľko hodín nie dni. A keby sa s jedným spustí menštruácia znamená že sa druhé vajíčko sa už nemá kde uchytit keďže sa vylúči vystelka.

sense
20. okt 2024

Pozri autorka máš viacero možností....vydržať pár týždňov či príde ďalšia ms, ak si moc netrpezliva dať si spraviť krvný test a budeš vedieť v priebehu pár hodín na čom si. Prípadne pockat aspoň týždeň a spraviť Digi test a ak si tehotná už by test ukazal +2-3. A to krvácanie by nebolo menštruácia ani uhniezdenie ale možno nejaká cysta , alebo hematom. Alebo bohviečo načo by ti dal potom odpoveď gynekológ.Je veľa príčin prečo ženy krvácajú a pritom sú tehotné

sara07
20. okt 2024

@sense ano , ale píšeš že to nie je možné, no je

sense
20. okt 2024

@sara07 to ale neotehotnela cez ms len si spermie počkali, keďže prežijú v tele niekoľko dní. Aj v Tom screenshote čo si dala je napísané po menštruácii nie počas...

sara07
20. okt 2024

@sense to je tahanie sa za slovička, ty tvrdíš že sa nedá , štúdie a prax tvrdia že sa ZA určitých okolností dá , čiže nedá sa 100% že plodne a neplodní dni funguju spolahlivá
ja chápem že vám to nevyhovuje

sara07
20. okt 2024

@sense
@sense Aké sú možnosti, že počas menštruácie otehotniem?

Pravdepodobnosť otehotnenia v dôsledku pohlavného styku počas menštruácie je veľmi nízka. Ak ste však mali nechránený pohlavný styk, aj počas menštruácie existuje určitá možnosť otehotnenia.

Ak sa chcete dozvedieť, ako k tomu môže dôjsť, musíte poznať priebeh svojho menštruačného cyklu.

Cyklus sa začína v prvý deň menštruácie a trvá až do prvého dňa ďalšej menštruácie.
Približne 10 až 16 dní pred začiatkom ďalšej menštruácie budete mať ovuláciu, pri ktorej sa z jedného z vaječníkov uvoľní vajíčko.
Po ovulácii vstupujete do luteálnej fázy, keď sa v prázdnom folikule vyvinie žlté teliesko, ktoré produkuje hormón progesterón.
Výstelka maternice zhrubne a pripravuje sa na usadenie oplodneného vajíčka.
Ak ste nepočali, na začiatku ďalšej meštruácie prechádza vajíčko do maternice, hladina hormónov klesá a výstelka maternice sa odlupuje.

sara07
20. okt 2024

@sense tu máš aj počas a aj v tom prvom je zmienka počas, vyslovene sa tahame za slovička
ja som otehotnela prvy den menzesu napr, a môžme sa tu natahovat kolko chceme

sense
20. okt 2024

@sara07 tak áno na MK je možné všetko dokonca otehotnieť aj mimo plodných dní....
No ak si ovulovala s mala ovulaciou potvrdenu lekárom 1 deň ms tak do otehotnela prvý deň ms ...ale zrejme budeš veľmi veľká rarita....ale to by ma potom veľmi zaujímalo ako tí rátal lekár predbežný termín keď sa berie prvý deň menštruácie čiže mesiac predtým ? Alebo si otehotnela zo sexu počas ms. Rovnako keby ovulujes ozaj počas ms tak cyklus máš potom dvojtýždňový Max 2,5. Ale tak Mne je to v podstate jedno .

sara07
22. okt 2024

@sense to je jedno 😂😍
je to možné 😍😂 predbežný termín sa menil v podstate to nejak bolo nakoniec v rozsahu 14 dni , posledný mesiac som ležala v nemocnici , takže sono aj pasy som mala pravidelne
nie neotehonela som počas menštruacie ale presne prvy den
plodné a neplodne dni funguju len vtedy ak máš 100% dlhodobo pravidelný menzes ako švajčiarske hodinky . to bez debaty
čo ja nemám
chápem že krestanskej časti toto nevyhovuje a nehrá do kariet ale je to tak a nie ste nadšené ked to niekto vyvracia
ale ked sa ideme natahovat za mna je sledovanie a riešenie plodnych a neplodnych dni tiež forma antkoncepcie , v podstate zabranuješ chrániš sa pred tehotenstvom

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre