Ahojte, nižšie pridám fotku…
1. test je robený v pondelok a 2. dnes ráno, nejak veľmi pomaly sa čiarka sfarbuje, viem, že to závisí od hodnoty HCG. No zaujíma ma, že prečo iná žena môže mať v rovnaký deň meškania menštruácie už oveľa silnejšiu čiarku na teste ako ja?
Dopredu sa ospravedlňujem za pre niekoho hlúpu otázku, no nerozumiem tomu… Ešte doplním, dnes je 3. deň čo mi mešká menštruácia.
@linduska_ je to o hodnote hcg a tam medzi jednotlivými týždňami je naozaj široká hranica aké vysoké to hcg môže byt. Každé tehotenstvo je iné, každá žena iná. Testy sú krásne pozitívne len sa netreba stresovať. Ide to ako má. Niekto ma čiarku už 9 dpo niekomu sa ukáže až po vynechaní ms. Ako som písala. Každé tehotenstvo je iné, každé ženské telo je iné. Preto netreba porovnávať ❤️ držím prsty
Od toho, kedy bola ovulacia, kedy doslo k oplodneniu, od koncentracie mocu.. ved ciarka ti silnie, tak nestresuj. Drzim palce 🙂
no hlavne je to o tom kedy bola ovulácia - to kolko dní je od MS je jedno pretože ovulácia sa mohla posunúť a to aj keď máš pravidelný cyklus .... dôležité je to kolko dní je od ovulácie... ak nejaká žena ovulovulovala skoro napr. deviaty deň bude mať 2dni po MS hcg logicky vyššie ako žena 2dni po MS ktorá ovulovala napr až osemnásty deň 🙂
test HCG ukazuje pritomnost HCG v moci. Nie jeho mnozstvo... takze teoreticky ciarka by mala zosilnovat do urcitej hodnoty, ale prakticky staci, ze si napriklad viac vypila, alebo bola n wc inokedy a koncentracia v moci je ina. Rozne testy = rozne mnozstvo farbiva
@linduska_ vsetko plati co tu baby pisali, ale este ma napadlo ze toto su dr max testy? Ak hej, tak tie tmavnu strasne pomaly. Mna to vylakalo tiez a potom som zmenila znacku a zrazu tam take kolajnice ze mi to vybilo oci 😄 ja som tusim presla na top test a potom woman secret …ale zas ja som bola magor, cakalo som kym budu ciarky rovnako silne 😂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
vsak si si ciastovne odpovedala - od mnozstva HCG.
pozri do tabulky. ty mozes byt v kolonke 3t od pocatia, 5tt ( od poslednej ms ). normlana hodnota HCG v tomto tt je od 18-7340.
to je velmi vleke rozmedzie, zena ktora ma v krvi 18 bude mat dokonca negativny test, treba vyssiu hodnotu v krvi,a by bol test pozitivy,a j ked neviem presne kolko. pri urcitych hodnotach bude slabo pozitivny, pri vyssich silnejsie a pti tych vysokych bude silnopozitivny.
jednoducho treba dost hcg,a by sa test vyfarbil. samozrejme nad urcitu hodnotu sa bude uz farbit stale rovnako.
dalsia vec je koncentracia mocu, aj ked robis s ranneho mocu, stale enmusi byt rovnako koncentrovany.
dalsia vec je, ze aj ked je v tabulke 5tt ako 3tt od pocatia, no pocatie mohlo prebehnut aj neskor, cize moze to byt 2tt od pocatia a tym padom by si bola zaradena o riadok vyssie, cize tma su este nizsie hodnoty HCG. nie ej dolezite, ci a kolo ms meska, ale kolko si od pocatia.
ked si spocitas vsetky tie to okolnosti,t ak je logicke, ze test v takto skorom stadiu tehu moze byt fakt rozny.
no co musim podotknut, tvoj je naozaj jasne pozitivny ( v porovnani s tymi, co sa tu bezne vyskytuju ), si tehulky.
gratulujem.