O koľko stupňov sa zvýši bazálna teplota na začiatku tehu?

mudreocko
9. aug 2015

Posledna mrcha bola 22.7 a pocas plodnych dni sme s manzelom isli naostro. Normalne mam baz.teplotu 36,4 a dnes asi 9 dni po ovulacii sa mi zvysila na 36,7 to je uz take zvysenie ze by som mohla byt tehu? Ci to zvysenie byva este vyssie?? Dakujem za odpoved

bajana
9. aug 2015

teplota sa po ovulke zvysi vzdy, s tehotenstvom jej vyska nijako nesuvisi...ide len o to, ze ak si tehotna, neklesne...ak nie si, klesne a v ten den aj spravidla pride MS...takze uz len klud a trpezlivost...drzim palce

mia997
9. aug 2015

Mne sa zvýšila ešte o 0,2 stupňa oproti normálnej poovulačnej teplote

safranka
9. aug 2015

Po ovulacii sa Ti teplota zvysi o 0,2 stupna,minimalne. Ak neklesne ani po 16 dnoch na predovulacnu hladinu, si na 99% tehotna. Mne to teplota ukazala vzdy o den skor ako test. Predovulacna hladina je priemer 6 po sebe iducich teplot pred ovulaciou. Pre uplnost dodavam k ovulacii dochadza 24-48 hodinpred vzostupom teploty. 14 rokov ficime na teplotach a hliene bez antikoncepcie.

sibalka21
9. aug 2015

Nie je to normalna teplota. Keby si tehu mas aj 37 a neklesa

mudreocko
autor
9. aug 2015

Takze ked mi stupla len on 0,3 stupna tak je to malo na predpoklad tehotendtva? Inak meriam si ju digitslnym teplomerom do posvy rano ale nie vzdy v rovnakom case raz o 6tej a raz o 9tej. To je zle? A co znamena DC? Vidrla som tu skrstku tu na MK a netusim co to je 🙂

bosoriak
9. aug 2015

@mudreocko DC je den cyklu. A ak nemerias kazdy den v tom istom case, tak meranie bazalnej teploty nema zmysel. 3 hodiny su obrovsky rozdiel, na zaklade toho nemozno usudzovat vobec nic.
Kazdopadne pri merani bazalnej teploty nejde o to, aka vysoka je, ale ci a aky je rozdiel medzi predovulacnou a poovulacnou teplotou. Poovulacna teplota je vyssia minimalne o 0.2 stupna. Tehotnost sa da usudzovat vtedy, ak je poovulacna teplota (akakolvek) v trvani 18 dni. Takze nejde o konkretnu teplotu, ta moze byt aj 36.5, ale o to, ci je poovulacna a ci ostava zvysena.

mudreocko
autor
9. aug 2015

Dakujem za rady 🙂

mudreocko
autor
10. aug 2015

Vcera vecer som spozorovala na nohavickach svetlo hnedy vytok miestami svetlo ruzovy. Vymenila som gatky a uz nic neslo. Moze to byt uhniezdenie? Juuj mam z toho dobry pocit 🙂 vcera som si tobila test, bol negat. Urobim si zajtra druhy 🙂

moonshine1
10. aug 2015
Používateľ moonshine1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moonshine1.

mne sa v druhej polovici cyklu zvysila na 37 a neklesala. A vraj ak baz. teplota stupne na 37 a viac tak je velka pravdepodobnost, ze ste tehotna. A ked si kazdy den merate bazalnu teplotu tak vam to skor naznaci ze ste tehotna ako tehotensky test 🙂

sibalka21
10. aug 2015

@mudreocko pokial to bolo uhniezdovanie tak testy budu negativne este minimalne tyzden, dva. Takze zbytocne minanie penazi

romoma
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre