Nízke hCG

28. aug 2023

Baby mali ste niektorá veľmi nízke hcG ? Štvrtok mi z krvi potvrdili tehotenstvo, mala som hcG 110. A dnes som bola zas na krv a povedala sestrička že mam hcG 156. Je to normálne ? Že takto pomaly ide hore ? Lebo sestrička povedala že to v skorom tehotenstve väčšinou tak je. Mali ste takto niektorá ? Ďakujem 😔

darling111
28. aug 2023

Nooo vieš ze by ti nalo stúpať každé 2 dní dvojnasobne ak je to prosperujuce tehotenstvo... ja som mala prvú hodotu HCG 79 a o 2 dní už 378 ....a som v 23tt ...ale držím prsty, ono treba ten odber krvi isto zopakovať.

autor
28. aug 2023

@darling111 mne povedal doktor že ešte ani na ultrazvuku nič nevidel. Že to je skoro ešte. Menstruacia mi meškala a ani nespinim ani nekrvacam. Nemam ani bolesti. Len ma to troska zneistilo. Lebo povedala sestrička že to je skoro príliš a že často sa stáva že pomaly stúpa a potom odrazu stupne 🤷🏻‍♀️

autor
28. aug 2023

O týždeň mam ísť zas na odber krvi. Len sa troska bojím no

darling111
28. aug 2023

Áno jasné, ešte by som tomu dávala nádej 👌 mňa posielali na odber krvi každý tretí deň a bola som 3x takto po sebe, keď videli ze pekne stúpa HCG, už ma objednali rovno až o také 2-3tyzdne na ultrazvuk lebo doktor na Sone uvidí najskôr v 5-6tt niečo...skôr nie...držím prsty 🤞

autor
28. aug 2023

@darling111 a môže takto pomaly stúpať hcG ? Je to normálne ? Že od Štvrtka do dnes čo je Pondelok stúplo takto malo ?

denuss
28. aug 2023

Mrzi ma to, podla mna to nie je v poriadku. Kiezby sa stal zazrak, ale pripravila by som sa na to, ze to moze byt biochemicke. Este som nepocula o takom pripade, ze by hormon takmer nestupal niekolko dni a zrazu vyskocil...

denuss
28. aug 2023

Kolko ti meska MS?

autor
28. aug 2023

@denuss cca 2 týždne

denuss
28. aug 2023

a ovulaciu vies kedy si mala?ak v strede cyklu tak to mas strasne nizke hcg😔

autor
28. aug 2023

@denuss ja už som z toho nervózna, lebo sestrička že takto v skorom štádiu tehotenstva je to normálne tak neviem teraz čo mam od toho čakať. Proste mi len povedala že mam 156 hcG a že o týždeň Pondelok mam prísť zas na krv a že ak by sa mi niečo nezdalo mam hneď volať

autor
28. aug 2023

@denuss len vieš toto ma upokojuje že nemám bolesti ani nič len take ako keby sem tam troska tlak inak všetko ok sa cítim

denuss
28. aug 2023

rozumiem. ale ked ti tolko meska to uz by si mala mat ine hodnoty a na sone nieco vidno. prepac mi moju uprimnost. aj si si sledovala ovulaciu? lebo to je podla mna jedina sanca ze by bola brutalne posunuta..

saxana000
28. aug 2023

A preco proste nepockas normalne do aspon 6 tyzdna? sprav si doma test a ked bude pozitivny objednaj sa na sono.. zeny ja chapem ze strasne chcete ale lovit zavan hcg v kvapke krvi ti k otehotneniu nijak nepomoze...

denuss
28. aug 2023

@saxana000 ale ak jej 2tyzdne meska MS tak to uz je minimalne 6tyzden...tiez by som uz nevydrzala a chcela vediet co sa deje, ty nie?

denuss
28. aug 2023

@saxana000 a ked si spravi doma test, vyjde pozitivny, ale v krvi takmer nema narast, co jej to pomoze..

petamich
28. aug 2023

no uprimne mne sa to v poriadku nezda, pri prosperujucom tehotenstve sa ma HCG kazde 2-3 dni minimalne zdvojnasobit ale tak nezostava ti nic ine iba cakat a uvidis, ono v tychto skorych stadiach sa toho vela robit neda, silne drzim paste

clori
28. aug 2023

je to maly narast, ale uz som videla vselico. takze zatial nic sama nepodnikaj, ak lieky nejake kvoli tomu mas, uzivaj ich a pockaj na kontrolny odber.

autor
28. aug 2023

@clori nemám. Len od Štvrtku beriem femibion 1. Nič viac. Zatiaľ mi gynekológ nič nedal. Štvrtok som mala hcG 110 nejak tak. Dnes, to sú 4 dni. Mam hcG 156. Sestrička len že to je skoro takto určiť ale že to je normálne kedže je to ešte úplný začiatok tehotenstva. A že sa mam o týždeň zas prísť ukázať a zas vezmeme krv. Tak neviem teraz že čo mam robiť.

petamich
28. aug 2023

nic nemas robit, mas cakat 🤷‍♀️ a z akeho dovodu ti vobec robili test na HCG? lebo on sa nezvykne len tak - spinila si alebo aky mali dovod

clori
28. aug 2023

no len cakaj a pre klud uz necitaj nic na internete ;)

autor
28. aug 2023

@petamich robil ultrazvuk ale nič ešte nevidel tak mi zobrali krv na hcG aby sa potvrdilo tehotenstvo či som tehotná. Lebo mi doma vyšli pozitívne testy. Tak že som tehotná z toho že mam mierne zvýšený hcG že 110 a že mam prísť pondelok. Tak som tam dnes bola a už bol zvýšený na 156. Tak ma dala zas o týždeň na krv zas Pondelok

petamich
28. aug 2023

aha jasne rozumiem, skus sa nestresovat aj ked je to tazke a pockaj na dalsi odber, drzim paste

veronikaszabova
28. aug 2023

Presne kvoli tomuto stale tvrdim, ze pokial zena nema ziadne obtiaze ( silne bolesti, krvacanie,...), staci ist ku gynekologovi az okolo 8/10tt. Stale to je hop alebo trop. Takto len zbytocne stresujes.

autor
28. aug 2023

@petamich mne maskala menstruacia tak som si len tak urobila test a vyšiel pozitívny. A ďalší tiež. Tak som hneď na ďalší deň išla ku gynekológovi a on že spravíme zo spodu ultrazvuk a uvidíme lebo to môže byt este skoro. A nevidel nič tak že krv. A z krvi vyšlo tak ako som písala. Lebo aj gynekológ aj sestrička povedali že to môže byt preto takto lebo to sú prvé dni tehotenstva

mimuska328
28. aug 2023

A vieš kedy si mala ovuláciu? A kedy ti vyšiel pozitívny test? Ono záleží na ovulácii. Ak máš odsledovanu ovuláciu a mešká ti ms 2 týždne tak určite to není v poriadku ale ak máš nepravidelný cyklus tak je to v pohode

autor
28. aug 2023

@mimuska328 ja nemám pravidelný menštruačný cyklus. Aj niekedy dostanem menštruáciu 12ho a niekedy 15ho - 16ho. Skôr ešte som mala menštruáciu už 6-7ho. Ja som nikdy nemala pravidelnú

autor
28. aug 2023

@darling111 mala si na začiatku tiež nízke ? A pomaly stúpalo ?

nevenka
28. aug 2023

@denuss tak mam 4 deti a doktor mi povedal, ze ked mi bude meskat 2 tyzdne, mam sa len objednat a objednala ma sestricka na cca 9-10.-ty tyzden podla MS. Bolo vidno babo, akciu srdca. Vobec som netusila, ake mam hCG. Ani raz.
Akoze chapem, po potratoch, nejakych problemoch, pri krvacani, spineni, bolestiach, krcoch, no treba vysetrit. Ale ak nic take nie je, treba jednoducho v klude pockat.

nevenka
28. aug 2023

A MS som mavala cely zivot nepravidelnu od 35 do 42 dni, pri poslednych 2 detoch som vedela aj ovulaciu, kedy cca bola, podla toho som vedela, kedy mam dostat.
@autorka ale to nemozes ratat, ze kazdy mesiac mas dostat presne na datum...

autor
28. aug 2023

@nevenka nemám žiadne z príznakov čo si napísala. Nemala som ani potrat. Mam 8 ročného syna, cisársky. Inak sa nám proste len nedarilo. Až teraz 🤷🏻‍♀️ To len sestrička že proste pomaly stúpa hcG. Nič viac. A že p týždeň mam prísť zas na krv. Nepovedala mi nič zle len proste že som tehotná ale že hcG stúpa pomaly nič ine

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre