Nepravidelný menzes a ovulácia

4. júl 2023

Ahojte. Posledné mesiace mám dosť nepravidelný menzes, väčšinou stále mešká a tento mesiac mi podľa výpočtu vychádzala ovulácia cca v tieto dni, no prišla skôr už cca v stredu-štvrtok minulého týždňa- mám odsledované. Mne momentálne aplikácia ukazuje 15 dní do menzesu no neverím tomu a preto by som sa chcela spýtať či je možné žeby mi už teraz začali nejaké prejavy tehotenstva (teda ak sa nám zadarilo)
Neskutočne ma na dotyk bolia pár dní bradavky, stále mám nafuknuté bruško, ale tak že mi naň nič nepomáha a citim nejaké nepohodlie z toho. Viete mi tie čo si tieto veci tiež sledujete iba poradiť či je to možné?

xsimonkax
4. júl 2023

Myslím ze ešte je skoro. Počkaj kým ti budu meškať teda pokiaľ Ti budu a potom sa otestuj.

xsimonkax
4. júl 2023

Na prejavy tehotenstva je ešte skoro. Skôr sa Ti prejavuje zmena hormónov, ovulacia a pod. Na ovulaciu z appky by som sa nedržala, môžeš ju mat kedykoľvek.

autor
4. júl 2023

@xsimonkax ovulácia prebehla tento mesiac u mňa skôr . Neriadim sa podľa aplikácie. Ale aspoň podľa nej vidím ten rozhádzaný cyklus😪 minulý mesiac mi meškal menzes 6 dní a na siedmy až prišli, takže ovulácia tu mohla byť tiež o dosť posunutá. Preto sa pýtam na to niekoho kto ma skúsenosť s týmto sledovaním cyklu a či sa niekomu zadarilo. Mne sa to samozrejme tiež zdá skoro na prejavy ale keď som to pozrela na kalkulačke tak by vychádzal cca 4 týždeň tehotenstva a tam by už mohlo prísť aj k prejavom ako je bolesť bradaviek. Ale to sú iba dohady. Môže byť a nemusí. Uvidíme presne neskôr

animus
4. júl 2023

Dva krát som otehotnela pričom som mávala nepravidelný menzes. Prvé príznaky tehotenstva som začala mávať až okolo 12tt. U mňa bolo veľmi ťažké zistiť kedy ovulujem, najjednoduchšie bolo mať pravidelný sex (aspoň každý druhý, max tretí deň). Dokonca aj keď som bola na preventívke, plne som dojčila dcéru, nemala som cyklus, doktor podľa sona zhodnotil že vaječníky sú ešte neaktívne hneď nato po troch týždňoch som mala pozitívny test. Držím palce

autor
4. júl 2023

@animus ďakujem 🙂 no som zvedavá. Mňa len trápi tá bolesť bradaviek. Je to na nevydržanie občas.

animus
4. júl 2023

Prvý krát som ostala tehotná po cca roku snaženia, mávala som podobné príznaky, aj bolesti v podbrušku a podobne. Paradoxne keď som ostala naozaj tehotná, bolo to zo začiatku úplne bez príznakov. Už potom som to pripisovala mojej hlave, jednoducho som to tak veľmi chcela, že som si to vsugerovala.

autor
4. júl 2023

@animus veď áno občas sme nedočkavé. Ja moc nič neočakávam a tiež si myslím, že hormóny blbnú lebo zas tú bolesť si naozaj nepredstavujem a že riadne to bolí.

animus
4. júl 2023

Tak naozaj držím palce, úplne ťa chápem, tiež som si tým prešla 🙂 a je pravda, že nič nie je nemožné lebo ja som ani nečakala že niekedy budem mať deti, ja mám menzes nepravidelný celý život s pauzami aj tri mesiace.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre