Ahojte, zijem v zahranici, a lekari tu toho vela neriesia, kym nejde o zivot, tak predtym ako si zajdem k lekarovi, chcem sa spytat tu na fore, ci niekto tusi, kde by mohol byt problem, alebo ma podobnu skusenost. Citam uz dlhsie, ale kedze som nemala cim prispievat, iba som potichu sledovala pribehy inych.
Pred 5 mesiacmi som vysadila po 8 rokoch antikoncepciu. Zacala som sa 'sledovat' a zistila som podla prvych troch cyklov, ze su 33 dnove, ovulacia/hlien super, vsetko fungovalo ako ma. Tie prve tri mesiace sme sa chranili, kedze som si chcela telo vycistit (viem, ze lekari tvrdia, ze je to zbytocne, ale pre moj dobry pocit som to tak chcela). Tesila som sa z toho, ze telo sa bezproblemovo nastartovalo, a zacala som uzivat kyselinu listovu.
Takze po stvrtej menstruacii sme sa rozhodli, ze uz je ta spravna chvila, bez cakania okamzitych zazrakov, ani stresov, neponahlame sa, ale potesili by sme sa. No od poslednej menstruacie uplynulo 40 dni (moje prve tri cykly boli presne 33) a menstruacia nikde. Vcerajsi test prikladne negativny. Ovulacia bola 18 den cyklu (ako aj predtym) a odvtedy mam kazde dva-tri dni trosku tahaveho hlienu, ale zaroven obcasny pocit v podbrusku, ze menstruacia uz-uz pride, ale nic take sa nedeje- moze byt ze mam za jeden cyklus viacnasobnu ovulaciu a preto je menstruacia omeskana?
Ospravedlnujem sa za detaily, nemam sa tu s kym poradit, mozno su roznodnove cykly uplne normalne, a ja robim z komara slona?
Budem vdacna za kazdy poznatok 😉
@ukwife Ahoj, ja som po vysadení HAK mala prvých 6 mesiacov menštruáciu, ale potom mi asi 3-4 mesiace vôbec neprišla. Ja som to riešila s mojim gynekológom, bola som na niekoľkých vyvolávačkách aby mi vôbec menštruácia prišla a tiež mi doktor predpísal lieky aby sa mi to upravilo...ale to nemusí byť tvoj prípad, možno že si aj tehotná, ale otehotnela si neskôr a preto na teste nebolo nič...Ja by som ti poradila počkať ešte pár dní a zopakovať test, a ak bude opäť negatívny tak bude lepšie keď navštíviš lekára...
mam este otazku, snazila som sa googlovat, ale odpoved som nenasla- ak ma zena tahavy ovulacny hlien, je to dokaz toho, ze je urcite v ten mesiac plodna a moze otehotniet, alebo sa takyto hlien moze objavit a aj napriek tomu zena otehotniet (z roznych inych pricin) nemoze?
dakujem 😅
@ukwife tak to ti neviem povedať, ale podľa mňa sa asi neobjaví, pokiaľ žena nemá plodné dni (ovuláciu)...Kým som dojčila syna, tak som menštruáciu nemala, ale ovuláciu som mávala a viem to podľa toho, že sa mi každý mesiac objavoval hlien ako pri ovulácii a dokonca som aj otehotnela znova a to som cca 2,5 roka nemala menštruáciu....držím palce nech je to tehotenstvo 😉
@ukwife ahoj...ja ked som vysadila Hak mi 3 mes neprisla, potom prisla kazde 2mesiace....vysadila som ju v lete.
Moj doki chcel cakat kym sa cyklus sam upravi, kedze som ok aj ovulujem, ale ja som nechcela cakat tak som minuly mesiac dostala Duphaston.
Ak to neni tehu(dufam je) by som alebo cakala nech sa sama spusti alebo navstivila lekara...
Niekomu trva mesiace kym sa cyklus po vysadeni Hak upravi..
@lulu369 dakujem, a teeda, 2 a pol roka bez si neviem predstavit, ale zas ak to ovulaciu neovplyvnilo, tak to znie celkom prakticky 🙂 som zvedava, zas sa cely den citim ako by M uz uz prisla a nic- vcera sme oslavovali a som si dala aj pohar ceveneho a ani to nepomohlo....no som zvedava, inak sa coskoro objednam k lekarovi
@hennyinnsbruck dakujem, este chcem chvilu pockat a potom asi aj ja skocim k lekarovi- take cakanie, ked nevies, co sa vlastne deje, sa mi velmi nepaci 😉 rada som vzdy v obraze 🙂
drzim palce aj tebe, nech sa coskoro vsetko upravi a zadari sa
ak ti tehu test nič neukázal skús urobiť ovu test - okrem toho, že ukazuje ovuláciu tak ukazuje tehotenstvo skôr ako tehotenský test.
Ja po 2 rokoch brania HAK som ostala tehotná po 2 mesiacoch. A pred 4 rokmi som mala problém nedostala som a tak som bola po 2 týždňoch na vyvolávačke . A potom sa to zopakovalo ešte raz. Problém sa nezistil. Od vtedy som problém nemala
@beatricer dakujem, teda ovulacny test som este nikdy neskusala, zajtra kupim- a su k nemu vysvetlenia, kedyto ukazuje tehotenstvo, ked to je na ovulaciu?
ja som prave prve tri mesiace po HAK mala pauzu, teraz aj zacinam uvazovat, ze mozno sme nemali cakat, ale hned sa pustit do snazenia 😀
no uvidime 😉
Ahojte poradi mi niekto? 22.3 som mala s manželom sex na plno kedže den pred tym mi skončila MS no tyzden na to som prechladla a brala antibiotika no teraz som mala dostat 17.4.menštruaciu a zatial nič moze to byt antibiotikami? A kedy asi pridu?
@ukwife https://www.google.com/url?q=https://www.modryk... skús preštudovať tu
@ukwife poznam to, ked mi meskali som si asi 20testov robila,raz som mala falosneho ducha,to bolo teda..
Ak to tehu neni, je na tebe ci nechas tomu volny priebeh a pockas kym sa sama upravi-ak sa upravi alebo si das dopomoct liekmy..mne sa nechcelo cakat vecne a dufat ze sa telo same spamata...
co-to som za poslednych par dni precitala, a vyzera, ze modernou odpovedou na skoro vsetko je 'inofolic'...tu v UK po nom ani chyru-ani slychu, ale po Europe celkovo vyzera oblubeny....tak sa pozriem aj tym smerom; na jednej strane cakat roky sa mi nechce- nemam uz 20, ale ak sa da skusit troska 'prirodnejsie', dam sa na to......
tebe drzim palce tiez xxx
@ukwife ja som tiez skusila inofolic tu v rakusku som sa ani nepytala v lekarni ci ho maju,na svk som kupila.ja som ho brala len 1mes a nic.a lacny veru nieje
Ja od zaciatku chcela Duphaston,no lekar to chcel nechat na prirodu 😀 za pol roka som bola unho asi 4x ze ms nikde chiii...ked som sla k nemu naposledy mala som recept vystaveny 😀
Jasne skus mnohym babam pomohol... 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
nevie nikto poradit?