Nechránený styk cez ovuláciu

9. nov 2020

Ahojte, mam otázku na dievčata ktoré sa vyznajú. 3.11. mi skončila ms a odvtedy mam bolesti vaječníkov ako pri ovulácii ( aspoň si myslím ze to tak býva) , toe bolesti mam dodnes.. výtok mam číri, lepkavy ,aj dneska ešte.. no a podstatne je včera sme mali nechránený styk az do konca. Cize moja otázka je ci tieto bolesti co cítim su pravdepodobne ovulácne a je veľká možnosť otehotnenia ? Alebo ovulka prichádza neskôr po.ms?
Aleno uz je možné ze je po nej? Leboo ja mam pocit že ma takto podbruško bolieva cely cyklus, takže ani neviem kefy ide o ovuláciu.. sledujem to len skrz výtok,ten sa mení.. . A este pod otázka, otehotneli ste niektora aj mimo plodných dni?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. nov 2020

@bambulienka25 nie nepochopila ste ma, nepýtam sa ci som v tom. Pýtam sa ci tieto stavy bolesti ihneď po ms môže byt hned ovulka?. a ci je šanca ze ked mam teraz ten hlien lepkavy ci to je znak plodných dni? Či je šanca zeby z toho niečo mohlo byť. Viem ze oplodnenie ma dlhší priebeh

autor
9. nov 2020

@bambulienka25 ovulácia moze byt aj par dni pred ms? To je pre mna novinka, takže to je úplne individuálne zrejme..ja mám skôr pocit ze ju mam hned následne po ms..🙄

fokuska
9. nov 2020

1. Nie je mozne otehotniet mimo plodnych dni. Otehotniet sa da len vtedy ked je ovulacia a to su plodne dni.
Ale - je mozne ze si myslis, ze plodne dni mas v strede cyklu, alebo nie je to pravda, ovulacia prebehne inokedy (napriklad tesne pred menstruaciou) a zena otehotnie vtedy a mysli si, ze je to "mimo plodnych dni", lebo ved tie su urcite v strede cyklu.

2. ANO!!! Vzdy vzdy vzdy vzdy vzdy ked mas nechraneny styk, tak je moznost ze otehotnies. Prave preto, ze aj keby si mala cyklus ukazkovo pravidelny, tak sa moze stat, ze ovulacia prebehne inokedy (dokonca aj pocas menstruacie) a ty otehotnies.

autor
9. nov 2020

@fokuska ďakujem,takže ovulka môže byť u ženy každý mesiac inokedy? Ja som si vždy myslela ze tieto bolesti po ms ( mam to každý mesiac) budu ovulácia.. ale takto dlho by to asi netrvalo

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fokuska
9. nov 2020

Mozu byt vzdy rovnako, mozu byt vzdy inokedy, moze byt niekedy vynimka... to je vysoko individualne.
U teba to pokojne mozu byt ovulacne bolesti, ale to ti takto na fore nikto nepotvrdi. Ak si chces byt istejsia, tak skus si robit ovulacne testy (aj ked tie nie su az take spolalive u kazdeho) alebo si meraj bazalnu teplotu - to ti graf krasne ukaze kedy bola ovulacia.
Alebo este popros gynekologa nech ti urobi folikulometriu - ak pojdes 2-3 mesiace po sebe, tak uvidis ci stale vychadza rovnako, ci je to vzdy inokedy.
Ak chces otehotniet, tak ti to moze pomoct zorientovat sa, aj naopak nechces, tak sa chran bez ohladu na to kedy mas ovulaciu.

autor
9. nov 2020

Ďakujem za užitočné info,.. to meranie BT uz som premýšľala.. ale absolútne nemám poňatia ako s sa to robí 😀 musim si to pozrieť.. no, tak uvidím co za udeje koncom mesiaca.. len nechr.styk sme mali teraz prvý krát,bola by asi sakra nahoda keby to vyjde.. 😁

zuzana111984
9. nov 2020

Nezáleží, kedy ms skončila, ale kedy začala a aký dlhý je cyklus, podľa toho by si si mohla eventuálne vyrátať ovuláciu, ale presne to budeš vedieť až po dôkladnom odsledovaní (testy, teplota...) Hlien je indikátorom začínajúcej ovu, ale nemusí byť presný, mne hlien začne na 10DC a ovu až 14DC (podľa testov a bolesti to viem). Veď si skoč kúpiť ovu testy, predpokladám, že môžeš byť 11 - 12DC, ešte nie je tak neskoro testovať.

zuzana111984
9. nov 2020

Inak ovulácia môže byť každý mesiac iný deň, ale skôr v okruhu pár dní, nie že jeden mesiac je pár dní po ms a ďalší pár dní pred ms, to je skor rarita, ak by to tak nejaká žena mala.

fokuska
9. nov 2020

Meranie BT nie je ziadna veda :D Kupis si teplomer digitalny ktory ukazuje vysledok na 2 desatinne miesta - maju aj v online lekarnach, na alze alebo mall - aj sa to vola bazalany teplomer.
Kazde rano hned po prebudeni v tom istom case (bez toho aby si vstala) si odmerias teplotu. Cize teplomer pripraveny na nocnom stoliku, budik vzdy na rovnaku hodinu, zobudis sa, vezmes teplomer - odmerias teplotu a zaznacis si do aplikacie, potom uz mozes vstat, alebo zaspis naspat (napr cez vikend). Najpresnejsie to mas ked merias priamo dole, ale niekto meria aj v ustach. Je to bazalna teplota, cize sa musi merat v nejakej dutine (teda bud v ustach, v posve alebo v konecniku). Mala by si mat neprerusovany spanok bez vstavania, ale ja sa v noci niekedy zobudim a idem sa napit a na wc a potom naspat zaspim a neskreslilo mi to teplotu.
Aplikacia ti z nameranych teplot vytvori graf a spatne ti vyznaci aj ovulaciu (vtedy teplota prudsie klesne a den po ovulacii prudko stupne a poovulacne teploty sa uz drzia vyssie ak tie pred). Po par mesiacoch uz spoznas nejaky svoj "vzor", cize uz budes vediet aj vopred povedat kedy sa blizi ovulacia.

zuzana111984
9. nov 2020

@fokuska no podľa mňa je BT riadna veda, už len vstávať na budík 😅 a moje dieťa by bolo schopné mi vytrhnúť ten teplomer, že ideme sa hrať na doktorku a začať mi ho pchať do úst 🤦‍♀️ (nevymýšľam si, pred pár dňami mi to urobila s tým hracím)
K tým ovu testom, napr. mne ukazujú správne, tak mne sa to zdá byť jednoduchšie.

fokuska
9. nov 2020

@zuzana111984 Ked sa mozes spolahnut na testy, tak to je super. Mne tiez ukazuju dobre, ale mam kamosky, co ich maju stale negativne, lebo su zvyknute vela pit a nevedia si to ustrazit aby pred tym nepili a nesli na wc, nech ma moc dostatocnu koncentraciu.

S BT je uz asi ine ked deti mas a nemaju este taky rezim, ale budia sa v noci aj rano stale inak. Ale inak nevidim vedu vtom mat nastaveny budik kazde rano - ved aj do prace vstavam v rovnaky cas a mam budik :D cize rovnaky princip. A je to 30 sekund - vypnem budik, supnem teplomer, zapipa, pozriem teplotu, zapisem do mobilu a fungujem dalej.

Mozes si dat budik len jemnym vibrovanim napr. na smart hodinky na ruke, vtey sa na to zobudis len ty, teplomer mat v zasuvke v nocnom stoliku, len po neho siahnes, supnem ruku pod paplon a nikto ani nemusi vediet ;)

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzana111984
9. nov 2020

@fokuska 😆 pekne povedané, som momentálne na RD, budík je môj nepriateľ, zatiaľ sa testujem len dva mesiace, ak sa nebude dlhšie dariť, skúsim tu BT, nech neskrachujem 😅, konečne som z tvojho popisu pochopila ako to funguje, pekne zrozumiteľne si to napísala 👏

fokuska
9. nov 2020

@zuzana111984 Tak to som rada ze som dobre vysvetlila 🙂 ja pracujem, cize fungujem v "normalnom" rezime s budikom :D

any_soj
11. nov 2020

Ak sa chces vyznať vo svojej plodnosti, skús symptotermalnu metódu, stránka lpp.sk (liga pár páru), kurzy sú zadarmo. Nie je pravda, že ovulácia môže byť 5 dní pred ms. Rozdielnu dĺžku cyklu spôsobuje to, že telo rôzne dlho čaká, kým spustí ovulaciu. Ale čas po ovu do ms je štandardný, tuším 10-14 dní.

fokuska
11. nov 2020

@any_soj Symptotermalna metoda pracuje s tym, ze lutealna faza ma vzdy presne rovnaku dlzku. Ale to nie je vzdy pravda. Nie je pravda co tvrdis ty - je mozne mat ovulaciu 5 dni pred MS. Vzdy sa najdu vynimky, aj v zenskom cykle.

autor
12. nov 2020

@any_soj ahoj, ďakujem za typ, pozriem to.. ja di myslím ze ovulka bola vtedy ako som opisovala,lebo uz pár dni je mi ok,nic neboli, vytok začína byt klasický do žlta ( predtým bol priehľadný a lepkavy) .. takže je asi veľká šanca ze mohlo dôjsť vtedy k oplodneniu.. no uvidim.bol by zázrak ak by to vyšlo takto na prvu šupu.

matusk693
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. nov 2021

Ahojteeee, haha moja diskusia, smejem sa teraz na tom,lebo to dopadli tak ,ze to vyšlo naozaj na prvu šupu a uz mame krasne 3.mesacne babo doma 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre