Nechránený pohlavný styk 4 dni po menštruácii. Som tehotná?

sjuu1998
15. sep 2023

Dobrý deň dievčatá. Chcem sa poradiť, predtým, než pôjdem k lekárovi. S partnerom sme mali nechránený pohlavný styk 4 dni po menštruácii. Podľa kalendára som plodné dní nemala, ale už som sa tu dočítala, že plodné dní u ženy nie sú každý mesiac v tom istom čase. ( týždeň po menštruácii) keď som ráno vstala, bolelo ma v podbrušku, pripisovala som to možnej prichádzajúcej ovulácii no boli ma to dakto dodnes. Dnes sú tomu 2 týždne a stále mam pocit ako keby svalovice v dolnej časti brucha. Bolia ma aj kríže. O veľmi častom močení ani nehovorím. Napijem sa deco vody a hneď musím utekať na záchod. O dieťa sme sa nesnažili a priateľ tvrdí, že určite si dával pozor ale človek nikdy nevie. Som v zahraničí takže s gynekológom to je trochu komplikovane, ale určite tam zájdem, ak to neprejde. Test som si robila dnes ráno, je negatívny. Ale čítala som tiež, że je to skoro. Môžte mi povedať, čo by to mohlo byt okrem tehotenstva? Som dosť nepokojná 😞

basska_b
15. sep 2023

Inak to moze byt aj zapal mocovych ciest. Moja teta prave teraz mala a mala bolesti krizov. Na indikaciu tehotenstva je este pomerne skoro.

biankaaaa
15. sep 2023

Tiež si myslím že to môžu byť skôr močové cesty

anjelicek26
15. sep 2023

Zapal mocovych ciest... v lekarni kup pruzky na moc a uvidis...

sjuu1998
autor
15. sep 2023

@basska_b
@biankaaaa
@anjelicek26
Vďaka Za odpoveď.

časté nutkanie na močenie a následne vymočenie len malého množstva moču,

Pálenie, rezanie či bolesť pri močení,

krv v moči (moč môže byť ružovkastý či priamo červený).

Toto som našla ako príznaky zápalu moc. Ciest ja nic z toho nemám 🤷🏾‍♀️

anjelicek26
15. sep 2023

@sjuu1998

bolia ta krize - vystupany zapal az do obliciek
caste mocenie aj po malom mnozstve
tlaky a neprijemny pocit v dolnej casti brucha

Ano aj toto su priznaky zapalu mocovych ciest, len sa to este rozbieha... ked to budes dalej ignorovat, dostaneme sa level dva, to je to, co pises vyssie... tak rozbehnuty zapal sa riesi dlhsie, horsie a casto sa stava chronickym... urcite kup tie pruzky, stoja 4e balenie...

basska_b
15. sep 2023

Ano, palenie a rezanie a male mnozstva mocu su vtedy, ked mas chyteny spodok tych ciest (napr.zanesena bakteria odspodu) a toto vyzera na nachladnutie, prievan az na oblicky. Neofuklo ti to, nesedela si na studenom?

nevenka
15. sep 2023

@sjuu1998 co uz Ti posali vyssie...
Ale. Kolko dnovy mavas cyklus? A MS kolko trva? Lebo prave PO menstruacii je najvyssia sanca byt tehotna. Ak mas 28 dnovy cyklus, MS 5 dni, plus 4 dni po nej sex, to mas 9DC a spermie dokazu prezit aj 4-5 dni, tak to akurat preziju do ovulacie. Nam naposledy prezili 4-5 dni tiez a mame z toho babo. Test si najskor treba spravit 14 dni po sexe. Ale teda u nas z "davania si pozor" nikdy nic nebolo, aj ked sme to robili v case ovulacie, len z naozaj nechraneneho, ked slo vsetko dnu.
Ja mavam po 4.porode take pichanie, tahanie, pred ovu, cez nu, pinej. Neviem, co to. Ale zapal mocaku nemam, ani caste cikanie.

sjuu1998
autor
15. sep 2023

@anjelicek26 ďakujem. Dnes po práci určite kúpim. Môže byť tento zápal aj po sexe? Pretože predtým mi fakt nič nebolo. Až vlastne na druhý deň po to začalo 🙈😞

sjuu1998
autor
15. sep 2023

@nevenka ahoj. Mám približne 32 dňový cyklus a menštruáciu cca 5dni

nevenka
15. sep 2023

@sjuu1998 tak to je este relativne v pohode, ale cert nikdy nespi. Ja som mavala cykly 33-38 dni, odsledovanu ovu takmer vzdy, skor ako 17-ty den neprisla. A raz sme to riskli na 10-ty den a do 15-teho kedy bola ovulacia spermie vydrzali. Posunula sa mi na skor. A bolo. Teda je, 8 mesacne dievcatko. Ale to bol sex uplne naplno.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre