Ahojte ženy.. potrebujem sa vyrozprávať, zúfalo. Nezvládam svoju situáciu
Mám 22 rokov, konečne môj život nabral zmysel, zistila som akym smerom chcem ísť, na akú VŠ, našla si úžasnú prácu, ktorá je hádam ako zo sna. Mám radosť z každého dňa, začala som byt optimistická, skratka všetko sa konečne zlepšilo.
Problém je v tom, že mi tento mesiac neprišla menstruacia. Môj pravidelný cyklus sa za posledné mesiace rozhadzal, mávala som ho 14 až 28 dňový, neviem či som vôbec mávala ovulaciu keďže som nemala žiadne príznaky a to u mňa boli vždy veľmi citeľne - viditeľne.
Tento mesiac ani neviem kedy som ju mala, 14ty deň cyklu som mala ružové spinenie - deň po tom prerušovanú suloz. Následne styk už len s prezervatívom. 24ty deň cyklu sme mali znova prerušovaný - medzi dvoma prerušovanými som mala hustý biely výtok ( ako ten neplodný ) následne 25 deň cyklu sa mi začal hlien ťahavý - kvalita vaječného bielka. Menzes mi teda neprišiel, v deň keď mal prísť sa mi objavil zápal obličiek. Bojím sa urobiť si test. deti rada nemám, nechcem mať, preto som začala brat HAK, len chvíľu trvalo kým sa lekárka rozhodla ktorú verziu mi predpise ..
Mám strašný strach, som si vedomá, že som urobila chybu, za tie 2 nechránené styky, čo viem s istotou je, že priateľ ejakuloval mimo mňa, vyťahovali sme oveľa skôr až trebalo dorábať rukou.. prosím, čo mám robiť ?
Cakat, urob si test a uvidis no. Potom je uz rozhodnutie na tebe. Ja deti mam, ale uz nikdy ziadne dalsie, mne staci a tak som urobila krok k tomu. Mam mirenu teliesko uz mesiac a uz sa nebojim. S hak tabletkami som sa bala ze co ak zabudnem atak
Hlavne klud, nepanikar... Sprav si najprv tehu test a ak sa ti tehotenstvo potvrdi az potom rozmyslaj ako dalej.
Sprav si test. Podľa mňa tehotná pravdeppdobne nebudeš, ale do budúcna lepšiu ochranu.
Nerozumiem, ak si začala brať HAK tak čoho sa bojíš?
nemyslim ze si tehotna ak to bolo tak ako opisujes...my tak s priatelom fungujeme uz 5 rokov a nikdy sa nam nepodarilo takto otehotniet...(aj ked my by sme sa potesili keby sa stala aj ta "nehoda" ) ale nikdy sa pri prerusovanom styku nestala... 😉
@lucia7933 to, ze sa tebe nestalo, ze si otehotnela, neznamena, ze je to 100% u vsetkych. Ja som mala diafragmu a vedla mna sedi uz skoro 1,5 rocna nehoda a kamoska ma o 2 tyzdne starsiu kvapocku lasky...
Zalezi, ze ci sa nejaka kvapocka zatulala alebo nie.. ale uplne ta chapem...
@guiseppinka tak jasne ze to neni bezpecna metoda :D a je tam pomerne velka sanca na tehotenstvo 🙂 ja len pisem moju skusenost ...jasne keby som to dietatko v ziadnom pripade nechcela tak takto sex urcite nepraktizujem
Zapal mohol pokojne posunut cyklus a aj sama pises ze si ho mala rozhadzany, skus sa neplasit chod si najprv kupit test a potom budes mudrejsia. Tak ako baby vyssie pisu pravdepodobne tehotna asi nebudes ale bez testu alebo vysetrenia sa nepohnes.
Berieš antikoncepciu, priateľ ejakuloval mimo, tak prečo myslíš, že si tehotná? Cyklus ti môže meškať aj kvôli zápalu, nie každé meškanie je automaticky tehotenstvo
A hlavne prečo si si neurobila test, len najprv v panike píšeš na MK?
@jaskolka bojím sa spraviť si test. Bojím sa pozitivity, ja sa potom hádam zosypem..
Mne to skor vyzera na nejaku cystu ako tehu. Takze sprav test a zbehni na gyndu. Alebo rovno ku gyn, mne ked toto spravil cyklus zistil endometriozu a cystu k tomu. Kamosky dve dopadli rovnako. Vsetky sme isli pekne pod noz.
Tak sa nesyp, hybaj urobit test, a potom sa zariad. Menzes moze meskat pre xy dovodov, si dospela zena, tak sa vzchop, preboha. Sypat sa mozes potom.
Pravdepodobne neprisiel menzes kvoli tomu zápalu.
? To ma akú logiku? Ak tehotná nie si, tak bude negatívny.
A ak si tehotná, tak sa to raz aj tak dozvieš a co potom? Hodíš sa pod vlak? Alebo budeš v tej štatistike , že "preboha, ja som vôbec netušila, že som tehotná a odrazu bum, začala som rodiť?"
Si dospelá, tak skus sa tak aj správať. Už nič na ničom nezmeníš, aj keď podla mňa na 99%tehotná nie si
Podla toho co pises je hned niekolko dovodov preco ti MS neprisla a nemusi to byt vobec tehotenstvo...nestresuj.. urob si test a hotovo. Cim neskor ho spravis,tym menej moznosti ako tu situaciu vyriesit.
Je jedno či sa bojíš. Fakt už nezmeníš. Akurát oddialuješ zistenie a zbytočne sa trápiš. Sprav si test a uvidíš. Ver, že viem o čom hovorím. Par krát som sa aj ja triasla 😀.
Prepac, ale nerozumiem... Beries HAK? Ak ano, tak by si tehu nemala byt. Ms ti mohla vynechat kvoli zapalu... To sa stava často. Ale radsej si hned urob test, aby si bola kludna. Aspon budes hned vediet na com si.
Inak nebola tu asi pred mesiacom takmer rovnaka tema? Ze sa tam mlada baba opusta, ze je mozno v tom ale test ani za svet? 🤔
@kitycat to netuším úprimne. Síce tu profil mám ale nechodím sem vôbec
Máte pravdu. Test urobiť musím. Ale potrebovala som trocha podpory v tom.. je to pre mňa náročná situácia
Keď nechcem otehotnieť, tak nesexujem bez ochrany. Veľmi jednoduché riešenie. A nie, prerušovaný sex nieje ochrana. Nikdy nevieš kedy aká kvapka unikne.
Sprav si test a keď nechceš dieťa, tak rozmýšlaj tým, čo máš v hlave a nie tým, čo máš tam dole.
Autorka zacala si brat HAK az po tych nechranenych stykoch? Ci pred?
@nafka0483 až po.. bola som na vyšetreniach u gynekológa a ten mi ju nasadil, xe keď sa mi spustí menzes tak si ju mám dať. Keďže menzes mi vždy začne že 2 dni spinenie a potom sa spustí tak som si aj dala ( 2 dni meškalo spinenie) ale menzes sa už nespustil - len spinenie slablo až zmilov
bež na gyndu, aby to nebolo božechráň niečo horšie než tehotenstvo
aj keby ti nič nenájdu, aspoň budeš kľudná
@aurina
@sasitimi17 ďakujem 🙏🏻 Podbruško ma úprimne boli, ale to z tých obličiek.. ono boli hádam všetko .. a prsia mám úplne ok, ako vždy, mäkké a nebolia.
Zbytočne sa stresujes 😉 nechápem. Veď začnem stresovať až keď sa niečo stane reálne, nie? Načo si
toto robíš? Zbytočná energia… čím skôr spravíš test, tým skôr môžeš byt kludna. Veď je to 50:50. Prečo keď máš rovnaku šancu nebyť tehotná a byt ok v tom svojom super živote, si si vybrala tých druhých 50%? 😊
Keby si aj bola tehotná, život ti môže ostať rovnako krásny, len iný. Všetky tie sny stále môžeš splniť, času máš habadej. Dieťa neznamená koniec žitia 🙂
Nie, nie ste tehotná.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Mas dve moznosti:
1) hodit sa o zem
2) spravit si test