Musí byť na začiatku tehotenstva zvýšená sliznica maternice?

12. jan 2023

Baby, musí byť na začiatku tehotenstva zvýšená sliznica maternice? Pokiaľ bude nízka, je to problém?

autor
12. jan 2023

@stellarstar dakujem 🙂 už som sa občas dočítala že niektoré ženy otehotneli aj pri takom probléme. Zaujímalo ma skôr, že ak gynekológ na sone uvidí len nízku výstelku maternice tak či tak to tehotenstvo môže byť

stellarstar
12. jan 2023

Tak si sa mala tak pytat, nie keďže na TT je potrebná zvýšená sliznica

zabka000
12. jan 2023

Ahoj, ja som bola pravidelne sledovaná a kvôli nízkej sliznici sme tomu nedávali nádej. Totiž mám za sebou štyri kyretáže kvôli zamlčaným potratom v 1. trimestri a tak na to doplatila maternica....Pri sliznici 5 mm som otehotnela. Doktorka povedala, že to mám pokladať za zázrak 🙂 Som v 22. týždni, ešte nič nie je isté, ale toto je po tých potratoch pre mňa nádej, že možno miminko donosím. Držím Ti palce z celého srdca!

zorkahorka
12. jan 2023

Tiež sa mi po kyretazi poskodila sliznica a po vklade mi dr (po 14 dnich uhniezdovanua) na sone povedal, ze sliznica je nizko a vidim to skor na neuspech. Ale ze vsetko ukaze krv a podla nej som tehotna bola. Vraj uz take prípady s nizkou sliznicou a tehotenstvom mal

autor
13. jan 2023

@zabka000 ďakujem za odpoveď. Ja sa ešte len chystam to riešiť. Keďže môj Menzes trvá vždy len 2 dní aj to takmer vôbec nekrvacam. Tak snáď sa to dá nejako poriešiť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre