Musí byť na začiatku tehotenstva pozitívny ovu test?

28. mar 2021

Ahoj , musí byť na začiatku tehotenstva aj ovu test pozitívny? Alebo nemusí ?

diaalex
28. mar 2021

Nemá to žiaden súvis, na tehu sa robi tehu test nie ovulačný

autor
28. mar 2021

@diaalex aha lebo všade čítam že baby majú aj ovu pozitívny no mne nevyšiel pozitívny , ale tehotenský áno

sisabe
28. mar 2021

Keď si tehotná tak si robíš tehotensky test ,nie ovu ten v tomto prípade nemá žiadnu výpovednú hodnotu.

michaela789
28. mar 2021

Na začiatku tehotenstva je vraj aj ovulacny pozitivny... VRAJ. Takže tehotenstvo vždy radšej testovať tak alo sa má - tehotenským testom.

brigitka_12
28. mar 2021

Ja som to skúšala iba tak zo srandy či bude pozitívny aj ovu test a bol pri oboch tehotenstvach dokonca lepšie ukázal ako tehotensky.

veronice
28. mar 2021

Tehotensky test meria hladinu hormonu HCG, ovulacny hladinu luteinizacneho hormonu. Takze kazdy je iny. Preto ak chces vediet ci mas ovulaciu, pouzi ovulacny. Ak chces vediet ci si tehotna, pouzi tehotensky. Robit si oba testy v jeden den naozaj nema zmysel...... A uz vobec nema zmysel robit ovulacny test ak ti vysiel tehotensky pozitivne.

veronika_x
31. mar 2021

Ahojte. Ako pisete, urcite ako indikator tehotenstva neplati vzdy pozitivny ovulacny test. Ale u mna napriklad to tak bolo, ze mi zacal ovulacny test pred MS opat silniet, a 4 dni pred MS bol ovulacny test silne pozitivny a tehotensky slabsie 🙂 Tak pre zaujimavost posielam foto.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre