Ahojte stretla sa s tym uz niektora? Som rok po porode, kojila som iba 6 mesiacov takze uz davno mam ms. Nikdy som ju nemala pravidelnu no toto je uz divne. S muzom sme mali sex pocas ms na plno a od vtedy mi ms neprisla. Dnes meska 13 dni avsak test je negativny stale. Dnes rano som bola u doktora a ten mi tehotenstvo nepotvrdil ale ani nevyvratil. Povedal ze nieco sa chysta bud ms alebo tehotenstvo. Ma s tym niekto podobnu skusenost? Diki
Lekar Vam nezobral krv?
@tumira možno tu vyzniem hlupo ale úprimne ja nemám o ovulácii ani šajny. Absolútne nechápem čo to znamená že sa mi možno posunula, je to zle? Dobre? Môžem byt teda tehotná? Nikdy som neriešila plodne a neplodné dni. Jednoducho sme mali pól roka sex, nedarilo sa a tak som napísala Jonasovi ktorý mi vypočítal dni kedy, máme mat a otehotnela som. Už počkám do budúceho týždňa a uvidim.
@biba28 vidíš možno netrebalo písať Jonášovi ale pozisťovať si niečo o ovulácii. Ovulácia je vlastne uvoľnenie dozretého vajíčka z vajcovodu. Trvá asi 24hodín a len počas ovulácie je možnosť aby bolo vajíčko oplodnené spermiami. Nakoľko však spermie dokážu prežiť aj 2-3 dni tak sa možnosť otehotnieť predlžuje na viac ako 24hodín. Ovulácia prebieha priblížme v strede menštruačného cyklu (takže ak má 28dňový tak na 14ty deň). Ak máš ale cyklus nepravidelný nevieš kedy ani ovuluješ a teda môže byť problém s otehotnením. To že sa ovulácia posunula nie je ani zlé ani dobré skrátka sa tak stalo a teda sa posúva aj menštruácia. Ale ako vravím ak sa žena snaží otehotnieť je lepšie mať cyklus pravidelný aby vždy vedela kedy je najlepšie sa snažiť.☺️
@biba28 a teda ešte odpoveď na otázku... ak ste sa naplno snažili a ovulovala si vtedy (čo teda už teraz nezistíme) je možné že si otehotnela. Niektoré ženy dokonca otehotneli aj počas toho keď mali menštruáciu (to môže byť zase v takom prípade že ovulácia nastala skôr napríklad na 2deň po menštruácii a ako píšem tak niektoré spermie prežili a počkali si na uvoľnené vajíčko) ☺️☺️
@marylon no v mojom prípade toto ide úplne mimo mna :/ od 13 rokov mám menštruáciu nepravidelnú. Nikdy mi neprišli na čas a meškali vždy najviac týždeň. Takze preto som to ani neriešila. Vždy hovorili, že keď má žena nepravidlu ms tak je ťažké otehotnieť preto som neriešila nejakú ovulácii a plodne dni. Len teraz mi to prišli naozaj cudne keďže meškali mi aj predtým týždeň a keď prišli tak sme mali sex naplno počas ms. A odvtedy mi neprišli. Ale ďakujem za info ;) ospravedlňujem sa že to neviem a musím vyzerať hlupo ale hold nejako má to nezaujímalo. Ďakujem za vysvetlenie v klude a že má nesudis 🙂
@biba28 ahoj ja to iste uz 6 den, to co je?!?🤒
@barborkakr Ja akurat citam tu spravu a zabudla som napisat ze mam zvacsenu sliznicu nepovedal 😔
to mi povedal*
@biba28 ja ak do tyzdna stvrtku nedostanem oojdem k lekarke, zevraj sa mohla ovu posunut co sa mi ssi 1x v zivote stat😊
@barborkakr Ja to necham asi az na buduci tyzden uvidim 🙂 A testy mas negativne?
@biba28 aj vcera aj dnes rano neg
@barborkakr Ja to iste :/ neviem co si mam otom mysliet
@biba28 podla mna ja bud prechod😂😂alebo posunute vsetko aj ked nikdy sa mi to nestalo, volala som lekarke o tyzden stvrtok mam prist ak nic
@biba28 po ovulácii nastáva tzv. lutealna fáza... v tejto fáze sa zväčšuje sliznica maternice a čaká na oplodnené vajíčko ktoré sa v nej uhniezďuje.... ak vajíčko oplodnené nebolo začne sa sliznica olupovať a odchádza z maternice spolu s krvou čiže nastáva menštruácia. Keďže máš zväčšenú sliznicu tak ovulácia teda už prebehla a musíš už len počkať na výsledok (teda či bolo vajíčko oplodnené a uhniezdi sa alebo ak nebude nastane menštruácia)☺️
@marylon vies mi vysvetlit ten vyse tyzdnovy posun ovu a nasledne aj m? v zivote sa mi to nestalo..
@barborkakr príčiny môžu byť rôzne.... nachladenie, stres, zmena prostredia (niektorým ženám sa posunie ovulácia keď idú na dovolenku napríklad)☺️Takže ťažko určiť príčinu takto cez internet...
@marylon este ma napadlo nemoze tym ze kojim ukazovat klamlive hcg?
@barborkakr nie☺️
@barborkakr kamarátka kojila, prvá ms jej prišla, potom meškala tyzden, spravila si test, bol negatívny... tak čakala a o 2 týždne na prvý si spravila další a ten už bol pozitívny 🙂 lekár jej nevedel povedať kedy otehotnela, proste mala 2 týždňovú “medzeru” a lekár jej len podľa veľkosti bábätka určil termin pôrodu 🙂 teraz ma doma krásneho synčeka 🙂
@diaalex ja som hned po sestonedeli dva tyzdne dostala menzes odvtedy pravidelne plus minus dva dni, toto nechapem fakt..
Tak a prisla MS. Normalne ma to sklamalo 😀 Mame doma rocneho chlapca a chceli sme ešte počkať aspon do buduceho roka ale už sme s mužom boli pripravení že som a rano som dostala 😀 neva od teraz začiname😈
@biba28 ak Vám teda možem poradiť skúste si pozrieť niečo o ovulácii a “plodnom hlinené” krásne sa podľa toho dá odsledovať kedy žena ovuluje... prípadne sa poradiť s gynekológom aby Vám nasadil lieky na úpravu cyklu a pôjde to oveľa ľahšie. Držím prsty aby sa čím skôr podarilo ☺️😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@biba28 Mohla si mat posunutu ovulaciu a kludne mozes byt aj tehotna. Ved uvidis, bud pride mrcha alebo budes tehotna. 🙂