Možné tehotenstvo verzus planý poplach

amalka147
25. nov 2020

Ahojte baby, mala by som len otázku. S manželom sa už pokúšame o bábo. Skúsili sme to asi cca 5-6 dní pred očakávanou menštruáciou. Tie mi prišli, ale 2 dni meškali, ale asi kvôli stresom v práci. Ubehli 2 týždne a ja mám divné pocity v podbrušku, 2 dni ma bolia kríže, je mi aj sem tam mdlo. Urobila som si test a ten bol negatívny, ale to som ho robila večer okolo 8smej. Mám ešte počkať týždeň- 2?

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
snazilka_bio_mamka
25. nov 2020

mala si MS,test je negatívny a si v strede cyklu. 🌷Ovulácia🌷

amalka147
autor
25. nov 2020

@snazilka_bio_mamka ale tak mi nebolo nikdy pri ovulácii. Vôbec už asi týždeň mi je čudne. Kríže 2 dni už bolia, je mi mdlo, sem tam zle na žalúdku hlavne v noci a aj ráno ...

sense
25. nov 2020

Ani mne nebyvalo zle pri ovuláciu kým to zrazu jeden cyklus tak nebolo... Ak bol test negatívny tak to pravdepodobne tehu nebude... Ale kľudne počkaj ci ti ďalšia ms príde a keď nie s práv test znova... A ak máš pravidelný cyklus tak pri snažení 5 dní do MS je pravdepodobnosť tehu veľmi mala

amalka147
autor
25. nov 2020

@sense Ďakujem 🙂

snazilka_bio_mamka
25. nov 2020

@amalka147 ani mne nebyvalo zle pri ovulacii. Ani som netušila kedy ju mám. Odkedy som dovŕšila 30ku viem presne kedy mam ovulaciu. Výtok, bolesti, zle mi je, spočiatku som bola zakaždým vyplašená, co mi je, počase som zistila ze ovulujem,

amalka147
autor
25. nov 2020

@snazilka_bio_mamka ja keď mám ovulu tak ma max bolí iba v podbrušku na jednej strane, ale toto je celkom iné. No nič, počkáme 🙂

littlefiona
25. nov 2020

@amalka147 ahoj, ja napríklad presne viem, kedy mám ovuláciu, lebo to mám také bolesti, že mi až do konečníka vystrelujú a pri menzese nemám žiadne bolesti. Takže je pravdepodobné, že ovuluješ, šup s manželom na to😉

amalka147
autor
25. nov 2020

@littlefiona :D vďaka..:D

any_soj
25. nov 2020

@amalka147 na toto sa síce nepytas, ale možno sa ti zíde info - skúšať otehotnieť 5-6 dní pred menštruáciou nemá zmysel. Teda takto - aj ak máš úplne pravidelný cyklus, ovulácia môže byť v rámci neho vždy v iný deň, nejakých 10-14 dní pred menštruáciou. (Tento čas je stabilný, v dlhých aj krátkych cykloch - rozdiel je v tom, ako dlho po menštruácii telo čaká, kým spustí proces ovulácie). Ak by si náhodou mala ovulaciu 5-6 dní pred MS, znamenalo by to extrémne krátku lutealnu fázu, čiže veľmi málo potrebných hormónov - tak krátka lutealna fáza (ak je vôbec 5 dňová možná, dosť pochybujem) znamená, že ak by aj k počatiu došlo, telo nestihne dostať signál že je tehotné a menštruácia vyplaví aj počaté babčo. V tom prípade by si si hneď po ovu musela dávať progesterón, ktorý by oneskoril menstruaciu dosť na to, aby malo embryo šancu sa zahniezdit a dať telu signál že "stop menštruácii". Inak napríklad moja mama mala pomerne silné krvácanie pri zahniezdovani, takže myslela že má menštruáciu, hoci už bola tehotná. Čiže čisto teoreticky - píšeš, že máš v práci stresy a asi si si nijako nesledovala, kedy ovulácia prebehla (pre mňa je najjednoduchšie riešiť to meraním teploty, tam je to úplne jednoznačne, že bola) - čiže je teoreticky možné, že si mala ten mesiac oneskorenú ovulaciu (zo stresu telo presne to môže robiť - spustí ju neskôr) a že krvácanie bolo nie ms ale zahniezdovanie (to samozrejme platí len o nejakom nie veľmi masívnom krvácaní).

amalka147
autor
25. nov 2020

@any_soj podľa iného kalendára na HIPP bio by sedelo že mám dnes ovulu lebo mám silne bolesti v krížoch... Taze to pripisujem tomu ..

milka1988
25. nov 2020

@amalka147 telo sa ti bude stále meniť. Ja som nikdy nepociťovala ovuláciu. Teraz sa pridali aj nevoľnosti, zvracanie, únava, bolesť hlavy, nechutenstvo...
A hlavne sa vykašli na nejaké kalendáre. Oni nemajú šajnu kedy budeš mať ovulaciu. Radšej si meraj buď bazalku alebo testuj to ti skôr napovie kedy máš ovulaciu než tie internetové kalendáre. Aj mne ukazovali na Záhorí úplne inak než skutočne mám ..

amalka147
autor
26. nov 2020

@milka1988 dnes sa cítim fit takže asi to bola predsa len ovula

milka1988
26. nov 2020

@amalka147 a snažili ste sa? 🙂

amalka147
autor
26. nov 2020

@milka1988 nevydalo práve v ten deň 😃😃 manžel ráno o pol 5 vstával do práce. Nevadí. Skúšali sme počas celého plodného obdobia tak uvidíme

milka1988
26. nov 2020

@amalka147 tak drzim palce 🙂 ja som podla testov mala pozitivny tak sme sa snazili ale uvidime no co z toho bude 🙂

amalka147
autor
26. nov 2020

@milka1988 uvidíme ☺️ manžel by sa veľmi potešil

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viikkki
27. nov 2020

Toto sú tie stavy keď sa par pokúša o bábätko a potom prichádza namylsanie si príznakov... Pravdepodobne máš teraz ovulácia tak šup snažiť sa a o 2 týždne urobiť test 🍀

amalka147
autor
27. nov 2020

@taskataska chorobné sledovanie by som to nenazval, lebo som sa v živote nesledovala. Len mi to prišlo divné lebo mi 3 týždne nič nebolo a zrazu veľmi divné stavy ktoré som.za 15 rokov nepociťovala ani raz... A nestresujem.. len som sa slušne spýtala..

any_soj
28. nov 2020

@amalka147 len ovulácia sa neriadi kalendárom, každý cyklus je úplne iný, dokonca aj u tej istej ženy, aj ak je rovnako dlhý, môže byť posun pár dní 🙂

amalka147
autor
28. nov 2020

@any_soj to je jedno.. Tehotenstvo to bohužiaľ nebolo čize ešte neprišiel asi ten čas. Nič ideme ďalej 🙂

18editka18
8. dec 2020

Ahojte . Myslíte si že mozem byť tehotná aj keď test mám negatívny ? Dneska som si ho robila ale nebol ranný prvý moc . Ms mi mešká 1 deň a príznaky mám také že má bolia príšerné prsia , pod bruškom má trošku bolelo včera aj pred večerom a dneska mám iba takú tahavu bolesť a tak zvláštne má stekli v maternici, ani neviem ako to mám opísať . Aj kríže má bolia a je mi od žalúdku zle ale nevracam. Ďakujem za každú radu .

sense
8. dec 2020

@18editka18 vyskúšaj zajtra z ranného moču... A uvidíš

milka1988
8. dec 2020

@18editka18 bez testu ti to nikto nevie povedat co to je. Mozu to byt priznaky ms alebo priznaky tehotenstva su totiz podobne...

amalka147
autor
10. dec 2020

@18editka18 tieto príznaky som mala aj ja..tiež mi meškala asi je deň MS.. prišli normálne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre