MOžné tehotenstvo - Sklamala antikoncepcia??

nikola2000
7. okt 2020

Dobrý deň baby. Mam na vás otázku a menšiu prosbu o radu. Brala som antiku Mistra mali mi prísť minuli pondelok 28.9 dnes je to 9 deň čo mi meškajú. Som 4 mesiace po pôrode. Medzi tým som 1 deň mala slabý ružový vytok a to len chvíľu. Niesom si vedomá toho ze by som vynechala tabletku a dávala som si ich vždy na čas každé ráno. Ale je tu jeden háčik beriem aj iné lieky keďže som patrala prečo nemám ms na jednich boli písané oslabenie hormonálnej antiky. Neviem ci sú to po pôrodné hormóny ešte alebo sa to upravy alebo som zasa v tom. Na tehotensky test si myslím ze je ešte skoro kedze pri malej mi to ukázali a už som bola v 2 mesiaci

sara07
7. okt 2020

na krv môžeš ist aj teraz , záleží či ideš do dalšieho dietata alebo nie, ak ano tak ti stači ist na 14 den a podla krvi /sona to budu vediet mudr
ano niektoré lieky a dokonca aj potraviny - grep, lubovnikovy čaj .. napr - znižuju učinky antikoncepcie , takže ano môžeš byt

dada_99
7. okt 2020

@nikola2000 aj napriek tomu, ze pri dcerke ti to ukazalo neskor, by som si skusila spravit tehotensky test a v pripade by som isla k doktorovi...z krvi a sona uz bude jasne, ze meskanie sposobilo bud tehotenstvo alebo tabletky...

ruzasipova
7. okt 2020

@nikola2000 Ja viem tak, ze atb a napriklad aj taky grep znizuju ucinok antikoncepcie. Ak beries aj ine lieky, tie to mozu robit tiez.

cickamon
7. okt 2020

4 mesiace po porode je dost skoro na pravidelny cyklus ... kojis alebo kojila si? ak kojis, tak nemusis mat ms vobec aj dlhodobejsie alebo si bude chodit nepravidelne...ak nekojis tak myslim, ale niesom si ista, ze cyklus tiez moze byt este rozhadzany aj pol roka ci dlhsie. ale otehotnenie to nevylucuje, takze radsej skus ten test .... k dr by som sla az ked by vysiel poztivny....

nikola2000
autor
7. okt 2020

@cickamon nie nie nekojim ani som nekojila zo zdravotných dôvodov.

spadnutaslivka
7. okt 2020

@cickamon ja sa nerozumiem a nemám skúsenosť, ale tabletky nie sú o tom, aby ignorovali telo a diktovali hormonálnu hladinu, aby bol cyklus pravidelný (+ aby v čase ovulácie nedošlo k otehotneniu)? tiež mi napadlo, že po pôrode nebýva cyklus hneď pravidelný, ale myslela som, že tie tabletky ho pravidelným robia. či sa mýlim?

mamanadruhuu
7. okt 2020

Tak všetci vieme že žiadna ochrana nie je 100%, ale ak si 4 mesiace po pôrode , môžeš mať ešte problémový cyklus, skús si spraviť ten test, alebo zajdi k lekárovi nech ťa vyšetrí , ale test si určite sprav, pri prvej dcére mi ukázal po 2 týždňoch meškania a pri druhej dcére mi ukázal pár dní pred pravdepodobným príchodom menštruácie ale neprišla a ani o týždeň a tam už som mala krásne koľajnice .. takže držím palce

anonym00000
25. júl 2022

@nikola2000 ako si vtedy dopadla?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre