Možné tehotenstvo 7 mesiacov po cisárskom

8. okt 2020

Prajem pekný večer. Pred 7.m som mala sekciu, pred dvoma mesiacmi som nedostala menzes, urobila som si test, bol pozitívny, týždeň na to som dostala menzes normálny, ako inokedy. Predpokladám, že to bolo biochemické.
Ďalší mesiac som mala presne načas menzes. Tento mesiac zase neprišiel. Test pozitívny. ☺️
Menzes som mala dostať 24.9.
Nemôžem byť tehotná od toho 20.7. Kedy som si robila prvý test a následne dostala menzes?
A vymizli príznaky. Už ma nebolia prsia, ani brucho, ani kríže.
K lekárovi pôjdem až o týždeň, nakoľko som s dcérou v karanténe.

mimimiruska
8. okt 2020

Tak sa modli at nejsi terchava lebo tak aj tak by si isla na potrat a za druhe muze to bejt mimomaternicove tehotenstvy ked krvacas a mas pozitivni .... uvidis co ti rekne doktorka...mala som nieco podobne ...

basska_b
8. okt 2020

Nemôžeš byť tehotná od 20.7., kdeže... veď si mala MS. Ak bola MS normálna.

autor
8. okt 2020

@mimimiruska ja teraz nekrvacam a prečo by som mala ísť na potrat?

pjentkovamartina
8. okt 2020

Aj keby si bola tehotna,tak to bude v pohode.Su pripady,ktore v poho rodili po roku od cisarskeho.Len boli viac sledovane.

autor
8. okt 2020

@pjentkovamartina to viem. Len sa skôr pýtam na to, že či je možné, že som tehotná dlhšie, alebo či keď vymizli príznaky, automaticky ide o ukončenie tehotenstva. Už sa necítim tehotná. Ale menzes nikde. Test ráno pozitívny.

leuska15leuska15
8. okt 2020

@mimimiruska prečo by mala ísť na potrat? A prečo ju vlastne strašite?
Keď vymizli príznaky, absolútne to neznamená ukončenie tehotenstva, ani keď sa necítite tehotná, to neznamená, že nie ste 🙂
Akú ste mali tu menštruáciu minule? Úplne normálnu? Koľko dní? Nemohlo to byt len krvácanie z uhniezďovania?
Podľa mňa môže kľudne byť aj, ze ste tehotná pár dní boli, ale tehotenstvo sa neudržal, dostali ste menzes. A teraz môžte byť tehotná opäť. Hlavne bude, čo povie lekár, držím veľmi silno palce

mimimiruska
8. okt 2020

Strasim ???? Viem ake to je ;)

autor
8. okt 2020

@leuska15leuska15 mala som normálne menzes 5 dní červené krvácanie, žiadne hrudky, ani len spinenie. Nenapadlo ma urobiť si test po menzese keďže potom prišiel aj na ďalší mesiac presne na čas . Až teraz nie. No už deň očakávanej menštruácie som mala úplne silné čiarky.

@mimimiruska tak mi vysvetlite, prečo by som musela ísť na potrat aj tak keby som bola tehotná

mimimiruska
9. okt 2020

Lebo mate cerstvou ranu po sekcii treba ? Kde je napsany ze vas nemoze roztrhat z vnutra s vonku ? Rana sestel hoji ako dlho som po dvou sekciich a cejtim je este teraz aj prvu aj druhu .... po prvej me malej doktori sezrali za ziva ako ty pises si 7m po sekcii ...keby to bolo rok ci krapet dlhsie je moznost hlidani atd ale stale je toto riskantni a nie este kratsi dobu....riskujete sakra svoje zdravy !!!!

mimimiruska
9. okt 2020

A vam pokial se nepaci pravda tak tu asi nejste spravne nejsem jedna z vas co tady bude chvalit vsetko a podporovat ze si zeny nedavaj na sebe pozor a riskujou takto.... co mam psat jeeee tak gratuluji ze jste mozna v tom vela stesti ? ...nie napisem tak ako citim ze to je ...lebo poznam co' to sakra je za risk a zasah do tela ;) !!!! ... hlavne potrebuje radu doktora tady se opita na rady a nazory tak.neviem kde je problem napsat svuj.nazor ze nesouhlasim s tima to pratikami....ale co uz ako sem psala zazila som, podobne chcela som len napsat co sa stalo ...bohuzial aj takovy pripady jsou ze na ten potrat musis se zdravotnich duvodou lebo nejdu se doktori kord tu na slovensku co nepodporuji ked zena takto riskuje se svym telem.....
Vam bud mate stesti ze mate menzes a dostala jste to ze sebe tak se nemusite strachovat ci hocico a pokial nie uvidite co vam povie doktorka....

kaitlin3
9. okt 2020

Pýtaš sa či môžeš byť tehotná dlhšie aj napriek menzesu, ja som tak bola a bolo to mimomaternicové, presne silné čiarky v deň meskajucej mrchy na druhý mesiac. Ja na tvojom mieste som už dávno u lekárky, už len to že si čerstvo po cisárskom

autor
9. okt 2020

@kaitlin3 ďakujem, pôjdem hneď ako mi skončí karanténa

autor
9. okt 2020

@kaitlin3 ale nechápem, prečo by som mala ísť na potrat. Veď je to snáď moja vec, či som si dávala pozor, či nie. Nepytam sa tu na to, či má roztrhne, či nie. Viem aké sú riziká.
Určite by som nešla na potrat keby bolo tehotenstvo ok. Jedine pri mimomaternicovom. Čo dúfam, že nie je.

kaitlin3
9. okt 2020

No pri mimomaternicovom nemáš na výber....a ak to je normálne tak to je len na tebe, určite sa nájdu doktori ktorí by ťa na potrat poslali, druhi by tvrdili že sa to dá zvládnuť ale rizika poznáš, je to na tebe

mimimiruska
9. okt 2020

Pozeram ze su zeny co si sami sebe a sveho tela nevazi....

autor
9. okt 2020

@kaitlin3 nepoznám , našťastie, takého doktora, ktorý posiela ženy na potrat lebo sa mu nechce ju sledovať častejšie.
@mimimiruska

kaitlin3
9. okt 2020

Ale to nie je len o častejšom sledovaní, aj pri normálnom pôrode odporúčajú otehotnieť najskôr po 18 mesiacoch, vtedy je telo v akom takom stave ako pred prvým otehotnením, aj kvôli hormónom, vitamínom, či celkovému krvnému obrazu, stavu pohlavných orgánov a panvového dna, jasné že otehotneli a porodili ženy a do roka a bolo to v pohode, ale aj nemusí byť, ak máš dobrého gynekológa ktorému veríš tak daj na neho....
@mimimiruska nemyslíš vážne... a UPT nie je zásah do tela s celoživotnými následkami?

natka16
9. okt 2020

Nemyslim si ze treba takto strasit..viem o mnohych zenach co rodili kratko po cisarskom a vsetko bolo uplne v poriadku..a par pripadov co poznam ze boli komplikacie s jazvou tak tie boli uz roky od sekcie..takze je to aj o tom ako sa vie telo zregenerovat, je to aj geneticky dane.. Kazdy normalny doktor to chape a taky co by vas strasil a "vadil sa s vami" takeho treba rychlo zmenit..

Ak predsalen budete tehotna urcite to zvladnete a vsetko bude ok😉🍀

mimimiruska
9. okt 2020

@kaitlin3 ja si myslim ze upt je mensi riziko zeny ....ono se odporuca samo od sebe rodit s casovym intervale ako pisete hore ale je rozdil mezi normalni porod a tehotenstvy po sekcii v kratkem obdobi ....som po utp a lepsi to.nez mit teraz strach si sa dozijem nedozijem a nebudemako mit nasledky na cely zivot

ivka21
9. okt 2020

Kúpte si digitálny test a uvidíte v kolkom ste

mimimiruska
9. okt 2020

Anonym nevravila som ze by te nesledoval doktor ;) vravila som o tom ze nekterym doktorum se tohle proste nepaci davaji vam rady doktori radi vam aby jste odpocivala bla bla dalsi veci a zeny si stejne urobi po svojom nielen ze komplikuju to doktorom ale aj samy sobe ako zene.... vsak rizika su sice znamy ale kazde telo bojuje jinak s kazdou jizvou s kazdou bolestou tebe to vyjit muze a nemusi a budes trpet do,.konce zivota .... ked vyjde budes sice rada.ze si to to dala pres.vsechny komplikace budes mit vyhru ....to ano zdrave detatko .... ja si myslim ze doktori to nevravi jen tak ten urcity cas preco nieje vhodne otehotnet hned po porode a nastavuji aspon minimalni dobu na to..... keby to nevravily asi by to bolo v poriadku....
Nedokazem sa stotoznit s tim ze zeny si sami sebe opravdu nevazi a nici si telo dobrovolne...

mimimiruska
9. okt 2020

@natka16 a ja znam.jen zly priklady toho ..... a akoze pisete kazdy telo a geny s tim bojuji inak nez ostatne nekomu se podarit muze niekomu ne ..... kamaradka po sekcii otehotnela cca v 6m a.ma dozivotni nasladky kterych lituje...je stastna ze ma miminko ale to vsetko okolo lituje lebo uz nebude taka ako predtim ;) a to mam take zname 4... ja som po sekcii u syna uz 6 let a stale ju citim pred dvouma rokmi sem porodila dceru tiez sekciou a bolela ma jizva aj po te dlhe dobe a to uz aka doba to bola zvnutra som to proste citila ze.to tam je stale slabe .... sestrenica otehotnela 10let po sekcii a v tehotenstvy citila tu jizvu tiez takze si myslim ze je uhol pohledu ako kdo svemu telu ublizuje a tak l...

terezia323
9. okt 2020

@mimimiruska zbytočne ju strašíš, áno je to rizikovejšie a s vysokou pravdepodobnosťou bude rodiť opäť sekciou, ale s tým asi rátala. Vieš koľko žien rodí skoro po sekcii?
Autorka neboj, dr ťa bude sledovať, kontrolovať jazvu a pri akýchkoľvek komplikáciách bude problém riešiť. Vravíš, že si 7 mesiacov po pôrode takže ešte minimálne ďalších 4-5 mesiacov nebude záťaž na jazvu. Držím palce aby si bola v poriadku. Určite sa ozvi čo povedal dr na usg, ako dlho si už tehotná.

autor
9. okt 2020

@terezia323 dám vedieť. Ďakujem.

mimimiruska
9. okt 2020

@terezia323 nestrasim len sem povedala na zacatku svoj.nazor na toto ako zeny se nemaju radi ze si takto.nici telo ;) pak se tady rozpoutala debata kdo a jak tak sem len opisala aj ja svoj a to mam byt za spatnu nie ? Ako som psala na zacatku niesom ako vy abych kyvkala hlavickou nad ludskou blbostou...

mimimiruska
9. okt 2020

Samozrejmne ze si prejem aby slecna bola v poriadku a bol to plany poplach .....nez toto vsetko dohromady a vela komplikacich .... pokud ste pochopily ze ji preju len zle ....

terezia323
9. okt 2020

@mimimiruska myslíš tým tvojim komentárom, že bude miesiť ísť na potrat? Máš ukončenú medicínu a atestáciu z gynekológie, že si toto dovolíš napísať. Tvoj názor ti nikto neberie, ale napísať, že pôjde na potrat akokeby to bol fakt je cez čiaru.

mimimiruska
9. okt 2020

@terezia323 jako je presto caru ze zeny nerespektuji doktori ;)

terezia323
9. okt 2020

@mimimiruska akých doktorov? pokial ja viem, žiaden doktor nepovedal, že je ZAKÁZANÉ otehotnieť po sekcii.

autor
9. okt 2020

@mimimiruska beriem tvoj názor, že je nezodpovedné hazardovať ...ale ako si môžeš dovoliť napísať, že pôjdem na potrat tak či tak?! Kde si to vzala? Ako si na to prišla?
A tehotná som, len som sa pýtala, či môžem byť tehotná dlhšie ako od poslednej menštruácie. Nie či pôjdem na potrat či nie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre