Možné tehotenstvo

8. aug 2022

Ahojte, posledné 3 mesiace po ovulacii spinim. S manželom sme sa začali snažiť o babatko, na preventivku som objednaná budúci týždeň. Skúsili sme babatko v rámci tohto cyklu, prvý a druhý deň toho ovulacneho okna. Keďže idem už budúci týždeň a do menzesu mám ešte tak 2 týždne, ma vyznam to spomínať lekárovi? Bojim sa totiž že spinenie je dôsledok nízkeho progesteronu. Pýtam sa vážne, som mlada, v okoli mám teda kamosky tiež ešte take, ktoré sú bezdetné 🙂

klaudiadia99
8. aug 2022

Keď máš do menzesu ešte 2 týždne tak ovulaciu máš mať teraz nie?

autor
8. aug 2022

@klaudiadia99 ja na to používam tu appku Flo a mne tak dalo okno, že vlastne deň ovulácie kde si už 3 roky značím cyklus, aj znaky atd. Nooo a deň ovulky je 9ho a ja mala 5 a 4 deň pred. Menzes ma prísť 22ho.

ninka99865
8. aug 2022

Veď 9 je zajtra… čiže ak to sedí s appkou tak ovulacia bude zajtra. Ale nato by som sa nespoliehala, je to len program ktorý na základe dat počíta… nepozná tvoje telo, pre presne určenie plodných dni odporúčam ovu testy + meranie Bt

autor
8. aug 2022

@ninka99865 no preto sa pýtam na skúsenosti :( testy mám doma, len že to vždy treba správny moment vystihnúť.

ninka99865
8. aug 2022

Treba skúšať každá žena to ma inak.. aky máš cca dlhy cyklus?

autor
8. aug 2022

@ninka99865 pravidelný 28 dni. Ale to, že kvázi posledné 2 mesiace krvacam 7-10 pred menzesom. Ja by som sla aj skôr na gyndu, len mi povedal že to nie je akútne, že kľudne už tie 4 týždne do preventivky mám vydrzat.

ninka99865
8. aug 2022

A to je spinenie ci normlane krvácanie?

autor
8. aug 2022

@ninka99865 iba take spinenie, úplne troska, no neprijemne, keďže intimku musím mat :/

any_soj
8. aug 2022

7-10 dní pred menzesom také spinenie nie je normálne. Ak by išlo o ovulacne spinenie, čo niektoré ženy majú, tak tvoja lutealna fáza by bola extrémne krátka a naozaj by bolo treba ju v každom cykle preventívne podporiť progesterónom.
Na apku sa nespoliehaj, netuší kedy ani či vôbec máš ovuláciu. To, že prebehla, potvrdí len vzostup bazalnej teploty (kuk symptotermalna metóda, vysvetlenia na lpp.sk) alebo sono. Že sa na ňu telo chystá (ale napokon aj nemusí prísť) potvrdí sledovanie hlienu či ovu testy.

any_soj
8. aug 2022

A 5 a 4 deň pred myslíš sex? Tak to je príliš skoro pred ovuláciou. Spermie vydržia 5 dní len výnimočne, za super podmienok. Radšej dva dni pred ovu, alebo priamo v deň...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre