Možné otehotnenie počas dojčenia

maruska_22
13. sep 2023

Ahojte, kojím skoro ročného syna, menzes ešte stále nemám a sem-tam si preistotu urobím aj tehotenský test. V nedeľu som si urobila, po pár minútach hodila do koša a na druhý deň mi to nedalo, pozrela som sa naň ešte raz a zda sa mi, že tam vidím slabú druhú čiarku. Vidí ju tam ešte niekto? Posledné dva dni cítim miernu bolesť v podbrušku a stále rozmýšľam len nad tým, čo ak. Ešte máme 5-ročnú dcéru a tretie sme už neplánovali, takže by to bolo veľké prekvapenie. Som z toho dosť v strese, lebo už teraz mám pocit, že dve deti sú na mňa až až, neviem si predstaviť ďalšie bábätko.. máte niektorá skúsenosť, že ste takto neplánovane otehotneli aj počas dojčenia, keď ste ešte nemali menštruáciu?

maruska_22
autor
13. sep 2023
ivangeline
13. sep 2023

Dojcenie nie je ochrana...

tahomi
13. sep 2023

Vzdy je najskor ovulacia az potom menstruacia. Ta ti ani prist nemusi, ak mate nechraneny sex.
A dojcenie naozaj nie je ochrana

rebrambora
13. sep 2023

Otehotniet mozes aj pocas sestonedelia...
Kazdy test ma pribalovy letak, kde je napisane, ze po casovom limite mozu byt vysledky skreslene.
A po dvoch detoch snad vies ako sa deti robia, ci?

maruska_22
autor
13. sep 2023

Jejda baby nebojte, ja viem, ako to funguje 😃 len som chcela počuť skúsenosť niekoho, komu sa stalo niečo podobné a počuť názor, či tam aj vy vidíte dve čiarky, to je všetko.

maruska_22
autor
13. sep 2023

@rebrambora presne tak, viem. A viem aj to, že pri oboch som si našla najprv slabú čiarku po časovom limite.

enoula
13. sep 2023

Je to jednoduché, kedze nikto nevie kedy pride 1.ovulacia, tak kazdy mesiac po pôrode je "rizikovy" a teda sa vieš zariadit, ci chcete dalsie alebo nie.
Kazdym mesiacom pravdepodobnosť stupa
A teda, urob dalsi o par dni a uvidíš. Ja zatiaľ nevidím nic

alickapusinka
13. sep 2023

Môjho muža kolegyňa tak bola tehotná narodil sa im syn a išla na kontrolu po 600 nedeli tak jej povedala lekárka že je tehotná ta skoro odpadla. Aj sa s lekárkou pohádala ale že vidí. Prišla domov s plačom a muž sa jej opýtal čo sa stálo tak ak mu to povedala že je tehotná toho takmer trafil šľak. Majú už dvoch dospelákov ale do skoro roka mala dve deti.

lluciiiii
13. sep 2023

Ano je to možné nam sa tak podarilo druhe ked som kojila este prvého

bolarazjedna
13. sep 2023

Švagor a jeho brat majú medzi sebou 11 mesiacov ☺️

Ak tu pozrieš staršie diskusie, určite spočíta stovky žien, ktoré otehotneli počas dojčenia, ešte pred príchodom 1.menzesu.

Môj syn mal tiež rok, keď som otehotnela s mladším, popri kojeni... Sice ja som už mala menzes, ale to na tom nič nezmení. Nikdy nevieš, kedy ti nabehne prvá ovulacia.

Ak nechceš viac detí, tak rob všetko pre zo, aby si nemala, aby si potom neplakala nad rozliatym mliekom.

4stanka4
13. sep 2023

@bolarazjedna my s bratom 9 mesiacov 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre