Možné otehotnenie po nechránenom styku

12. nov 2024

Dobrý deň, viem že týchto tém je tu xy .. a stále to čítam dookola, no viete aké sme my ženy 🙈 ..mávam nepravidelný cyklus niekedy je to 29 dní, niekedy až 33... včera som mala dostať menzes, ale neprišiel, no keďže to nemám pravidelné tak čakám, lenže v nedeľu sme mali s manželom nechránený pohlavný styk ..to som bola 31DC...na ovuláciu sa mi to zdá veelmi neskoro ..ale už neviem čomu veriť pretože v auguste na preventívke po roku mi doktorka povedala že na druhý deň budem mať ovuláciu a to som bola 27DC ..môže teda nastať to že už mi ten menzes nepríde po tej nedeli? 😁🙈

vevebono
12. nov 2024

Dokonca môžeš otehotnieť aj počas menštruácie. Áno, ak máš styk, tak môžeš ostať tehotná

zuzanockamt
12. nov 2024

Ak máš cyklus pravidelne 29-33 dní, tak na 31.deň ovulácia nehrozí, čiže tehotná nebudeš. Ak si mala na 27.-28.DC ovuláciu, potom musel byť cyklus dlhý minimálne 40 dní, čo odporuje tomu, že máš cyklus 29-33 dní.

autor
12. nov 2024

@zuzanockamt ja som sa tiež čudovala, pretože bola som u gyn 6.8. kedy mi povedala že mi ide prasknúť folikul, že ovulácia bude na druhý deň a menzes mi prišiel vtedy 10.8. čo mám podľa kalendára na 30.deň ..mám to zapísané ako to bolo, nechápala som tomu 🙈

paulina291
12. nov 2024

Ja len že, mávala som pravidelne 28-dňový cyklus a zrazu ten ďalší 49-dňový. Takže spoliehať sa nemôžeš na nič. Pokiaľ nevieš kedy máš ovuláciu, môžeš teoreticky otehotnieť “hocikedy”- lebo ovuláciu môžeš mať hocikedy.

zuzanockamt
12. nov 2024

Je to divné, lebo to by si mala LF iba 2-3 dni a to nie je možné. LF býva minimálne 10 dní.

autor
12. nov 2024

@zuzanockamt ja naozaj neviem .. ovuláciu si nesledujem testami takže netuším ..a tiež nechápem ako je to možné, či sa doktorka pomýlila alebo ako 🙈 ...hlavne dúfam že tieto krámy prídu 😁

monane
12. nov 2024

samozrejme, je tam šanca, vždy je nejaká. a tým duplom, keď si mala nechránený pohlavný styk.

zuzanockamt
12. nov 2024

Autorka
Myslím si, že vzhľadom na tú dĺžku cyklu sa ozaj tehotenstva obávať nemusíš.

naybuska
12. nov 2024

@zuzanockamt ahoj, a keď mam cyklus 28dnovy a mala som hneď po menštruácii na 8den cyklu nechránený styk a ovulacny tahavy hlien bol na 11 deň cyklu a 12 deň cyklu aj tu je šanca? Teraz som 19 deň cyklu a boli ma podbrusko dosť. V noci ma prehnalo a vracala som..

autor
12. nov 2024

@naybuska spermie dokážu prežiť v tele aj 5 dní, niekedy podľa nejakých štúdií až 7 dní takže to si myslím že si mohla otehotnieť

autor
12. nov 2024

@naybuska ale to vracanie a prehnatie môže byť nejaká brušná viróza

zltalienka
12. nov 2024

@zuzanockamt LF môže byť aj takto krátka, ale potom cyklus nie je v poriadku. S takýmto cyklom by bol problém otehotnieť.

januska12323
12. nov 2024

Máš pravidelný cyklus v prvom rade a ak máš aj ovuláciu ako treba tak teraz tehotná nebudeš.

autor
12. nov 2024

@januska12323 ďakujem za odpoveď, myslela som že keď mi skáču tie dni že je to nepravidelné, že to nie je vždy v rovnaký deň..nevedela som

naybuska
12. nov 2024

Ale aby mi to ešte test neukázal? Ja viem asi je skoro ale ta bolesť podbruška je silná

zuzanockamt
12. nov 2024

@naybuska Tam by mohla byť šanca, no hnačka a vracanie nebude príznak tehotenstva ešte.

zuzanockamt
12. nov 2024

@zltalienka To by musela mať odpozorované, ako dlho jej trvá LF, dala málo informácií.

lenkakravcova
12. nov 2024

Urob si test. Aj je negatívny, tak tehotná nie si len sa ti natiahol cyklus. Keď ti mešká a si tehotná tak by si už mala pozitívny test (ja som mala tri dni pred očakávanou ms)

cucoryedka
12. nov 2024

toto tretie dieta, co cakame kazdu chvilu ... na 6. den cyklu, mimo ovulacie (ta bola na 12. den prrsne ako kazdy mesiac), nemala som hlien (vytok) a nesli sme naplno ... moj gyn. mi vravel, ze mohlo dojst k dvojitej ovulacii (nie je to pravdepodobne, ale mozne to je). Teraz sa ma to pytala aj gyn. na poradni v porodnici, ze mam prvy UTZ zaznamenany az v 13.tt, ci som nevedela (z rod. dovodov mi nevysli skor, bola som len na potvrdenie tehu u ineho gyn. v 7.tt) - ona mi potvrdila presne to, ze babo vzniklo skor ako bola normalna "ovulacia" a pravdep. som ovulovala aj skor. Podotykam, ze viem kedy a kde sa to stalo, lebo predtym ani potom sme dlhsie nic nemali, lebo velkaci boli chori. Ked som jej to vravela, tak sa smiala, ze priroda. Takze mozne je vsetko.

13uzivatelka11
12. nov 2024

@lenkakravcova ale ona mala len v nedeľu pohlavný styk..
Načo máš nechraneny sex, keď potom takto veľmi stresujes, aj keď vies ze je malá pravdepodobnosť ze otehotnies?

autor
12. nov 2024

@13uzivatelka11 aby som si mohla prečítať váš komentár 😂🙈

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre