Možná menštruácia už počas začínajúceho tehotenstva

3. aug 2022

Ahojte, viem že mám trochu vešteckú otázku a viac budem vedieť po návšteve lekára. No aby som sestričke pri objednávaní vedela podať správne informácie o poslednej menštruácii... Môže byť výsledok 10kového mamatestu takýto výrazný až 4 dni pred očakávanou menštruáciou alebo budem tehotná už mesiac? Pretože poslednú menštruáciu som mala 11.07. no nebola to klasická menštruácia, skor veľmi slabá jednodňová a 3 dni špinenie. Test som si robila len z dôvodu, že na kontrole u hematologičky mi napriek mesiac užívanému železu hodnota hemoglobínu ešte klesla zo 113 na 109, plus sa cítim už cca 10 dní veľmi unavene, preto si myslím, že keby som otehotnela v tomto cykle, únava by sa tak skoro, v podstate možno ešte cez ovuláciu, nedostavila. Čo si o tom myslíte, môžem byť tehotná už mesiac? Foto testu prikladám.

zojanka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barbied
3. aug 2022

Ahoj, ja som poslednú menštruáciu mala tiež nejaku velmi zvlastnu, jeden den a tri dni špinenie, test som nerobila,bojim sa ze budem znova sklamaná kedze sa snazilkujeme už dosť dlho.
Pobolievanie v podbrusku a niekedy aj v krížoch mam aj unava len keď ja tak velmi chcem byť v tom a bojim sa ze tie príznaky si vsugerujem sama ... test sa bojim urobiť

autor
3. aug 2022

@barbied ja som to popravde ani nečakala, len tá nízka hladina hemoglobínu napriek užívaniu železa a naozaj veľká únava, i keď som to pripisovala skôr únave zo zamestnania, ma prinútili zo zvedavosti spraviť test a bum. Jasný pozitívny výsledok. Tiež sa snažíme už viac ako 3 roky a viac by som uverila, že mám nejakú chorobu z ktorej je pozitívny výsledok, ako že to konečne vyšlo. 🤷

gabriela2952
3. aug 2022

Skus si spraviť viac testov aj iné značky ❤️

nevenka
3. aug 2022

Ja by som asi isla rovno na gyndu. Podla vysky HCG a sona, budes mat jasno. Lebo ak by si bola tehotna z posledneho cyklu, po tej slabej menstruacii, tak nebude vidno este nic, ale ak z minuleho, tak uz bude "vek babatka" uplne iny.

autor
3. aug 2022

@gabriela2952 spravila som si dva, ale mám len 10kové a sú pozitívne. Digitálny žiaľ nemám.

autor
3. aug 2022

@nevenka áno len ak poviem, že posledná menštruácia bola 11.7. tak ma objedná o tri týždne a ak som už tehotná z predošlého cyklu, mohla by ma objednať už budúci týždeň a aj to už budem v 10 tt. Skúsim zajtra digitálny test a uvidím na čom som.

barbied
3. aug 2022

Tak o to viac sa s tebou teším ked ste sa snažili a ze vam to vyšlo. Myslim si že tehotenstvo už je ten mesiac,poznam vela bab a dokonca aj v rodine keď žena normalne menstruovala( aj normalna menštruácia,nielen špinenie) a boli tehotne.
Máš aj iné príznaky ako únava?

autor
3. aug 2022

@barbied ja sa zatiaľ teším veľmi opatrne, pretože z IVF mám dva nevydarené pokusy, i keď k otehotneniu došlo, ale plod sa prestal vyvíjať, takže rátam aj teraz s takouto možnosťou. Áno, som veľmi unavená, i keď som mala teraz náročné obdobie v práci, veľa nočných služieb v kombinácii s dennými po sebe, tak som si myslela že som unavená z toho. No ale navyše ma posledné dni bolia prsia, čo nie je zvykom ani počas menštruácie. Vlastne asi to ma najviac prinútilo vyskúšať ten test.

barbied
3. aug 2022

Tak ti držím palce aby všetko dobre dopadlo ♥️
Vela zdravíčka prajem 😊

autor
3. aug 2022

@barbied ďakujem veľmi pekne 🙂

petruska173
4. aug 2022

Jedna známa mala takto pozitívny test keď čakala dvojičky ☺️

gabriela2952
4. aug 2022

Ja som tiež testovala 4 dní do MS a mala som riadnu čiarku, ktorá sa objavila hneď v momente 🙂

ls56
4. aug 2022

Ja si myslim,ze to bude uz ten mesiac minimalne co si tehu 🙂 drzim palce

maria898
4. aug 2022

Tak co skusala si ten digitalny test?

tehotna40
4. aug 2022

Ahoj, kamarátka mala takýto "menzes" 2 mesiace, vlastne keď išla na kontrolu bola už v treťom mesiaci 😀 takže stať sa môže, veľa zdravia

autor
6. aug 2022

@maria898 skúšala som 😉 ale gynekológ do konca týždňa nerobil, tak objednávať sa budem až budúci týždeň. Už som netrpezlivá, keďže predchádzajúce dve tehotenstvá z KET dopadlo nevyvíjajúcim sa plodom a jedným kyretom a jedným potratom.

autor
6. aug 2022

@tehotna40 @ls56 ďakujem, dúfam v pozitívnu správu

maria898
6. aug 2022

Velmi drzim palce! 🍀Treba verit ze to bude vsetko ok

autor
6. aug 2022

@maria898 ďakujem, verím že to bude dobré, v utorok sa dozviem viac, vďaka 🌹

autor
9. aug 2022

Tak ak by sa niekto zaujímal, tehotná som naozaj už dva mesiace ako som predpokladala. Sono ukázalo plod 7+5tt s akciou srdiečka. Teším sa zatiaľ opatrne. Držte palce 🙂

ankare
9. aug 2022

Veľká gratulácia! 🥰

barbied
9. aug 2022

Zo srdca ti blahoželám a prajem len zdravíčko ♥️

tehotna40
9. aug 2022

Gratulujem, veľa zdravia, nech všetko dobre dopadne ! 🙂

autor
9. aug 2022

Ďakujem všetkým 😊

zuzana221122
31. aug 2022

Ahojte
Zapajam sa do diskusie. Krámy som dostala o 10 dní skôr, žiadne bolesti,žiadne kŕče,žiadne nafúknuté brucho... 3 dni.Čistá krv ako keby s hlienom, bez čiastočiek. Dnes som si robila test,lenže ja vidím duchov všade🤦🏼‍♀️. Dr idem až v utorok,skôr nemá voľné. Neviem čo si mám o Tom myslieť,ale veľmi by sme si želali bábätko 🙏🍀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre