Môžem si urobiť tehotenský test cez menzes?

liliputka88
2. apr 2013

ahojte baby, chcem sa podeliť o môj problém. MS mi meškala 3 dni, urobila som si 3 testy, každý jeden vyšiel tak, že druhá čiarka bola uplne slabá. 2 dni na to som mala špienie asi 3 dni a dnes mi asi začali dni, neviem to definovať, ale s tým, že su veľmi bolestivé, môžem si urobiť test či sa mi náhodou hladina hcg nezvyšila, či je to zbytočné? možno si len namýšľam , ale taký stav som ešte nemala, ďakujem za rady.

janka9898
2. apr 2013

mala bysi ist k lekarovi a povedat muto mozno si tehotna a mozno prave prichadzas o babatko treba ist k drkedtivisiel pozitivny test aj keduplneslaby tehu simohlabyt alebo stalemozes byt a krvacanie vtehu je nebezpecne preto ti radim ist sa poradit s dr

oskvarka
2. apr 2013

@liliputka88 test si robit mozes ale je to asi zbytocne ak sa aj zvysila hladina pravdepodobne sa precistujes a bude dalsie dni klesat ☹ ale moze sa stat ze mas MS aj ak si tehu .. ale tak to ti staci spravit aj neskorej ... inak ako test by to ovplivnit nemalo.. ale sla by som k DR... ako ti radi janka..

liliputka88
autor
2. apr 2013

Ďakujem Vám, máte pravdu, najlepšie stanovisko mi povie doktor, aj keď sa trochu obávam, že mi povie, čo tu robím, keď mi začala MS :(

katieg85
2. apr 2013

@liliputka88 ahoj ty si to uz tu tusim vravela v druhej diskusie,a tiez som ti pisala ze si v tom.id radcej k lekarovi a povec mu o testoch.a co sa tyka toho krvacania moja segra zacala tak isto krvacat po sexe.

liliputka88
autor
2. apr 2013

@katieg85 ano písla, ale s tým, že som nevedela či som v tom na základe tých testov, a zrazu to špinenie, teraz MS, fakt neviem, som uplne zmätená z toho

katieg85
2. apr 2013

@liliputka88 podla tych testou urcite si,vsetky testy ukazuju furt slabe ciarky.a stava sa babam ktore su tehu a maju este aj menstruaciu.ja ked som bola tehu tak poslednu som mala slabu a vetsinou spinenie.ale id radcej k lekarovi keby ta nemohol vysetrit zo spodu tak ti zrobi uttrazvuk

liliputka88
autor
2. apr 2013

som sa aj potešila, že super vyšlo to, ale teraz som z toho uplne že sklamaná, a vraví sa, že žena by mala cítiť už od začiatku ked je v tom :( a ja som sa každý dňom viac tešila, ked mi meškala MS, len príznaky som nebádala žiadne, až na tie testy :( ktoré asi ani neboli pravdivé :(

popilka
2. apr 2013

Ja som to mala velmi podobne. Tiez som si robila testy a bola tam vzdy len slaba ciarka. Nevedela som, co si o tom mysliet. Potom som zacala spinit, po 2 dnoch trochu krvacat. Zavolala som dr a ta ma hned poslala do nemocnice. Hovorila, ze ked uz tam je aj slaba ciarka, je to tehu. No a v nemocnici potvrdili, coho som sa bala. Spontanny potrat... Takze radsej hned utekaj, mozno aj do nemocnice. Dr. mi este hovorila, ze ak to maju zachranit, tak len v nemocnici... drz sa

jania023
2. apr 2013

@liliputka88 ahoj aj mne sa to stavalo casto test pozitivny a prisla mrcha...ono sa tam nieco dialo ale neudrzalo sa to...nakoniec mi zistili stitnu zlazu a to sposobovalo ze sa to neudrzalo...kazdopadne ak mas silnu ms tak uz nic ale ak je slaba tak to nevadi aj tak sa moze udrzat babo

liliputka88
autor
2. apr 2013

@popilka bola som u doktora nerobil, tak som to už nechala tak rozhodla som sa kupiť si test, vyšiel mi tak isto jedna čiarka silna druhá slabá, ale začala som viac krvácať, ja už neviem čo robiť, možno tam určite je, len sa mu nechce bojovať a ja som už tak na nervy že neviem čo s tým, neviem či vydržím do zajtra aby som išla k dr. :(

liliputka88
autor
2. apr 2013

@jania023 a mrchu si mávala načas, alebo ti meškávala?

jania023
2. apr 2013

@liliputka88 kedy ako raz meskala 3dni a niekedy nacas ale je to individualne lebo nie stale som mala ovu v ten isty den

popilka
2. apr 2013

no ja, po predchadzajucej skusenosti, by som necakala a sla hned do nemocnice. Mas to daleko do najblizsej? Aspon ti presne povedia, ako si na tom.

cenculinka
2. apr 2013

@liliputka88 necakaj a chod na pohotovost ☹ v najhorosm pripade ta poslu domov ☹ necakaj do zajtra, nejde len o to, ci sa babu chce alebo nechce bojovat, ale pokial mas aj bolesti, silne krvacanie, nemusi to byt len mrchou, mozno slo o mimomaternicove tehu a to je pruser, tak aby si este sebe neublizila ☹ nie je to sranda, urcite bez, uvidis budes sa citit potom ovela lepsie, niekedy je lepsie vediet pravdu ako cakat doma ☹

miruuska
2. apr 2013

@liliputka88 utekaj na pohotovost.ked si tehotna aby nebolo neskoro kedze krvacas.zazila som to.jeden den mi vysiel pozit.test a na druhy den rano som zacala strasne krvacat-hrozil mi potrat no zial som to potratila kedze mi neskoro lieky nasadili.utekaj na pohotovost nasadia ti lieky ak si tehu da sa to este zastavit

llenulka
2. apr 2013

@liliputka88 bola si na pohotovosti?

nibiru
3. apr 2013

uplne bežne sa stava že pred ms je na teste duch,slabulinka druhá čiarka pride ms možno na cas možno s meškaním a mimi sa vyplavý (to je sila prírody ak niečo nieje ok nastala chyba samo telo plod odmietne)tskto končí 60% tehotenstiev preto ja už pred mrchou netestujem zažila som to 2x a zbytočne stresy,smútok. ☹

liliputka88
autor
4. apr 2013

prišla som o to ☹ ale ďakujem za rady...

julka82
4. apr 2013

@liliputka88 ahojky nebuď smutnučká, dôležité je, že si v poriadku ty a máš dôkaz, že môžete mať bábätko. Ja síce túto skúsenosť nemám, ale podľa toho čo píšu ostatné kočky, otehotneli ďalší raz bez problémov. Aj keď ťažko povedať, či nemám niečo podobné za sebou. Ti poviem, že ja som v januári mala pred mrškou strašnú zimnicu, bolo mi nevoľno a bola som taká bez nálady až som bola sama sebe protivná. Menzes mi tiež meškal, takže som sa vytešovala, ale potom som začala slabo špiniť. Test som si nerobila, lebo často tu píšu, že to má zmysel až keď týždeň mešká. Takže som začala špiniť a slabo krvácať. Trvalo to 3 dni (bežne 4-5). Potom deň nič, úplne čisto. A ráno na ďalší totálne krvácanie. No bola som z toho úplne mimo. Volala som sestričke, tá že mám počkaj do rána a urobiť si test prípadne prísť ale len ak budem krvácať aj na druhý deň. Tak som si test ráno urobila a negatívny. Aj krvácanie prestalo. Neviem teda čo to bol za zmätok, ale asi je niekedy lepšie nevedieť. Lili ty si bola nakoniec v nemocnici?

liliputka88
autor
8. apr 2013

@julka82 bola som na jednodňovej chirurgii cca 2 hodiny, som rada, že už mám po tom, stále som dúfala, keď sa to už stalo, či sa to nebude dať nechať sponntáne, ale dr. o tom nechcel ani počuť, že sa to musí vyčistiť, ☹ schudla som min. 5 kíl kvôli stresu, smútku, nechcem na to už ani myslieť ☹

julka82
8. apr 2013

@liliputka88 ahojky, myslím že to čistenie je potrebné hlavne na to aby si bezproblémovo otehotnela čo najskôr. Už som tu spomínala v niekt. diskusii, že sa mi známa roky pokúšala o dieťatko a nevedeli jej pomôcť. Nakoniec ju jeden gynekológ poslal na prečistenie a hneď po tom otehotnela 🙂 . Už má dve krásne detičky. Ani si neviem predstaviť aké je to pre teba ťažké, ale neboj už bude len lepšie, držkaj sa...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre