Môžem sa spoľahnúť na tehotenské testy?

lili9999
14. jún 2014

Dobrý den. Vcera som bola na gynde, kde mi doktor povedal ze mam zvacsenu sliznicu na maternici ze je to bud zaciatocne stadium tehotenstva alebo ze mi ma prist menstruacia ze mam prist o 10 dni. Teraz som na strasnych pochybach a 10 dni je teraz velmi dlha doba. Robila som si dva rozlicne testy a tie vysli negativne. Da sa na to spolahnut? Posledny styk som mala pred 15 dnami. Neviem co si mam o tom mysliet.....

monicm
14. jún 2014

ak ti lekár povedal,že momentálne nie si tehotná,tak aj keby si si spravila ten najdokonalejší test,tak bude negativný,pretože tvoje telo sa pripravuje bud na tehu,alebo menštruáciu.ak to nevie teraz lekár a vlastne ani tvoje telo,tak ako to môže vedieť test?

gaja78
14. jún 2014

@lili9999 Ja by som na tvojom mieste pockala, este tak den-dva a potom opat test. A vysledok by uz mohol byt smerodatnejsi. Tie testy su teraz uz velmi citlive, da sa na ne spolahnut. Aj ked nie 100%, ale cim neskor po styku sa robia, tym je to spolahlivejsie. Drzim palce 🙂

monicm
14. jún 2014

@lili9999 teraz som si uvedomila,že moja prvotná reakcia bola asi dosť tvrdá,tak ak hej,prepáč.naozaj musíš len počkať,nič iné ti nezostáva 🙂 🙂

lili9999
autor
14. jún 2014

@monicm Myslim si ze po15 dnoch by sa to uz mohlo zaznamenat ci? On tak nato divne pozeral totizto on ma len to male sono ze som mala az strach.

lili9999
autor
14. jún 2014

@gaja78 Dakujem krasne. Momentale su to take zmiesane pocity ale najradsej uz by som si bola ista ci ano ci nie. Neznasam cakanie...skusim este v pondelok.

zvolsiinylogin
14. jún 2014

@lili9999 nakup vela testov.....skusaj,skusaj,skusaj.......ak dal tomu lekar sancu... 🙂 🙂 mne to nikdy nepovedal,ze mozne tehu....inac ti neviem poradit,lebo rada obrnit sa trpezlivostou je uplne zbytocna,viem podla seba...tak, nech to vyjde 🙂 🙂

lili9999
autor
14. jún 2014

@zvolsiinylogin skusala som uz ten najcitlivejsi aky sa dal len zohnat a negativ. Tak ja uz neviem

zvolsiinylogin
14. jún 2014

@lili9999 nic si z toho nerob, mozno vyjde dalsi..... 🙂 nadej zomiera az ako posledna...

zvolsiinylogin
14. jún 2014

@lili9999 povedal, ze mas prist o 10 dni, ak nepride...kedy ju cakas, ci uz mas po termine? urcite ti to nehovoril nadarmo, musel aj nieco vidiet....gyndovia si neradi robia pracu naviac.....a za dva tyzdne sa chodi, ked chce vidiet nieco viac na sone.....

lili9999
autor
14. jún 2014

@zvolsiinylogin zatial je to v norme lebo ja mam nepravidelu a dostavam ju az do 28 dna a dnes je 24 den. cize sa neda povedat ci meska alebo nemeska. Nemam rada ak rozpravaju v otaznikoch a nechavaju ma na pochybach...keby aspon povedal ze ano videl som tam nieco ale nepovedal nic iba ze mam zvacsenu slinicu a dost :/

zvolsiinylogin
14. jún 2014

@lili9999 ja by som si to asi takto zreplikovala - ma nejaky predpoklad, ze by si mohla byt tehu a ze ti nepride....tak tam mas ist o 10 dni....ale kedze ako vravis, mas este 4 dni do, tak nemusis stresovat...niekomu testy ukazu tyzden po vynechani.....ale testovat mozes.. 🙂

zvolsiinylogin
14. jún 2014

@lili9999 nabuduca sa ho spytaj radsej, ze podla coho este usudzuje, ze by to mohlo byt tehu...mozno mas este vyssiu sliznicu ako mavas, neviem, nie som doktor...

monicm
14. jún 2014

@lili9999 oplodnenie niekedy trvá pár dní,takže to môže ešte tak 2-3 dni trvať,kým začneš mať dostatočne vysoké hcg,aby ho test zachytil a ani to nezaručuje,že test bude pozitívny.každé telo je iné a je od tvojho lekára fajn,že nevylúčil ani túto možnosť a chce si to skontrolovať o 10 dní. 🙂

seahorse27
14. jún 2014

Zalezi od toho, aky dlhy mavas cyklus. Ak 28-dnovy, tak by v pripade tehotenstva uz mal byt test pozitivny. Ak ale mavas dlhsi cyklus, tak kludne mozes byt tehotna, len je to v takom skorom stadiu, ze to test este nevie zaznamenat a musis este pockat. Ja by som o 2 dni test zopakovala...

lili9999
autor
15. jún 2014

@seahorse27 28dnovy cyklus. Je to 17 dni od posledneho styku a skusala som to aj dnes s prveho ranneho mocu a nic. Jedna alicka. Uz neviem co si mam o tom mysliet

25daniela
15. jún 2014

@lili9999 nic nemysliet, nechat sa milo preklapit u lekara o 10 dni a skoda penazi za testy...

seahorse27
15. jún 2014

@lili9999 No, zostava len cakat a pocas toho cakania si robit testy kazdy druhy den. Ja som uz 1. den meskania mala silnu druhu ciarku na teste, ked som bola tehu. Ale mozno niekomu pomalsie stupa Hcg, neda sa vsetko pausalizovat...

zuzanaa2010
15. jún 2014

@lili9999

ja som na to podobne, tiež mi lekar povedal, že mam rozširenu sliznicu, že sa pravdepodobne pripravuje na materstvo, akurat mne vyšlo 6 poziitivnych testov, som objednana za dva tyždne a tiež to čakanie je hrôza. a povedal že keby mala prist menštuacia že to na sliznici vdi, že sa olupuje..tak neviem čo z toho vydedukovat 🙂

lili9999
autor
15. jún 2014

@zuzanaa2010 Ja som si urobila uz 5 testov a vsetky negat. a mne povedal bud alebo takze som ako na ihlach uz 3 den. Nemozem spat a som nervozna s toho :(

zuzanaa2010
15. jún 2014

@lili9999
no ja som mala vštky pozitivne,ale ako tiež neviem, niesom si ista či som alebo nie.a ked si predstavim, že mam ešte tak dlho čakat :( može ten test znamenat aj niečo ine??čo mysliš?

lili9999
autor
15. jún 2014

@zuzanaa2010 Studovala som to trosku na nete...ze vraj zvysene hcg mozes mat aj pri nejakej chorobe. to ta ako teraz nechcem strasit ani nic podla mna si tehu a mozes sa tesit 🙂 Mne by to teraz velmi nepasovalo aj ked by som sa potesila pretoze mame naplanovanu svadbu a s tymto sme nepocitali :/ A co nejake priznaky mas? kedy prepokladas ze sa to stalo alebo v akom tyzdni mozes byt?

zuzanaa2010
15. jún 2014

No šak prave ja som o tom tiež vela študovala, aj som sa na to pytala lekara a povedal že je minimalna pravdepodobnost že by to znamenalo niečo ine. Ja som si aj predtym davnejšie robila testy a vždy bola len jedna čiarka. Vieš čo ono je to tak, že ja ani nemam pravidelne ms, takže vobec neviem. boli sme pred 2 tyždnami na dovolenke, tak či sa to tam stalo,ja fakt neviem 🙂 no bolia ma prsia, bradacky nemožem ani chytnut, stale ma boli v podbrušku,taka bolest ako keby som to mala dostat a potom to prejde.praveže ja som myslela že to, že je žena tehotna citi až neskor,ale očividne ak som,tak som tak max v 3 tyždni si myslim..prave aj my mame termin 09.05. buduci rok,ale ak som tehu...tak neviem 🙂

bambinkaa
15. jún 2014

@lili9999 cakanie nema nikto rad, ale skor to tie testy neukazu. Ak si aj mala styk pred 17. dnami, k oplodneniu mohlo dojst aj den, dva aj tri potom, cize este stale je dost skoro na test.

lili9999
autor
15. jún 2014

@zuzanaa2010 No ja mam presne to iste...pred dvoma tyzdnami sme boli na dovolenke. takze ak tak teraz som v tretom tyzdni. termin mame 19.9 este len sme sa zasnubili. Neviem co bude..lekarnicka povedala ze testy mi este nemusia ukazovat ze to vedia ukazovat az od 5-6 tyzdna. Ja nemam ziadne take priznaky iba ma sem tam reze po bruchu a pobolieva a prsia mam take ako pred ms. Takze neviem ni dufam ze ta mrcha este pride....

simonkazga
15. jún 2014

@zuzanaa2010 tehotenstvo sa neráta od oplodnenia, ale od prvého dňa poslednej menštruácie. http://www.tehotenstvo.academy.sk/ tuto ti to pekne vyráta. Ak ti už aj mešká si cca. 5tt. Bábo je o veľkosti špendlíkovej hlavičky, preto ho lekár nevidel (ani nemohol) ale rastie rýchlo a o 10dní bude možno už aj srdiečko. Tak hlavu hore a mysli pozitívne!

jurly
15. jún 2014

@lili9999 testovala som sa az po dni menstruacie a vzdy kazal to co mal. len trpezlivost

zuzanaa2010
15. jún 2014

@simonkazga

no lenže nakolko nemam ms vobec pravidelne,tak neviem kolko mi meška.naposledy som mala ms začiatkom aprila a odvtedy nič a pripadalo mi to normalne,nakolko aj predtym mi to tak robilo.a ešte som si robila potom test a bol negativny,tak neviem.snažim sa mysliet pozitivne a verim že všetko bude ok 🙂 a dakujem za radu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre