Dobry den, chcela by som sa spytat ci mozem otehoniet ked som od porodu este nemala menstruaciu je to už 6 mesiacou, stale kojim, ci som chranena alebo si dat predpisat antikoncebciu.. dakujem.
Áno, otehotnieť môžeš. Ak nechceš byť opäť tehotná tak odporúčam HAK pre dojčiace matky, alebo s partnerom použite iný antikoncepčný prostriedok. 😉
Ahoj, ovulacia je skor ako mestruacia, takze ked pride prvy cyklus nebudes o tom vediet a preto mozes otehotniet ... hlavne teraz po 6 mesiacoch, ked dietatko pomaly bude zacinat s prikrmami a bude menej papat mliecka =zmenia sa ti hladiny hormonov. Ja by som si pri kojeni hormony nedala aj ked sa tvrdi ze su bezpecne, pokial nepotrebujete az taku velku spolahlivost, tak je aj kopec dalsich antikoncepcnych moznosti.
ahoj ja som otehotnela po porode a ked som uz mala menzes prvy tak ze mozes otehotniet ziadne kojenie ti nepomoze neni to spolahlive chod si dat predpisat antikocepciu
Môžeš otehotnieť, takže radšej si daj pozor, ak neplánuješ hneď aj druhé bábo 🙂
A cim si myslis,ze si chranena????boze moj....kojenim?
mozes, lebo ako pisu, ovulacia pride este pred ms. Ale ta musi aj nastat, stava sa, ze prve cykly su proste neplodne a trva isty cas kym to nabehne. Je to individualne.
samozrejme,že môžeš. 🙂
Mozes, ja som tak otehotnela, ale nam to nevadilo. Ak este nechcete, radsej sa chrante, lebo mozte vychytat prvu ovulaciu ako my :P
.. NIE JE PRAVDA ze kojenie NIE JE antikoncepcia.. tvorba prolaktínu blokuje ovuláciu a práve preto, ze dojčíš, tak u teba nedošlo k ovulácii a tým ani k menzesu... (ak matka ekologicky (výhradne) po pôrode dojčí, je skoro nulové percento, že nastane ovulácia - prolaktín sa snaží o iné - o tvorbu mliečka a nie o ovuláciu. S nástupom prvych príkrmov u deti a so snizením dojčenia môze dôjsť k ovulácii.. (aj ked mnohé, mnohé zeny pokial koja, nemaju menštruáciu a tým ani ovlaciu)
Nemôžeš sa na to však úplne spoľahnúť. Ovulácia MOZE predchádzať nástup cyklov po pôrode. .. aj ked spravidla prvý menzes nastúpi bez bez ovulky.. a aj mnohe dalsie - hoc krvacas, nemas ovulaciu. Istotu však nemaš.
Antikoncepciu by som neriešila - sice je pohodlna, ale velmi si tym ublizuješ. Existuje viac spôsobov, ako svoje telo neničíš svinstvom antikoncepcie.
jasne ze to ide 🙂) Mame tak druhu dcérku 🙂 zrazu mi začalo byť zle a bolo to 🙂 menzes som nemala 8 mesiacov od pôrodu, keď som otehotnela
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
dojcenie nieje antikoncepcia, ja by som sa radsej chranila.