Dobry den...ak po menstriacii su neplodne dni... Moze zena otehotniet? Je tam aka asi sanca? Dva dni po menstriacii sa to vydarilo niektoej dakujem za odpovede ;)
Nechapem ako sa da otehotniet ak su neplodne dni @shia otehotniet sa da len ak je vajicko zrele a pripravene k oplodneniu /plodne dni / inokedy urcite nie
Po menstruacii nie sú zaručené neplodne dni. Tie nasledujú po ovulacii. Ked zaručene zistis že máš neplodny deň, nemozes otehotnieť.
Ak máš MS dlhšiu napr.6 dní a cyklus kratší, napr. 24 dní, tak ti ovulka vychádza na cca 10 deň a teda plodne dni začínajú cca 6DC. Takže áno je to v pohode možné.
Cez neplodne dni neotehotnies. Ale plodne dni mozu byt aj v ine dni,ako byva bezne,cize mozes ich mat tesne po ms alebo tesne pred (ako ja som tak otehotnela a to sme si este davali pozor 🙂 ).
A este perlicka, muzske spermie mozu prezit v zenskom tele za priaznivych podmienok 5 dni
Ak zaručene vieš, ze to je neplodny den, tak nemožeš otehotnieť...tie čo tvrdia, ze otehotneli ,,cez neplodne dni,, zjavne neplodne dni nemali a pomylili sa, možno sa riadili len jedným znakom neplodnosti a nie viacerymi. A na kalendarnu metodu, ze ,,ak mas cyklus taky a taky tak ti vychadzaju neplodne dni na .....na tieto ,,štatistiky,, by som sa nespoliehala. Sanca otehotnieť je vzdy po nechránenom pohlavnom styku - zvlášť ak nepoznáš svoj cyklus, svoju plodnost, nesleduješ bazalnu teplotu, hlien, krčok...tak naozaj nemozes vedieť.
To je zaujimave,kolko zien sa zle pyta a teda zle formuluje otazku..zjavne niektore nechapu co je plodny den: to je vtedy ked sa vo vajcovode nachadza zrele vajicko,vajicko "zije" par hodin (vcul presne neviem kolko) to su plodne dni,,vajicko sa z vajecniku uvolni raz za mesiac (raz v jednom ms cykle) a toto uvolnenie sa nazyva ovulacia...vacsinou ju zeny maju v strede cyklu,ake nie kazda a nie vzdy,mozes ju mat aj trebars pocas ms,ci tesne po nej a teda plodne dni mas vtedy,,,ked vezmeme v uvahu ze zdrave spermie dokazu v zenskom tele prezit az 5dni,su toto vlastne plodne dni,nezabudaj ze vajicko zije iba par hodin..
🙂))))) ovulacia : plodne.dni znamena, ze vajecniky vyprodukovali vajicka a tie sa daju oplodnit, mimo plodnych dni, spermie nemaju co oplodnit, oni po plodnych dnoch sa vylycia aj so sliznicou ( menstruacia), ale plodne dni nemusia byt podla tabulky presne v strede cyklu, mozu byt aj pred menstruaciou; alebo dokonca aj pocas!, a aj trvanie je individualne, ja som orehotnela par dni pred menstruaciou.
)
Nie vsetky zeny maju tabulkovo ovulaciu v strede cyklu. Niektore otehotneli aj pocas menstruacie.
Ja som otehotnela hned po skonceni MS.
Takze je to rozne, kedy ma ktora zena plodne dni, ovulaciu.
A ano, pravda je aj to, ze spermie v zenskom tele vydrzia niekolko dni, takze sa da vajicko oplodnit, i ked k styku doslo par dni pred ovulaciu.
Anoooo mne sa to podarilo 🙂 este v juli som si robila ovulacne testy a vychadzala mi ovulacia normalne uprostred cyklu...a potom som v septembri otehotnela hned po menstruacii asi dva dni 🙂 a s prvym som otehotnela 2 dni pred menstruaciou 🙂
ja som otehotnela v deň kedy mi skončila menštruácia. Ráno skončila a večer som otehotnela. Takže áno môžeš
Necitala som vyssie komentare, ale ano da sa to...ja som otehodnela den po skonceni menzesu 🙂
Myslim,ze ano.Ja som podla Dr otehotnela inokedy,podla jej tabulky,ale viem sama ,ze som otehotnela v den ked podla nej som mala neplodne dni😉
Moja skúsenosť. Ja som otehotnela 1 deň pred menštruáciou 🙂 a moja kamarátka počas menštruácie. A jedna známa co pracuje v laboratóriu mi vravela ze pokiaľ ma žena silný orgazmus tak môže vyvolať ovulaciu. Takže podľa mňa plodné a neplodné dní sú úplná kravinka 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ano, ano, presne vtedy som otehotnela, takze ano - da sa to uplne bezne a normalne ;) 🙂