ahojte baby mám na vás otázočku...dnes sme mali s partnerom pohlavný styk obyvaja sa bojíme že keď do mňa pustil kvapku spermie tak že s toho otehotnieť je tam šanca ? poradíte mi?
escapelle stoji asi 15€
@karinn11 obYdvaja (správne obidvaja) by ste sa mali najskôr trochu poučiť o sexuálnom živote a až potom začať sexovať. Koľko máte rokov? O ochrane ste už počuli?
@danica2711 ano počuli a dnes sme ju nemali to neznamená že ju nepoužívame a pardon za chybu ospravedlňujem sa ale dá sa to povedať aj slušnejšie a mám dosť rokov na to aby som mohla mať sex nebojte sa
@karinn11 Vždy to budem hovoriť - polikať!!!!!
@nikoletta1712 ale tak to je hnusne viete😅
@karinn11 tak zacnem od zaciatku. Latky rozdelujeme na kvapalne, plynne a tuhe. Spermia (ktora spolu so semenalnou plazmou tvori tekuty ejakulat) je tuheho skupenstva takze nemoze existovat z nej kvapka. Chapeme sa? No takze to co sa do teba dostalo je kvapka ejakulatu. Ejakulat obsahuje spermie. V jednej kvapke je ich tak 5mil. Na oplodnenie staci jedna. Takze ak si schytala kvapku, je v tebe dost spermii na to aby tam sanca bola.
@karinn11 To je šmakocinka😅…
@nikoletta1712 ako pre koho😅👌
@karinn11 áno, môže samozrejme dôjsť k oplodneniu. To sa to snaží @really8 vysvetliť, že nemáš v sebe "kvapku spermie" ale niekoľko miliónov spermií z tej jednej kvapky semena, ktorú "pustil do teba". Čiže ak si mala ovuláciu, tak máš vysokú možnosť otehotnieť.
Tabletka "po" je núdzova antikoncepcia, dá sa voľne kúpiť a poradia ti priamo v lekárni, sú viaceré druhy aj ceny.
No nezabudni, ze toto funguje na princípe, ze zabraňuje uvoľneniu vajíčka, teda ovulácii. No ak už došlo k oplodneniu, tak ani táto tableta už nepomôže. To len keby náhodou si o pár týždňov zistila, ze si predsa len tehotná, hoci si užila "tabletku po"
V akej fáze cyklu... veď žena je schopná otehotnieť len cca 3- 5 dní z celého cyklu....no, ale ak ste sa trafili a ešte to napálil do Teba tak to radšej vyrieš... len asi chápeš že tá tabletka sa nedá použiť po každom styku...je to riadna chémia....tak max jedna za rok...tak treba viac prečítať o ochrane, spoznať svoje telo, premýšľať, či partner, ktorý s tebou prevádza styk by mohol byť aj schopný otec ...a podobné otázky si treba zodpovedne zodpovedať...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Chod si kupit tabletku po a zacnite pouzivat ochranu