Môžem mať tak dlhú ovuláciu?

tinky09
10. jan 2014

baby myslite, ze mozem mať ovulaciu cca od 26.12.??? 1.1. som mala pasiky silneeeeee tsak sme to skusili, ale testujem sa kazdy den, kedze ovu mi vysla cez mrchu a mrcha uz neni a ovu stale kazdy druhy den mam carecky. tehu test som si robila a nic, priznaky ziadne nechapam. mali ste s niecim takym skusenost?

zuzka1008
10. jan 2014

Tie ovu testy skus ine, ovu trva zvycajne 3 dni, nie?

soldi
10. jan 2014

@tinky09
odporucam precitat: https://www.modrykonik.sk/blog/soldi/article/co-by-ste-mali-vediet-o-ovulacnych-testoch/

ovulacia trva len okamih. ak mas testovaciu ciarku silnejsiu ako kontrolnu dlhodobo, tak bud to robis blbo (napr. z prveho ranneho mocu) alebo mas hormonalny problem. kludne napis IP a precitaj si clanok 🙂

bajana
10. jan 2014

ovulacia=uvolnenie vajicka, takze urcite netrva viac nez par sekund 😉

kazunomiya
10. jan 2014

Ovulacia trva do niekolko hodin a presny moment sa neda vidiet inak nez pomocou ultrazvuku. Vsetky metody urcovania ovulacie vedia podla nejakych ukazovatelov urcit akurat okruh par dni kedy prebieha resp. potvrdit, ze prebehla. Neviem presne ako funguju ovulacne testy, lebo som ich nikdy nepouzivala, ale zrejme nieco robis zle alebo zle odcitavas vysledok. Urcite nemas ovulaciu cez menstruaciu, to je blbost... ovulacia nastava tak 12 az 16 dni pred menstruaciou. Spolahlivo sa da odsledovat pomocou metod sledovania cyklu - bazalna teplota, cervikalny hlien... viac na www.lpp.sk, alebo www.elep.sk - tam je to dobre vysvetlene. Resp. si nechaj od bab tuna poradit ako spravne pouzivat a vyhodnocovat ovulacne testy.

stellamaris
10. jan 2014

ja mam pco a vzdy pozitivne ovulacne testy,aj ked ovulaciu nemam.Pretoze mam privela hormonu,ktory tieto testy potvrdzuju.Nemas nahodou tiez pco?

bambinkaa
10. jan 2014

tak dlha ovulacia nie. Skusila by som ine ovu testy a rob ich presne podla navodu, moc nepit predtym, nie ranny moc atd. A zaroven by som ovulaciu potrvdila este 1 sposobom, napr. meranim bazalnej teploty. Vsade sa pise, ze dobre je sledovat ovulaciu 2 sposobmi, vacsinou testom + bazalnou teplotou. Alebo hlienom + testami. Alebo testom + folikulometriou (to robi doktor ultrazvukom). Vela stastia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre