Môžem byť tehotná popri užívaní Mireny?

eliska3
11. jún 2013

Mám 4-tým rokom zavedenú Mirenu a v poslednej dobe sa cítim dosť "čudne", je možné aby som bola tehotná pri Mirene, máte s tým niektorá skúsenosť? Robila som si dva testy, slabé čiarky vynikli až po dlhšom čase a už neviem, či si ich namýšlam, alebo sú vážne tam . Bojím sa, že mi hrozí nejaké riziko súvisiace s Mirenou...

saskia541
11. jún 2013

no stym si chod ku gynekologovi ja ju mam tez ale kratko mozno sa ti pustila alebo nvm co sup sup lebo ak si moze ti hrozit potrat necem ta strasit a tak to vzdy skonci

sashabb
11. jún 2013

@eliska3 ano môžeš, je tu veľa takých prípadov písaných 😒

martinkatinka
11. jún 2013

Tak Mirena sa neužíva, tá sa vloží a jednoducho je 😲 v príbalovom letáku je, že riziko otehotnenia je 1 percento. A ďalej, ak sa ti druhá čiarka objaví dlhšie po tom, ako si si ho robila / podla návodu/ tak to nie je relevantný výsledok testu.

elienka
11. jún 2013

@eliska3 no skús zájsť k lekárovi. to riziko 1% otehotnenia je vypočítané tak že 1 zo 100 žien otehotnie počas 1 roka používania tejto formy antikoncepcie. Ja viem že Dana bolo iné, že to bola len mechanická zábrana, a MIrena je aj hormonálna, ale moja mama otehotnela keď si myslela že má Danu, no a má mňa. tú danu stratila, sama nevie kedy

eliska3
autor
11. jún 2013

@martinkatinka áno, zle som to napísala, samozrejme som nemyslela, že ju užívam 🙂

martinkatinka
11. jún 2013

@eliska3 v podstate aj Mirena može vypadnúť, ale o tom by si vedela... ja si myslím, že ak ti to test neukázal hneď, tak o tehotenstvo nejde.

kristinka28
11. jún 2013

ahojte kocky m 🙂 am jednu otazku mam taku hnedu ciarku pod bruskom neviete co to moze byt

saskia541
12. jún 2013

@eliska3 mirena inac vypadne ked ti ju gynekolog dobre nezavedie aj to zavisis ci otehotneju matky za 4roky ked ti ju zle da mas smolu poznam takych co zle dali a uz po 3rokoch otehotneli ale zajdi si ku svojmu gynekologovi

eliska3
autor
12. jún 2013

testovala som aj dnes, je negatívny, ani ducha nevidno

srnanka
23. nov 2015

@eliska3 chcem sa ta spytat: ako si dopadla vtedy s tvojim problemom bola si tehotna? Ja mam 3 rok Mirenu a prestala som kojit , pricom vobec nemavam menzes iba sem tam spinenie kazde dva mesiace ☹ takze neviem ci mi meskaju alebo nie. Bojim sa ci je moznost pri Mirene otehotnenia kedze ona chrani 2 krat a este ziadna kocka tu nepisala ze vynosila zdrave dietatko.

eliska3
autor
23. nov 2015

@srnanka nie nebola som tehotná, testy robili falošnú druhú čiarku ... špinenie namiesto MS je normálne, to som mávala aj ja.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre