Môžem byť tehotná i napriek negatívnemu testu?

nzara
12. mar 2014

Ahojte potrebovala by som vašu pomoc, s priateľom sme sa už viackrát pokúšali o bábätko, ale zatiaľ neúspešne. Každý jeden negatívny test som znášala veľmi ťažko, čo veľakrát viedlo aj k hádkam s priateľom. Aj tento mesiac sme sa o to pokúšali a už niekoľko dní mám zvláštne pocity, prsia sa mi zväčšili, strašne ma boleli bradavky ( niekedy som na nich dokonca ani nevedela ležať) aj žilky mi akosi teraz viac vidno, čo sa týka apetítu, mám chuť aj na sladké aj slané veci. Zatiaľ som nikdy takto svoje telo nepozorovala, ako teraz.Napriek tomu, že mám dostať menštruáciu až o týždeň som to nevydržala a spravila si tehotenský test, žiaľ znova sa objavila len jedna čiaročka:/..môžem byť ale aj napriek tomu tehotná?

simonkazga
12. mar 2014

Testovanie týždeň pred MS k ničomu nevedie. Vajíčko sa uhniezduje až na 6.-10. deň po oplodnení, až potom sa začína tvoriť HCG. Prestaň sa sledovať a stresovať! Treba počkať či príde - nepríde a spraviť test z ranného moču. My sme sa snažili 13mesiacov kým sa zadarilo. Mesiac čo mesiac som na sebe pozorovala všetky tie príznaky a zakaždým som bola presvedčená, že teraz už určite som. A potom revala o dušu keď mrcha dorazila. A keď som tehotná naozaj bola tak mi nič nebolo, žiadne príznaky, grckanie, žilky, bolestivé prsia, nič.

aliza
12. mar 2014

@nzara namiesto pozorovania priznakov si treba radsej nastudovat fazy oplodnenia 😉. Tyzden pred menstruaciou nemozes mat este ziadne priznaky, technicky to nie je mozne 😎. Takze klidek, prestan sa pozorovat, uvolni sa, uzivaj si zivot a dietatko pride, ked to prestanes takto silit. preco sa za to hadas s priatelom? 😕. Toto je najlepsia cesta, ako zostat nielen bez babatka, ale aj bez priatela 😖....a jasne, ze tehotna mozes byt, ak mate nechraneny styk, ale kym ti nemeska, zbytocne stresujes.

awalancha3
12. mar 2014

nevieme ako dlhu mavas folikularnu fazu.......Ja osobne a tiez vela dievcat, ktore sme si poctivo merali BT, sme na 9-10 den od ovulacie, tj cca tyzden pred MS vedeli, ze sme tehotne.........Reci, ze priznaky nemozes mat tak skoro si nevsimaj, mozes, kopa zien vratane mna je toho dokazom. Mne osobne bolo na 8 den od oplodnenia zle, tocila sa mi hlava a chcelo sa mi odpadnut.Zalezi na tom, aky test si si urobila, kludne testuj, preco nie...len ako som naznacila vsetko zalezi aky mas cyklus, kedy bola ovulacia, ako dlho je lutealna faza...............a napokon aj od samotnej HCG hladiny........Takze mozes aj nemusis byt tehotna... test este asi nema vypovednu hodnotu......ak sa berie separovane... V kazdom pripade pevne nervy a nech vsetko vyjde ako má....

aliza
12. mar 2014

@awalancha3 delenie buniek po oplodneni trva 7 az 10 dni, v tomto obdobi nemas mat z coho tehu priznaky. Mohla sa ti tocit hlava, ale nie z tehotenstva, mozno si mala len nizsi tlak. Ak sa meria bazalka, tak sa to da zistit skor, ale my sa bavime o priznakoch 😉.

michaela226
13. mar 2014

@nzara kolegyna z prace si robila 3 krat po sebe tehotenský test a vzdy jej vyslo ze nie je tehotná a dnes ma krásneho 6 ročného modrookého syna tak nezufaj, radsej zajst k lekarovi pre uistenie 🙂

kendrab
13. mar 2014

Ahojte, neviete mi prosim nikto poradit ?. takze ja som mala dostat MS 1. marca , 3tieho som bola u gnekologa robil mi aj sono , povedal ze tam nic nevidi ale povedal aj to ze moja maternica vobec nevizera ze by som mala dostat MS skor ako keby som uz mala po nej ... 4teho som zistila ze mam pásový opar sedem dni som brala tabletky a teraz mi uz vobec nic neni , dva dni sa napchavam cviklou aby mi uz ta MS prisla a stale nic dnse som si robila tehu test a nic ani Duch tam nebol ... myslela som si ze mi ta MS meska z toho oparu ale nikdy sa mi to to nestalo aj ked bývam chora a v horuckach vzdy mam MS nacas ... a hladala som aj na nete ale nikde neni ziadna diskusia o tom ze by niekomu meskala MS koli tomu oparu tak neviem teraz ze ci mam testovat zase alebo je to naozaj koli tomu.. nestretli ste sa niktora s niecim podobným ? budem vdacna za kazdy komentár emoticon

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre