Môžem byť tehotná i napriek antikoncepcii?

sandruska1985
1. dec 2011

Ahojte, len by som sa chcela opýtať, či nemá niektorá z Vás skúsenosť s týmto: Beriem antiku Lindinette 20., jeden mesiac som dostala menštruáciu veľmi slabú, len dva dni a to veľmi málo (akoby mi už končila), na ďaľší mesiac sme šli na hory a keďže som nechcela z túry behať do kríkov vymieňať si veci, tak som si nenechala 7 - dňovú pauzu, ale užívala som ďalej nové balenie. Po piatich dňoch som začala krvácať. Trvalo to 11 dní (menšie špinenie) a tak som šla k doktorovi, ten povedal, že je to ok a že sa to stáva, že mám prestať brať tabletky a dostaví sa mi normálna menštruácia. Lenže ja som šla na víkend zasa preč, tak som si tabletky ešte nechala, stým, že som už ani nešpinila. V sobotu som vysadila, s tým, že sme s priatelom spolu na plno spali, v nedelu a pondelok to isté. Myslela som, že je to ok, lebo veď som dokopy brala tabletky 40 dní,. takže by som mala byť chránená, tých 7 dní. Ibaže problém je, že po vysadení žiadna krvácanie neprišlo. Tak som začala brať nové balenia a teraz neviem, môžem byť tehotná, alebo nie,?? tabletky som brala presne ako som mala, presne na minút, tak neviem, čo teraz. Bábätko ešte neplánujeme, ešte študujem a zároveň pracujem. poradíte niekto??...

didiana333
1. dec 2011

Myslím,že pri nízkohormonálnej antikoncepcii je vynechanie krvácania uplne normálne...a ak si naozaj brala poctivo tbl,tak nevidím problém... 😉 ja som pravidelne užívala 14rokov a pohoda....

sandruska1985
autor
1. dec 2011

čiže to, že som nedostala tak ako som mala nevadí?🙂a som chránená, keď som nedobrala to druhé balenie a šli sme na plno?...pretože teraz je akurát také obdobia, že každá žena je okolo mňa tehotná a ako bonus každí sa ma pýta, či my nechceme a či už nečakáme🙂

didiana333
1. dec 2011

@sandruska1985 existuje aj stránka na otázky ohladne antikoncepcie...napíšem ti do IP...tam sa možeš poradiť s lekárom... 😉

sandruska1985
autor
1. dec 2011

@didiana333 dakujem🙂)

didiana333
1. dec 2011

@sandruska1985 ked užívaš antiku,tak možeš ísť vždy naplno... 😉 kvoli tomu sa to užíva.... 😅

anjelicek26
1. dec 2011

@sandruska1985 - podla mna si chranena bola, pre istotu si sprav test - mozes kedykolvek - ale bude negativny si myslim. Ja som otehu napriek poctivemu braniu hak, asi by som mala byt ticho, ale mne menstruacia vynechala okamzite, ani spinenie, ani nic.

sandruska1985
autor
1. dec 2011

@didiana333 to mi je jasné, len mi celkom neni jasná jedna vec, že pri skončení jedného balenia si ešte 7dní chránená, ale keď si zabudneš dať tabletku, tak už môžeš otehotnieť a to nechapem a potom sa aj bojim, ze ja som to druhe balenie nedouzivala, tak ci sa nemohlo nieco stat🙂

sandruska1985
autor
1. dec 2011

@anjelicek26 ked pre man je tehotensky test strasne taky, ze sa rychlo dozviem vysledok, proste priznavam som strachprd🙂...raz som si ho robila a som skoro zosedivela🙂

didiana333
1. dec 2011

@sandruska1985 na takuto špecialitku ti neviem odpovedať...skus tu stránkku radšej...doktor je doktor... 😀 ale mne sa za 14rokov nestalo,že by som otehu...až ked som vysadila uplne,tak vtedy....

mimuska1994
15. feb 2013

@didiana333 prosím ťa aká je tá stránka na doktora ohľadom HAK ?

didi44
15. feb 2013

@sandruska1985..1) rada...viac sa venuj studiu
@sandruska1985 2) rada...zahlb sa do prace..
@sandruska1985 3) ..ne...to... 😀

didiana333
15. feb 2013

@mimuska1994 antikoncepcia.com tam ti priamo lekár odpovie do 24hod.na otázky ohladne HAK... 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre