Môžem byť tehotná deň po ovulácii?

kristina11990
25. feb 2018

Dobrý deň ... chcela by som sa vas opytat ... stalo sa mne a mojmu partnerovi taka nehoda pri styku ... mali sme nechranený a den po ovulacii sa mu to pošmyklo ale hned cca 16h na to som užila “tabletku po” Ella one ... je možné že by som mohla byť tehotnaa ?
Ďakujem

deti95060810
25. feb 2018

nie...

lilyianka
25. feb 2018

@kristina11990 skor nie

kristina11990
autor
25. feb 2018

Ďakujem vám... 😌

kristina11990
autor
25. feb 2018

@lilyianka a chcela by som sa ešte spýtať vlastne mali sme tiež nechranený aj v posledný deň ovulácie ale to si dával pozor .. teda myslim že to nič nebolo... viem vyznie to ako keby som nezodopovedna ale hrozne som nervozna z toho či to zabere ta tabletka pretože v lekarni mi povedali že ked to bolo hned po ovulacii tak je mala šanca že to zabere..

soldi
25. feb 2018

@kristina11990 ovulacia trva len par sekund, ked sa uvolni vajicko z folikulu. Ty asi mas na mysli skor plodne dni, ktore su dva tri dni pred dnom ovulacie. po ovulacii moze nastat oplodnenie v priebehu par hodin este, potom uz nie. cize den po ovulacii neotehotnies a brat tbl o dalsich 16 hodin neskor bolo uplne zbytocne, akurat si rozhadzes cyklus.
a ta tbl nie je vsemocna, ona len znizuje pravdepodobnost, ze sa spermia dostane k vajicku. ale pokial tam uz je, tak Ti ziadna tbl nepomoze, preto sa odporuca ju uzit co najskor.

zuz02
25. feb 2018

Neostáva ti nič iné, len čakať. A nie je mi jasné, že keď nechceš dieťa, tak riskujes. A potom si dávaš hormonálny chaos v podobe tabletky po. Nie je jednoduchšie sa chrániť ako takto hazardovat so zdravím?

kristina11990
autor
25. feb 2018

Ďakujem vám... @zuz02 viem je to hazardovanie ale nemali sme po ruke ochranu... @soldi mam namysli dni tesne po ovulacii možno len par hodin po nej..

lilyianka
25. feb 2018

@kristina11990 posledny den ovulacie? A to je aky den? Su len plodne a neplodne dni a v plodnych dnoch je jeden den ovulacia, teda ta je par hodin...takze skor myslis dni po ovulacii...cize ak si si 1000% ista, ze nechraneny sex bol az po ovulacii, tak tehotnost je malo pravdepodobna

kristina11990
autor
25. feb 2018

@lilyianka praveze čo som teraz pozerala bolo to asi tak tesne po poslednom dni

lilyianka
25. feb 2018

@kristina11990 poslednom dni coho?? Ovulacia netrva niekolko dni

kristina11990
autor
25. feb 2018

@lilyianka myslím plodnom dni... možno len nejakých par hodin

soldi
25. feb 2018

@kristina11990 pokial nevies kedy presne u Teba prebieha ovulacia a riadis sa len nejakym programom na vypocet, tak je cela tato debata aj tak bezpredmetna, lebo v tom pripade nevies, kedy skutocne mas plodne dni a su to vsetko len dohady. s najvacsou pravdepodobnostou tehotna nie si, mozes si o 2 tyzdne urobit pre istotu test, ak tehotna si, tak to uz budes mat vysledok so 100% istotou.
a pokial skutocne tehotna ani byt nechces, tak minimalne v obdobi predpokladanych plodnych dni pouzivajte kondom 🙂

kristina11990
autor
25. feb 2018

@soldi tehotná byť určite niekedy chcem byť len neviem či teraz..by to bolo vhodne a aj keby som tak by som to prijala s radostou... a ano riadim sa prezatial programom pretože som vysadila HAK kvoli zdravotnym problemom... a celý cyklus sa mi tla viacmenej trocha pokýval

lilyianka
25. feb 2018

@kristina11990 no ovulaciu si aj mohla aj nemusela mat...ja mam tiez aplikaciu, ale teda ovulaciu nemam vobec vtedy ked mi ukazije...kazda ukazuje v polke cyklu, ale mozes ju mat aj skor alebo aj posunutu, prip.sa mohlo stat aj to, ze si mala anovulacny cyklus

ebi88
25. feb 2018

Joj pre boha, dokym nebudete prevadzat styk s ochranou budes kazdu chvilu travit prepoctami plodnych dni az vystudujes amatersku gynekologiu, co na toho uja nenavleciete kondom posraty, nechapem. Co ste hlupi? Vazne sa pytam.

tt247
25. feb 2018

@kristina11990 takže ak sa ti po vysadení HAK rozhádzal cyklus a ty sa riadiš len nejakou appkou/programom, možno si vôbec nemala plodné dni a možno áno. Potom sa tu bavíme len vo veľmi teoretickej rovine a tým pádom sú naše odpovede na rovnakej úrovni, ako keby si ich od nás ani nemala. Neostáva ti teda nič iné, len čakať.

kristina11990
autor
25. feb 2018

@tt247 ďakujem.. len prave si myslim že som ovulovala pretože vždy po skončeni menzesu par dni na to ma hrozne bolia prsia a vaječniky a potom to ustupi .. takžie som čitala naineternete ze moze pri ovulacii aj k vytolu číremu alo voda .. taktiež mavam aj ten

stanuska3105
25. feb 2018

Ak si len nedavno vysadila HAK tak sa nespoliehaj na nejake vypocty.Telo sa velmi dlho dostava do normalneho cyklu po nich.A ano mozes byt tehotna aj s tabletkou "PO".Kolegina ju uzila a caka dvojicky.Ale nebudem ta zbytocne trapit.Mozno mala len prave plodne dni a uzila ju tusim v dlhsom casovom intervale.Idealne je do 12h aj to nemusi zabrat.

kristina11990
autor
25. feb 2018

@stanuska3105 ja som si to teraz kontrovala a ja som mala tiež plodne dni a tiež som to užila tak cca 16/24h po ale ďakujem za odpoveď velmi pekne☺️

stanuska3105
25. feb 2018

@kristina11990 No nie je zac.Asi ti mozno uz nezabrala.Ved uvidis no ale vzdy nezaberie a este aj ked boli plodne dni no drzim palce nech ti to vide ako ty chces.Kazdy robi chyby.

alobalka
25. feb 2018

@kristina11990 spominana tabletka účinkuje tak, že oddaluje ovulaciu a teda ak už ovulacia prebehla, nezaberie, rsp je zbytocne užiť ju.
Teda ak bol styk v čase ovulacie alebo niekoľko hodín po ovulacii (alebo niekoľko dní pred ovulaciou), je šanca otehotnenia.
Ak bol styk 2dni? po ovulacii, už je otehotnenie menej pravdepodobne.

kristina11990
autor
26. feb 2018

@alobalka styk bol ku koncu plondných dní
Dakujem za va všeytkym za odpovede asi neostava nič iné len počkať si a spravit si potom test

eliskadavidova
9. sep 2024

@kristina11990 viem ze je to starsi prispevok ale ako si dopadla ?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre