Ahojte ženy….. potrebujem poradiť. Štvrtok ráno sme mali s manželom sex ale chránený… z piatka na sobotu (o2 v noci) sme mali nechránený sex. Preto píšem aj čas lebo piatok sú 3dni a sobota 2dni pred ovuláciou a nwm ako to rátať….. je možné že som mohla otehotnieť? Tvrdia mi že som nemusela kôli tomu že vo štvrtok sa manžel spravil a 2-3dni trvá kým spermie budú ““plodné”” ……. Hrozné som v strese a nechce sa mi čakať týždeň kým si môžem urobiť test 🤷♀️😬😬 Ešte som chcela doplniť že keď mávam ovuláciu tak mávam veľa a hustý hlien teraz nemám že skoro vôbec nič a som deň po ovulácii.. je možné že sa vajíčko oplodnilo?
@teri1912 otehotnieť môžeš aj zo sexu 5 dní pred ovulaciou. A nie je pravda, že trvá 2-3 dni, kým sú spermie plodné. Každá zdravá spermia ti môže oplodniť vajíčko, bez ohľadu na to, aká je stará. Jedine pri pravidelnom sexe môže byť nižšia koncentrácia spermií, ale pri zdravom chlapovi sa aj denný sex a otehotnenie nevylučuje. Stačí aj jedna spermia, ktorá sa dostane tam, kam má.
Manzelove vedomosti v tomto nic moc. Takze never tomu, co hovori. A dostudujte si to, ak sa chranite a nechcete babo.
neviem kto Ti tvrdi, ze spermie su po styku 2-3 dni neplodne, ale dotycnej osobe odporucam dostudovat si zaklady biologie, lebo siri uplne bludy.
a ano, mozes (ale aj nemusis) byt tehotna. dva dni pred ovulaciou byvaju najplodnejsie.
@emma2782 jasne rozumiem, za ten hlien som zo pre to písala lebo menuješ a ovulaciu som mala vždy presnú na deň kedy malo prísť… vždy keď som videla že je ten hlien hustejší tak som si skontrolovala či mám ovulaciu a vždy som ju mala… ale teraz dako nič. 😊 veľmi pekne dakujem za odpoveď
@teri1912 prve dve deti neviem, kedy sme pocali. Ale tretie viem presne, lebo som si merala teplotu a bolo to presne 2 dni pred ovulaciou. A stvrte dieta 4-5 dni pred ovu, tam to presne neviem, len viem, kedy sme mali nechraneny sex a tehotensky test uz bol na 25 DC pozitivny, takze to vychadza cca tak, ze si spermie vo mne na vajicko pockali 4-5 dni.
A test ma zmysel robit tak 2 tyzdne po nechranenom sexe.
@teri1912 ja som presne takto otehotnela.
5 dni vydrzia spermie...
@teri1912 ahoj, po 7 dnoch nic neuvidis, testuj najskor 10 dni po ovu, idealne aj v case meskajucej ms. nestaci, aby sa oplodnene vajicko uhniezdilo, treba, aby sa zacal vylucovat hcg, ktoreho pritomnost potom zachyti test.
Ženy veľmi pekne vám dakujem za informácie 😊
@teri1912 clearblue je vraj spoľahlivejší. Ja som ale testovala dr Max testami, tými, čo máš a vyšli v pohode. Viacero báb ale písalo, že majú o niečo menej farbiva. Ak si testovala poobede, skús z ranného moču, prípadne ak si testovala ráno, sprav si o 2 dni druhý. Ms ti už mešká? Ten clearblue vyzerá nádejne. 🙂
@jana0215 veru robila som aj na druhy deň ráno a nič… tak čakám v utorok mám mat MS tak uvidíme…. Ale ten ClearBlue som si prirovnala k môjmu čo ešte mám z prvého tehu a je taký istý… ale dosť má odrovnával aj toto že tam nič nieje :/ tak neviem…. Kúpila som si aj digitálny ale že to musím počkaj aj 5dni po meškajúcej MS lebo ten nieje taký citlivý koli tomu aby aj presne ukázal aj týždne… mám už aj posledné dva dni take pobolievanie pod bruškom a zo všetkého má napína čo je nechutne 😁😁 ale nejako sa na to neupinam a idem čakať či príde alebo nepride MS….. ešte mám otázku že či sa dá urobiť aj test cez MS lebo viem že jedna moja známa bola tehotna už 3mes a mávala ešte MS tak či mi aj vtedy ukáže.
@teri1912 ono záleží, či je to regulérne krvácanie, alebo nie. Ak je to taká ms, na akú si zvyknutá, tak to nemá zmysel. Ak je to ale len špinenie v čase, kedy by si ms mala mať, tak vtedy si test môžeš spraviť. 🙂 digitálny si pokojne správ v deň, kedy ti má prísť ms, ak si tehotná, už by mala byť hladina hcg dostatočne vysoká. Obyč test má citlivosť 10, digitálny 25. Hcg stúpa cca každé 3 dni na dvojnásobok, takže nejaký štvrtý deň od pozitívneho obyčajného testu vyjde aj ten digitálny. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Otehotnieť si samozrejme mohla ale to či máš teraz hlien nemá s tým vôbec súvis, si len deň po ovulácii. S testom musíš vydržať viac než týždeň bohužiaľ,.. Držím palce nech je to tak, ako si želáš 🙂